Семена на бял пипер Хетвезер F1 (Hetvezer F1) – много сладък унгарски сорт от Duna R

Разфасовка: семена на Пипер бял Хетвезер F1 (Hetvezer F1)може да бъде закупен онлайн в разфасовки 250 бр. семена, 500 бр. и 5000 бр. семена.
Норма за сеитба: –

Реколта: Хибридният сорт чушки се характеризира с висока добивност от вкусни и сравнително едри бели плодове, със сладникъв привкус.
Период на сеитба: Периодът на сеитба на пипера Хетвезер е от месец март до месец юли.

Препоръчително е да отглеждате хибрида на конструкция на открито, както и в неотполени полиетиленови оранжерии, като формирате двустъблена или едностъблена конструкция.

Характеристика на плода: Хетвезер F1 е бял хибриден пипер, с правилна, конусовидна форма, който се характеризира с богата реколта. Чушките притежават тегло до 150 грама, дебел перикарп и приятен, сладък вкус. Сортът е снабден със силни устойчивости към Тютюнева мозайка (TMV),

Доматена мозайка (ToMV) и PMMoV.

Ние от Семената Шоп ще ви представим най-новото попълнение в нашия онлайн магазин – семена на бял пипер Хетвезер F1. Хибриден сорт, който дава високи добиви от плодове, със страхотно качество.
Сортът Хетвезер F1 се характеризира с бели на цвят пиперки в конусовидна форма, които притежават дебел перикарп. Теглото им е около 120-150 грама, а вкусът – сладникъв.

Подходящият момент за сеитба на семената на бялата чушка Хетвезер е през месеците март- юли. Оптималният вариант за отглеждането на културата е на опорна конструкция, двустъблена или едностъблена.

Хибридната чушка е сорт, перфектен за отглеждане на открито и в закрити съоражения, неотоплени. Хетвезер F1 е изключително лесен за отглеждане пипер, който дава високи добиви от чушки с добър търговски вид и сладък вкус.

Повечето сортови пипери, които не се причисляват към ранните видове, страдат от липсата на калций и той трябва да им бъде прибавен, за да се стимулира растежът им и да се подпомогне правилното им развитие. Хибридът Хетвезер, който не е ранен сорт, няма чувствителност към тази липса.

Белият пипер е снабден с високи резистентности към болести и вируси, като най-известните от тях Тютюнева мозайка (TMV), Доматена мозайка (ToMV) и PMMoV.

Чушката се смята за един от най-полезните зеленчуци. Причината, е че в състава си съдържа богат набор от витамини и минерали. Богата е на на витамин С, витамини А, В и Е и важните за организма – желязо, фосфор, калий, натрий, магнезий и цинк.

В отношение на цвят и вкус, чушката има различни вариации, като може да срещнете червени, зелени, жълти, лилави и бели на цвят пиперки. Откъм вкус, чушката може да е от много киселееща до много сладка.

Основното приложение на пипера е във кулинарията. Може да консумирате чушлетата, както пресни, с различни добавки, като най-често се среща комбинацията със сирене, така и като една страхотна добавка към салати и към различни ястия.

Чушката определено е един от най-предпочитаните зеленчуци, като доказателство за това ,е че няма българска трапеза, в която този така вкусен и полезен зеленчук да не присъства под някаква форма.

Благодарности изказваме за информацията на лидерите в настилките за България – Севън сийдс ООД, които предлагат множество качествени тротоарни плочки от бетон.

2 Replies to “Семена на бял пипер Хетвезер F1 (Hetvezer F1) – много сладък унгарски сорт от Duna R”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *