Каучукови плочи втора ръка

GSP art
GSP art

Силата на каучука определено впечатлява, особено, когато се използва за производството на различни продукти предназначени да издържат на сериозно натоварване. Каучуковите плочи за подови настилки е страхотен пример за качествата на този уникален материал.

Какво представляват плочките от гума?

Каучукови плочи са основните елементи, от които се изгражда подова настилка с невероятни качества. Произведени са изцяло от каучукови гранули, от които се оформя еднородна смес чрез полиуретаново лепило.

Полученият еднороден материал се пресира в плочи с желаната форма и дебелина. Здравината на всяка плочка е впечатляваща. Въпреки, че са изработени от гъвкав материал, който притежава мекота при допир, плочките от гума се отличават със завидна устойчивост на удар, натиск, изтъркване, деформация, горещи температури или замръзване.

Гумени плочи за детски площадки са подходящи за монтиране на настилки с различно предназначение – от изграждане на настилка в детската стая до покриване на подовите повърхности в производствени бази, в които се работи с тежко оборудване. Ефективността им остава висока и непроменена при интензивен трафик, натоварване и непрекъснато излагане на елементи от средата. Настилки каучукови плочи за детски площадки на открито издържат на студ и замръзване, влага и луга, пряка слънчева светлина, вятър, прах и т. н.

Предимствата на каучукови гумени плочи започват от самата основа – процесът на монтиране. Лекотата на гумата като основен материал за плочите осигурява лесно боравене с елементите, като пренасяне, подреждане и промяна при нужда. Инсталирането им изисква осигуряване на подходящи условия за монтаж, а именн, твърда и устойчива основа, която е почистена и подсушена. Щом тази стъпка по процесът на инсталиране се завърши, залепянето се случва бързо и лесно. Използва се двукомпонентно полиуретаново лепило за каучукови плочи, което осигурява силно залепяне на плочите към изградената основа. Демонтирането им в случай на нужда ще изисква завидна сила и време, защото при правилното им инсталиране, плочите ще останат на мястото си в продължение на десетилетия напред. Plastic car parking grids.
Улесненият процес по монтаж на каучукови плочи ги прави подходящ избор за инсталиране на настилки както за специалисти в строителството и ремонтите, така и за частни домове, вили, дворове, балкони, хижи и т. н. Разнообразието от форми и размери на продуктите осигуряват ефективно решение за монтиране на настилки както върху големи площи, така и върху малки повърхности. Предлагат се широко на пазара, което осигурява удобство при планиране и набавяне на нужните количества. Това, което трябва да решите преди покупка е какво количество ще ви е нужно и каква дебелина плочи са най-подходящи за вашия проект.

Тъй като споменахме, че дебелината на елементите е важно решение за монтиране на ефективна и устойчива настилка, тук е момента да споделим как тази особеност на плочите влияе върху качествата им. Едно от най-важните предимства на гумените плочи е тяхната ударо поглъщаемост.

Еластичността на каучуковите гранули в комбинация от здравината, която създава лепилото при производство създават уникалното качество на плочите да поемат и разпределят ефектите от удари. Мекотата при допир всъщност се дължи на гладкия и гъвкав материал, който се разтяга, когато е подложен на удар и моментално се прибира в първоначалната си форма.

Дебелината на плочите втора ръка е факторът, който определя какви ударопоглъщащи способности ще има настилката. Тези уникални качества на каучуковите плочи ги превръщат в най-предпочитаното решение за изграждане на настилки в помещения и терени, в които рисковете от инциденти и травми са по-високи. Такива обекти, например, са детски площадки, фитнес зали, зали за гимнастика и спорт, катерене, бойни изкуства, производствени и складови бази и други. Дебелината определя и устойчивостта на настилките на изтъркване и трафик. Плочите с по-голяма дебелина са предпочитано решени при монтиране на подови настилки в гаражи, автокъщи, паркинги и т. н., на открито и на закрито.

Най-популярните гумени плочи втора ръка са тези с дебелина 2 см. Те са леки, устойчиви и здрави, идеални за монтиране на настилки за пешеходен трафик, декоративни градини, площадки за беседки в парка, пикник и барбекю, както и терени около басейни за плуване, минерални басейни и други. Те притежават страхотна устойчивост на елементи от средата, здравина и издръжливост на пешеходен трафик. Настилките с 2 см плочи не се използват за терени с автомобилен трафик или обекти, които са с повишен риск от травми причинени от падания и инциденти.

Монтирането на детски и спортни площадки се извършва с плочи с дебелина 3 см, 4 см и т. н. като е добре да не са втора ръка и да знаете как се монтират каучукови плочи. Колкото по-голяма е дебелината, толкова по-големи ударопоглъщащи способности имат настилките. Те поемат и вибрации от машини и оборудване, както и от трафик от автомобили, камиони и т. н.
Каучуковите плочи имат изолиращи свойства. Помещенията, в които се монтират са по-добре шумоизолирани. Гумените настилки не са топлопроводими, което допринася и за топлоизолиране на залите и стаите.

Сред страхотните качества на гумените плочи втора употреба са техните противоплъзгащи свойства. Те осигуряват допълнителна защита от инциденти причинени от подхлъзване благодарение на тяхната повърхност, която не задържа влага и осигурява перфектното ниво на триене при ходене и придвижване. Каучуковите настилки са сред най-предпочитания материал за изграждане на площадки за игра за децата, спортни зали, терени около басейни, болници и обществени сгради, рампи за влизане в сгради и много други.

Гумени настилки за детски площадки се почистват изключително лесно. Тяхната способност да не задържат влага в съчетание със завидната им устойчивост на увреждащи фактори осигурява избор от безброй начини за почистване. Настилките могат да се измиват, чистят с моп и препарати, дезинфектанти, прахосмукачка, професионално оборудване за чистене и т. н. С тях се поддържа много високо ниво на хигиена без големи усилия и без риск от увреждане на настилката.

Каучуковите гранули, от които се изработват плочите са нетоксични и напълно безопасни за употреба на закрито. В много случаи плочите се произвеждат от рециклирана гума, което спомага за намаляване на използваните ресурси. Тези качества на плочите в съчетание с тяхната дълговечност и здравина прави настилките по-природосъобразни. Тяхната устойчивост ще гарантира продължителен период на експлоатация, което намалява нуждата от подмяна или ремонти. В случай, че по някаква причина се наложи ремонт на настилката, често се подменя малка част от плочите, като това не нарушава ефективността на останалата част на настилката.

Здравината на каучуковите плочи, комфорта при ходене и лесната поддръжка ги превръщат в отличен избор за инсталиране на настилки във ферми за животни, конни бази, конни арени, зоологически градини и т. н. Предимствата на гумените настилки са много. Те осигуряват отлична топло- и шумоизолация за животните. Осигуряват им подходяща настилка за стъпване, лежане и почивка, която не наранява крайниците им при стъпване. Почиства се бързо, лесно и ефективно, което спомага за предотвратяване на масово разпространение на заболявания. Каучуковите настилки се инсталират и върху конни арени. Гъвкавият материал осигурява гладка и мека повърхност за стъпване на конете. Здравината на надеждно монтираните плочи ги прави устойчиви на интензивното натоварване от конските копита дори при тренировки с тичане и скачане.

Естетическите качества на плочите също заслужават внимание. Гумените плочи се предлагат в различни форми, размери и цветове. В повечето случаи се избират напълно гладки плочи, които създават мека и равна настилка сливаща се с основния фон. Предлагат се и плочи с грапава повърхност в зависимост от желания ефект и предназначение на настилката. Благодарение на разнообразието от цветове, плочите се използват за оформяне на интересни и уляващи погледа настилки с причудливи абстрактни дизайни, симетрични форми и шарки, изписване на думи и символи и много други.

Каучуковите плочи заслужават нарастващата популярност. Ако това е решението за вашия проект, не се колебайте да се свържете с производител или представител, които ще отговорят на всичките ви въпроси по набавяне, качества, монтиране и поддържане на гумените плочи.

Много благодарим на Севън Сийдс за перфектните бетонови тротоарни плочки, които ни доставиха на разумна цена за нашия офис и за страхотните ограничители за трева. The best garden catalog for vegetable seeds – semenata.org.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *