Дренажна мембрана за основи Ecodrain

Онлайн магазин Semenata Shop представя висококачествена дренажна мембрана за основи Ecodrain. Това е изолационен продукт, който е произведен от полиетилен (HDPE) с висока плътност. Дренажните мембрани намират широко приложение при хидроизолацията на стени, основи, плоски покриви, при вертикално озеленяване на сгради и създаване на покривни градини, при изолация на тераси, балкони и др.

Основно предимство на дренажната мембрана Ecodrain е безспорно нейната отлична механична якост. Плътния полиетилен позволява материала да издържа на натоварване от насипи с почва, чакъл, пясък и др. инертни материали. Това се цени високо особено при изолация на основи и различни части на фундаментите, при изграждане на сгради и съоръжения, които след изграждане биват засипани с различни материали.

По технически характеристики, посочени от производителя, материала може да издържи натоварване от 200 KN/кв.м., като това се равнява на натоварване от приблизително 20 тона на кв.м. Полиетилена, от който е произведена мембраната за основа и хидроизолации е и доста гъвкав, по този начин лесно може да се монтира на места и повърхности, които са с различни неравности.

Друга изключително полезна особеност на Ecodrain мембраните дренажни е тяхната иновативна пъпковидна повърхност. Благодарение на множеството малки „пъпчици“ мембраната предпазва изолираната повърхност от влагата, водата, изпаренията и вентилира повърхностите. По този начин предпазва дори от подпочвените газове като Радон, който е силно радиоактивен и често се синтезира в почвата при определени условия.
Дренажните мембрани за основи могат да бъдат използвани самостоятелно или в комбинация с различни видове битумни мембрани.

Приложение на мембраните за основа и стени Ecodrain.
Този модел мембрани се използва от строителни фирми и бригади при изграждане на сгради с различно предназначение. Обикновено мембраните се монтират като хидроизолация или като част от хидроизолациите на основи на жилищни сгради, кооперации, хотели и хотелски комплекси, при изолация на подземни гаражи, сутерени, магазини и др.
Освен при основите на сградите, мембраната дренажна може да се използва за изолиране при изграждане на стени, фундаменти за огради, при изолация на басейни или декоративни водни площи, изработени от бетон.

Мембраните предпазват от механически наранявания хидроизолациите, подобряват шумоизолацията и топлоизолацията на сградата.
Не рядко Ecodrain намира приложение при изолиране на дренажа около къщите или около стените, стълбите, като лесно и ефективно отделя дренажа от хумусния почвен слой.

Дренажните мембрани могат да се прилагат и при покривно озеленяване на сгради, при изграждане на така наречените „зелени стени“ или известни още като вертикално озеленяване в хотели, луксозни хотелски лобита, рецепции в бизнес сгради, офиси и др.
Дренажни мембрани Ecodrain могат да бъдат монтирани при почти всички атмосферни условия и са сравнително устойчиви на различни въздействия от корени на дървета и храсти, почвени бактерии, различни видове гъби и др. микроорганизми.

Технически характеристики на дренажна мембрана за основи Ecodrain:
Материал – полиетилен (HDPE)
Цвят – Черен
Издръжливост на натоварване – до 200 KN/кв.м или до 20 тона на кв.м
Разфасовки – 1/20 м (20 кв.м) или 2/20 м (40 кв.м)

Как се монтират дренажни мембрани?

Дренажните мембрани за основи се монтират лесно, но е добре да спазвате няколко важни препоръки, за да се възползвате максимално от техните предпазни качества.

Преди монтажа е добре повърхността, в/у която ще ги монтирате да бъде чиста от неравности, стърчащи арматури, пукнатини и др. Добре е и повърхността да бъде здрава, за да се избегнат деформации или компрометиране на изолацията.

Друго важно условие е предварително да разкроите мембраната, за да избегнете неточности и непокрити участъци.

Монтирайте дренажната мембрана задължително с „пъпчетата“ към повърхността.

При изолиране на вертикални повърхности с дълбочина до 2 м е добре да монтирате мембраната хоризонтално, като застъпване м/у две съседни мембрани е добре да е около 20 см.

При изолиране на повърхности над 2 м, поставете мембраната вертикално и следете да не се получат отворени вертикални фуги (застъпвайте около 20 см).

Закрепването на дренажните мембрани става с помощта на гвоздеи и специални шайби, като те трябва да бъдат поставени през около 30 см.

Добре е да се предвиди дренажна система за отвеждане на излишната влага в долния край на мембраната. В тези случаи може да използвате и геотекстил, който да се положи с лице към почвения слой в/у дренажната мембрана за по-добра изолация и филтриране на излишната влага.

Благодарим на Лидерът в доставка на качествени тротоарни плочки Севън Сийдс за предоставената информация и за това, че ни съдействаха в изграждането на градината пред офиса с техните качествени ограничители за райграс трева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *