Семена на тиква Мускат де Прованс F1 (Muscat de Provence F1) – мускатна тиква „Пепеляшка“ до 9 кг

Разфасовка / брой семена: 250 бр. семена на мускатна тиква Мускат де Прованс F1 (Muscat de Provence F1).

Норма за сеитба: При директна сеитба на тиква Мускат де Прованс F1 Вие ще се нуждаете от около 333 растения на един декар обработваема земеделска земя. При засаждане, препоръчителната норма за сеитба е от 350 до 550 броя семена на един декар.
Реколта: –

Период на сеитба: Сеитбата при тиквите се извършва края на април месец. Важно е при периодът на сеитба почвата на дълбочина до 10 см да е 14 градуса, тогава е подходящо да засеете Вашите семенца. Също трябва да имате предвид и вероятността от слани, за да ги избегнете и да не засегнат растенията, които вече са поникнали.
Период на разсаждане: –

Схема на отглеждане: При отглеждането на тиквите е много важно да изберете добре огрявано от слънцето и защитено от ветровете място. Избраната почва трябва да е богата на хранителни вещества и да е добре наторена. Създават се гнезда, с размери около 40-50 см. Във всяко едно от тях се засяват по 5-6 семена и се поставят на етажи. Това означава, че половината семена се засяват по-плитко от останалите. Препоръчително е рътенето на семената, за да постигнете по-бърз и по-добър растеж на тиквата.

Вегетация: –
Характеристики на плода: Мускат де Прованс F1 (Muscat de Provence F1) е холандски сорт тип мускатна тиква. Известен още под името „Пепеляшка“, заради интересната си форма и цвят. Има много едри плодове, които са изтеглени от 5 до 9 кг средно, но при добро пространство между растенията и обилно торене, те могат да стигнат до рекордните 20 кг. Интересният цвят на тази тиква се крие в наситено оранжевата й кора с тъмно оранжева до почти червеникава вътрешност, като при по-ранно прибиране на плодовете, цветът на кората е зеленикаво-кафяв. Това растение е много мощно, добре облистено и има по-дълга вегетация. Отлична съхраняемост.
В нашия градински онлайн магазин може да откриете професионални семена на един много интересен сорт тиква. Използваме думата интересен, защото е известен още и като „Пепеляшка“, заради специфичната си форма и цвят. Представяме Ви семена на тиква Мускат де Прованс F1 (Muscat de Provence F1).

Този интересен сорт е производство на холандската фирма Севън сийдс ООД. Известна с производството на семена със страхотно качество и разумни цени.

Мускат де Прованс F1 е тип мускатна тиква. Плодовете й имат впечатляваща едрина – от 5 до 9 кг.

„Пепеляшка“ притежава наситено оранжева кора и тъмно оранжево до почти червеникаво месо. Ако приберете по рано тиквите, то цветът на кората им ще е зеленикаво-кафяв, но се оцветява при лагеруване.

Тиква Muscat de Provence F1 притежава много силно и добре облистено растение. Вегетацията на този сорт е по-дълга, като прибирането му се случва след 15 септември.

И тази тиква, като тиква сива Сампсон F1 (Sampson F1), проявява много добра съхраняемост. Плодът успява да се запази свеж до 4-5 месеца след беритбата.

Благодарим на Севън сийдс ООД за предоставените материали и за техните качествени сортови семена на домати пипер и краставици.

Отново ви приканваме да направите справка за качествени видове тревни смески и техни цени онлайн, както и особено важният български сорт от семена на домати Ръгби F1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *