Семена на дългоплодни краставици без ГМО GardenBG – уникално вкусен холандски сорт

Разфасовка / брой семена: 100 бр., 250 бр. и професионална опаковка 500 бр. семена на дългоплодни краставици GardenBG

Норма за сеитба: В стъклени оранжерии 1800 растения на декар, а в полиетиленови оранжерии – 2000 растения на декар.
Реколта: –

Период на сеитба: Може да засявате този сорт краставици през пролетта, лятото и есента в оранжерии.
Период на разсаждане: –

Схема на отглеждане: Краставици GardenBG са оранжерийни краставици дългоплодни, които се отглеждат редово с помощта на опорни конструкции. Схемата е 80 – 120/ 30 – 50 см.
Вегетация: –

Характеристики на плода: Дългоплодните краставици GardenBG са изключително вкусен холандски сорт. Те са дългоплодни със средна дължина около 30 – 35 см. Имат бърз растеж и притежават страхотни устойчивости, като най-важните от тях са към CMV (Cucumber mosaic virus) и Краставична мозайка – опасни вирусни болести. Плодовете им са оребрени, с тъмно зелен цвят и отлична трайност. Сорта се цени високо от всички, занимаващи се с износ на краставици поради перфектния търговски вид и високи добиви.

В градински онлайн магазин Семената Шоп вече може да откриете новите страхотни семена на краставици GardenBG, производство на холандската фирма GardenBG. Дългоплоден и оранжериен сорт краставици, който впечатлява с бързия си растеж и добрите си устойчивости.

Краставиците с дълги плодове GardenBG са оребрени и тъмно зелени. Впечатляват със своята дългоплодност, която е 30-35 см и с изключителната си трайност. Много жизнено растение, което формира прекрасни плодове и няма наличие на шийка.

От семена на този холандски сорт краставици GardenBG, Вие ще получите отлично плододаване от колтуци (2-3 колтука). Освен това, показват много добра толерантност към кратки температурни колебания.

Те са перфектен хибрид за неотопляемо пролетно, лятно и есенно производство. Дават стабилен и много добър добив в полиетиленови и стъклени оранжерии.

Препоръчва се засаждането на тези краставици от Холандия да се случва при температура на почвата над 15 градуса по Целзий. Ако почвената температура е под 10 градуса по Целзий растението е възможно да получи трайни увреждания.

При засяването е важна и гъстотата на краставиците. При стъклените оранжерии, препоръчително е тя да бъде 1800 растения на декар, а при полиетилевновите оранжерии – 2000 растения на декар.

Както споменахме в началото на нашето представяне на този сорт краставички дългоплодни, най-важните им черти са бързият растеж и устойчивостите. Силна резистентност на Краставично мозаечен вирус CMV (Cucumber mosaic virus), много важно условие за производство в райони, които имат силно нападение от преносителите на този вирус. Друга важна устойчивост е към Обикновена краставична мозайка, отново опасна вирусна болест, срещу която могат да се справят само устойчиви сортове и особено в районите, в които има нападение на болестта.

Определено сортът холандски краставици GardenBG има изключителни устойчивости, защото освен към тези две зарази, той е резистентен към Брашнеста мана, Краста, Листни петна и Жълта краставична мозайка (Cucumber vain yellow virus).

Изключителна благодарност изказваме за предоставената полезна информация на фирма Севън сийдс ООД, които са лидери във внос и износ на паркинг елементи в България и Европа, както и лидери в доставка на едро на пластмасови ограничители за райграс трева.

2 Replies to “Семена на дългоплодни краставици без ГМО GardenBG – уникално вкусен холандски сорт”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *