Професионални семена на лук за глави кромид

Разфасовка / брой семена: В един пакет се съдържат 100 000 бр. семена на лук за глави Кромид

Норма за сеитба: Сеитбената норма на хибриден сорт лук, от холандската фирма Тодораки, са 125 000 бр. семена на декар при директна сеитба или 75 000 – 90 000 бр. семена Кромид на един декар земеделска земя чрез разсад. За лагеруване 6 – 8 месеца, ако се реколтират узрели.

Реколта: Холандският хибрид кромид лук се характеризира с много добра реколта от изравнени луковици, с кръгла форма, тъмнозлатист цвят на люспата и лек лютив привкус.

Период на сеитба: Подходящите срокове за сеитба на семената на тъмнозлатистия лук са февруари – март за пролетно производство, предзимна – в края на ноември, късна лятна сеитба се прави в края на август – началото на септември. При едногодишно отглеждане на лук за глави най-често семената се засяват за ранна пролетна сеитба. Сейте семената на дълбочина от 2,5 до 3 см, в зависимост от почвената влажност.
Период на разсаждане на семена на лук качествени: –
Схема на отглеждане: –

Вегетация: При сеитба на холандските семена на кромид лук Кромид (както са семена на лук Дайтона), вегетационният период има продължителност от 26 – 28 седмици.

Характеристика на плода: Кромид е сравнително нов хибриден сорт холандски лук. Той формира едри луковици, които могат да достигнат диаметър над 10 см. Цветът на луковицата е тъмнозлатист, формата – кръгла, а повърхността – изравнена. Лукът притежава умерен лют вкус и перфектна съхранимост, която при осигурени добри условия (сухи и проветриви помещения върху дървени скари и при ниски, но положителни температури), може да продължи от 6 до 8 месеца.

Представяме Ви семена на лук за глави хибрид на холандската фирма Тдораки – сорт Кромид. Можете да откриете този високодобивен сорт в нашия онлайн магазин, към селекцията ни на подбрани професионални семена с изключително високо качество от фирма Тодораки.

Лук Кромид е сорт, характеризиращ се с едри луковици, устойчиви на съхранение. Луковицата (главата) има кръгла форма и изравнена повърхност. Люспата, която покрива главата е оцветена в красив тъмнозлатист цвят, а вкусът притежава умерена лютивост.

Този холандски хибрид кромид лук се характеризира и с много висока добивност от луковици, с перфектна съхранимост. Може да съхранявате хибрида Кромид в свежо състояние при осигурени добри условия около 6-8 месеца след беритбата му.

Професионалните семена на лука за глави се сеят за пролетно производство от краят на месец февруари до началото на месец март. При директна сеитба нормата за семената е 125 000 бр., а разхода значително се намалява на 75 000 – 90 000 бр. на един декар земеделска земя при производство чрез разсад. Препоръчително е да ги сеете на дълбочина в зависимост от влажността на почвата от приблизително 2,5 – 3 см.

Минималната температура, от която лука се нуждае, за да покълне и да започне успешно своят растеж е над 4 – 8°C. При температура 15 – 18 градуса по Целзий, поникването се ускорява. Времето, за което семената на културата поникват варира от 3 до 10 дена. През периода на бурен растеж, лукът като култура изисква температура от 18 – 22 градуса по Целзий.

Лукът е един от най-полезните зеленчуци, който използваме широко в готварството. Полезното при него се дължи на богатото му съдържание на важни хранителни вещества. В състава му се съдържат витамини – витамин С, витамин В7 (биотин), витамин В6, витамин К, антиоксидантът – кверцетин (биофлаваноид), калий, калций, фибри, етерични масла и много други.

Лукът е зеленчукът, който придава спефицична пикантност към всяко едно ястие и заедно с това, неговата консумация спомага за повишаването на устойчивостта на организма срещу простудни заболявания.

Семена на лук за глави тип кромид сорт Кромид от фирма Тодораки може да поръчате онлайн – бързо и лесно.

Изключителна благодарност изказваме на спецовете от Севън сийдс ООД – лидер в доставка на качествени паркинг решетки за вертикално планиране и основен доставчик и вносител на ландшафтен ограничител за озеленяване, че предоставиха полезни съвети за този материал и за това че ни предоставиха страхотна тревна смеска за слънчев терен в нашия офис.

One Reply to “Професионални семена на лук за глави кромид”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *