Семена на домати холандски сортове с перфектни качества (Без ГМО)

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена професионални на домати
Норма за сеитба: Нужни са около 15-20 грама семена на един декар или около 3000 броя сортови семена на един декар.
Реколта: –

Период на сеитба на тези семена на холандски домати: Домати са средноранен сорт домати така, че техният период на сеитбата е от Януари до Март, въпреки това може да се отглеждат в специализирани оранжерии целогодишно.

Период на разсаждане: Периодът на разсаждане се случва 60 дни след периода на засяване на семената.
Схема на отглеждане: 80 см между реда и 40 см между растенията. Индетерминантен сорт, заради което се препоръчва колово, едностъблено отглеждане на сорта. Семената за домати е препоръчително да се отглеждат в култивационни съоръжения – оранжерии, въпреки, че дават добри резултати и при открито производство.
Вегетация:

Характеристики на плода: Домати са професионален холандски сорт домати. Средноранен сорт, който впечатлява със страхотните си плодове – твърди, месести и яркочервени. В допълнение, нямат зелен пръстен и изпъкват със страхотна качествена продукция. Този сорт притежава много добра устойчивост на болести и страхотна транспортабилност. Цени се високо за прясна консумация и за износ на домати в чужбина.
В градински онлайн магазин Семената Шоп може да намерите професионални семена за домати , производство, разбира се, на признатата и позната вече за Вас холандска фирма.

Този средноранен сорт доматки впечатляват с изключителните си плодове. Те са перфектно изравнени с тегло от 130 до 150 грама. При някои определени условия, теглото им се увеличава. Притежават страхотно качество, имат много добра твърдост и са месести отвътре, прекрасен червен цвят и нямат наличие на зелен пръстен. Казвайки изключителни, не преувеличавахме!

От семена за холандски сортове домати, Вие ще получите много силни и здрави растения. Освен това са много компактни, с отворен хабитус и имат къси листенца.

Нещото, което най-много отличава този сорт и го прави пълен отличник са уникалните му устойчивости и качества. Изключителни домати, като стане въпрос за експорт, имайки предвид добрата им твърдост. Също така изключителна резистентност, като стане въпрос за стопански болести и вируси.

Домати притежават устойчивост към Доматена мозайка (Tomato Mosaic Virus) – вирусна болест, Листна плесен – гъбно заболяване, Фузарийно увяхване, чийто причинител е гъбата Fusarium Oxysporum, Фузариум – Fusarium Oxysporum, f. sp. Lycopersici, Вертицилиум (verticilium albo-atrum) и Вертицилийно увяхване (Verticilium dahilae), също и средна устойчивост към Бронзовост по доматите (TMWV) – вирусна болест и към нематоди от следните видове: Meloidogyne Arenaria, Meloidogyne Incognita, Meloidogyne Javanica.

Друго интересно при този сорт е, че е подходящ за бране на китки и на единични домати. Препоръчително е отглеждането му да се случва в култивационни съоражения – оранжерии (стъклени или от израелски полиетилен). Място, в което независимо от метеорологичните условия се създава благоприятна среда за растеж и развитие на растенията.

Сорта се цени особено от производителите, снабдяващи специфични вериги супермаркети и по-ретенциозни тържища. Доматите покриват редица стандарти за качество и вкус.

Благодарност изказваме на лидерите в сортови семена и настилки за градина Севън сийдс ООД, които предоставиха тази информация, която се цени високо от всички зеленчукопроизовдители и хора, които се занимават с внос на тревни смески и райграс, ландшафтен ограничител за трева и др. видове стоки за дома и градината.

One Reply to “Семена на домати холандски сортове с перфектни качества (Без ГМО)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *