Керамични тухли за външни и вътрешни стени

Керамичните тухли се използват от човечеството от хилядолетия с доказани качества, които впечатляват с устойчивост и красив вид. Строителната керамика е била и ще бъде неизменна част от архитектурата с непрекъснати подобрения на характеристиките и ползите от съвременните керамични тухли и блокове. Здравината и атрактивният дизайн са само част от предимствата на този тип елементи. Притежават впечатляваща устойчивост на износване и издръжливост на атмосферни условия.

Кои са най-важните предимства на модерни керамични тухли за вътрешни стени и външни стени?

Съвременните керамични тухли се произвеждат чрез изпичане на висококачествена естествена глина на температура от 900С градуса с добавени фини естествени частици – например дървени стърготини.

Миниатюрните кухини, които се образуват след изгаряне на дървесните частици допринасят за олекотяване на тухлите и подобряват порьозната им структура. В зависимост от модела тухли днес могат да се открият продукти с вградена система за хоризонтално захващане N + F, която осигурява по-лесно монтиране, по-голяма здравина на стената и по-малко разходи за зидарска смес.

Здравина и издръжливост на модерните керамични тхли

Едно от най-важните качества на съвременните керамични тухли е тяхната изключителна издръжливост. Изпечени при високи температури по време на производствения процес, модерните тухли придобиват уникална здрава структура, която може да издържи на предизвикателствата на времето.

Тухлите запазват своята цялост дори при неблагоприятни и променящи се условия на околната среда. Керамичните тухли се използват за изграждане на зидове и стени както на открито, така и на закрито. В зависимост от характеристиките и размерите на различните модели, тухлите служат за изграждане на носещи и неносещи стени, огради и други.

Природосъобразни
Неблагоприятният ефект от огромното количество отпадъци, което се отделя при строителството се превръща във все по-сериозен проблем, който засяга всички сфери на живота на хората. Керамичните тухли са сред най-екологично чистите строителни елементи, които се използват във все повече проекти с различен мащаб. Тухлите се произвеждат от естествени източници, а именно, естествена глина и вода. Основният метод на производство на строителната керамика е чрез изпичане на високи градуси. Модерните компании днес се стараят да прилагат методи на производства, които са максимално природосъобразни и не увреждат природата. Тухлите са изключително издръжливи. Те устояват на времето, на употреба и на елементите на природата без да се налага да се обработват допълнително с химикали. Керамичните блокове не освобождават никакви вредни вещества в средата. Тухлите са подходящи за многократна употреба. Сред предимствата на керамичните тухли свързани с опазване на природата са и техните термоизолационни качества. Макар и по косвен начин, керамичните блокове спомагат за намаляване на замърсяване на природата чрез намаляване на нуждата от използване на електричество за отопление.

Устойчивостта на пожари и горене е изключително важно качество, което трябва да притежават елементите използвани в строителството. Този фактор е особено важен за сгради с производства и дейности, които увеличават рисковете от възникване на пожар. Керамичните тухли заемат челни места в класацията по огнеопорност. Благодарение на процесите, свързани с изгаряне на много високи температури, тухлите стават устойчиви на горене. Различните модели тухли притежават различна степен на пожарозащита. Всички керамични блокове имат способността да забавят и ограничават възникнал пожар. Те не отделят вредни вещества дори при изключително високи температури на средата. Запазват целостта си, което допринася за устойчивостта на сградата и допринася за по-голяма безопасност на хората дори в случай на пожар.
Лесна поддръжка
Керамичните тухли са изключително лесни за поддръжка. Те са устойчиви на елементите на околната среда и не са податливи на влага. Поддръжката на тухлите включва механично отстраняване на прах и мръсотия. На пазара съществува разнообразие от тухли с допълнително покритие, което ги прави устойчиви на прах и зацапване. Тухлите нямат нужда от обработка със защитен слой от UV лъчи. Структурата им не е податлива на неблагоприятните ефекти от слънчевите лъчи. Страхотната устойчивост на керамичните тухли ги превръща в отлично решение за изграждане на външни стени и зидове, защото нито влагата, нито вятъра, нито радиацията намаляват качествата и ефективността им.

Звукоизолация
Керамичните тухли притежават шумоизолационни свойства. Тази особеност на керамичните блокове ги превръща в най-добрия избор при изграждане на вътрешни стени. Те са леки, лесни за монтиране и с отлични звукоизолационни свойства. С керамичните тухли се изграждат тънки стени, които позволяват оптимално усвояване на пространството. Подходящи са за жилищни сгради, офиси, спортни зали, музикални зали, болници, училища и други.

Термоизолационни свойства
Строителната керамика притежава естествени термоизолационни свойства. Но благодарение на модерни решения и технологии, тези качества се подобряват още повече. Съвременните керамични тухли са снабдени със система от вертикални кухини, които спомагат за улавяне на въздуха в изградените стени, който действа като допълнителна изолация.
Тухлите имат уникални качества на обмен на температура. Стените са с порьозна структура, която позволява ефект на „дишане“ и естествено регулиране на температурата в средата. Създава се комфортен микроклимат за живеещите в стаите.

Улеснен монтаж с нут и федер на тухли за външни и вътрешни стени

Съвременните керамични тухли са леки и удобни за работа. Снабдени са със системата за захващане Нут и Федер. Тя дейсва на същият принцип като длъб и зъб. В двата края на всяка тухла са разположени съответно вдлъбнат релеф и изпъкнал релеф. При подреждането на тухлите се поставят така, че вдлъбнатият релеф на една тухла влиза в изпъкналия релеф на следващата. Този тип захващане улеснява работата по зидане. Спестява се и време и количество зидарска смес, защото благодарение на плътният захват между тухлите не се налага нанасяне на залепваща смес върху вертикалната фуга.

Модерните керамични тухли се превръщат във свързващото звено между хилядолетни традиции в архитектурата и строителството и непрекъснато развиващите се технологии. Благодарение на еволюцията в методите на производство и иновациите, съвременните тухли съчетават практичност, дълговечност, естетика и отговарят на горещите тенденции в света за по-екологично чисти производства и използване на естествени ресурси.

Керамичните тухли се съчетават отлично с други елементи на строителство, за да се постигнат перфектните условия за живот в жилищните сгради, работа и т. н. Например, тънките керамични тухли се използват за преградни стени в комбинация тип сандвич – изграждат се два слоя стени с изолационна вата помежду им. Тухлите могат да се режат и нагаждат спрямо формите и размерите на стените.

Важно предимство на керамичните тухли е тяхната изгодност. Те са достъпни като цена и са още по-изгодни в дългосрочен план благодарение на многобройните качества за намаляване на разходи за енергия и т. н.

Много благодарим на собственика на Севън сийдс, че ни достави трези страхотни градински пластмасови огради декоративни, уникално якия вид настилка – пластмасови паркинг елементи 400т и качествени модерни керамични тухли от Мирково, да не забравим и качествени тротоарни плочки бетонни.

Благодарности и за свежия и доста ефективен израелски полиетилен за оранжерия.

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети Иван Рилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *