Семена на синя Кобея – мексиканска камбанка

Градински център за семена на цветя и зеленчуци – Semenata Shop подготви за своите многобройни клиенти един интересен вид – семена на синя Кобея.
Родината на това красиво увивно растение е Мексико и затова често е наричана мексиканска камбанка. Това се дължи и на формата, която имат атрактивните цветове, с които се отрупва Кобеята през цялото лято.

С помощта на Кобеята може да изградите зелен параван в градината или да озелените стени на къщата или оградата в двора. Също така растението може да се отглежда в саксии или кашпи на балкона, като осигурите възможност да се увива и така да създадете естествена зелена преграда.

Цвят: Син.
Височина: Увивно растение с височина на стеблото около 300 см.
Период на цъфтеж: Този сорт синя Кобея цъфти през цялото лято до падането на първите слани – от юли до октомври.
Изискване към светлина: За да цъфти обилно, цветето изисква повече слънчева светлина.
Почва: Растението се засажда в почва богата на хранителни вещества.
Зимоустойчивост: Синята Кобея не е зимоустойчив вид в нашите географски ширини.
Дълговечност: У нас се отглежда като едногодишен вид, който се размножава чрез семена.

Място на растението: Сините Кобеи се засаждат за изграждане на зелени вертикални стени в близост до тревни площи от вечнозелени тревни смески, озеленяване на перголи или беседки.
Време на засяване: Семената на Кобеята се засяват през март в саксии, покрити със стъкло.

Дълбочина на засяване: За да покълнат семенцата трябва да се осигури тъмнина и влага – дълбочината на засаждане е на около 1-2 см.
Разстояние едно от друго: Чак след като премине опасността от слани, Кобеята се разсажда на постоянните за цъфтеж места на разстояние около 60 см едно от друго.
Време за покълване: Покълването на семената при постоянна влага и оптимална температура е за около 14 дни.
Поливане: През по-горещите месеци синьото цвете трябва да се полива обилно, но да се предпазва от подгизване.
Торене: По време на интензивния цъфтеж цветето трябва да се наторява през две седмици с течен тор.

Семената на синята Кобея, предлагани от онлайн магазин Семената Shop са с висока кълняемост от специално селектиран вид, който е подходящ за отглеждане в домашни условия или навън след опасността от слани.

Семето може да се засее през март в саксия под стъкло и по-късно, когато премине опасността от първите слани, да се засадят на открито. Ако предпочитате директна сеитба, семената трябва да се накиснат предварително за около 2 часа във вода.

При засаждане на Кобея синя избирайте места със слънчеви изложения, които също така са добре защитени от вятър, защото тя не понася течение.
Този увивен представител се цени високо от майсторите дизайнери на градини. Освен за озеленяване на стени, огради, покриви и др. често се прилага като акцент в аранжиране на балкони по курорти и малки селца – Садовик, Ребро, Конска, Горна секира, Велиново, Дивля и мн. др.

Разфасовка – 1 гр. семена на Кобея има в една опаковка

Благодарност изказваме на една от най-известните фирми в България за доставка на бетонови тротоарни плочки 40 40 4 см.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *