Семена на зеле GardenBG сорт за преработка и съхранение

Разфасовка / брой семена: 1000 бр. професионални семена на зеле GardenBG за преработка има в една оригинална опаковка на холандската фирма GardenBG.

Норма за сеитба: За създаване на един декар насаждения са необходими около 50 – 60 гр. семенца. 200 – 300 броя са семената, които се съдържат в един грам.
Реколта: –

Период на сеитба: Хибридните семена на зеле GardenBG (както е българско зеле Кьосе семена) могат да се засяват на няколко етапа: от средата на март месец до средата на април и втори етап от началото на юни до средата на юли месец.

Период на разсаждане: Когато произвеждате разсада е добре да се съобразите, че за да покълнат за около 5 – 8 дни е добре да осигурите оптимална температура от 20 – 25 градуса по Целзий. Младият разсад се разсажда по схеми 60Х50 и 65Х60 след като кръстоса 3 – 4 същински листа.
Схема на отглеждане: 60Х50 и 65Х60. За пролетно, лятно и есенно производство. Зеле GardenBG е с висока устойчивост на Foc (HR).

Вегетация: Едрото бяло зеле за преработка GardenBG има вегетация около 102 дни и се отглежда за лятно и есенно прибиране.
Характеристики на плода: Изключителен сорт за прясна консумация, преработка и съхранение е холандското зеле GardenBG на GardenBG.

Зелките, които образува са кръгли със свежо зелен цвят. Зелето устойчиво на съхранение е с фина вътрешна структура и е с къс кочан.

Семена на зеле GardenBG за съхранение и преработка можете да поръчате вече и онлайн от Semenata.Shop. Устойчивия на Foc (HR) – Fusarium oxysporum (Фузариум) холандски сорт е отличен избор за всички, които търсят зеле за преработка, съхраненние или прясна консумация.

Производството се осъществява пролет, лято и есен като съответно периодите са:
Период за сеитба на професионалните холандски семена: 1 март – 15 април и 1 юни – 15 юли.
Период за реколтиране (отглеждане и събиране на реколта): 15 юни – 15 август и 15 септември – 30 октомври.
Период на съхранение: 1-30 ноември и 1-30 януари.

Бялото главесто зеле се отглежда чрез разсад. Добри предшественици са картофите, семейство тиквови, бобови и житните култури. Не е желателно да засявате семената на зеленцето върху площи, където се е култивирало също зеле преди това.

Холандския сорт зеле GardenBG има вегетация 102 дни и е изключително жизнен хибрид. Зелките, които образува са много едри между три и пет килограма и имат къс кочан. Свежият зелен цвят на главите създава отличен вид за търговия. Вътрешната структура на зелката е фина и крехка.

Изключителна благодарност изказваме на лидерът в тревни смески за озеленяване и дизайн Севън сийдс ООД, за това че ни предоставиха полезната информация и за това, че доставят изключително качествен ландшафтен за трева ограничител.

4 Replies to “Семена на зеле GardenBG сорт за преработка и съхранение”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *