Семена на пипер Кадет F1 (Kadet F1) – голяма капия с висок добив и сладък вкус

Разфасовка: Семена на голяма капия Кадет F1 (Kadet F1) може да закупите по интернет чрез магазин Semenata Shop в гарантирано оригинални опаковки – разфасовки 250 бр. семена на пипер, 500 бр. семена и 5000 бр. семена.
Норма за сеитба: –

Период на сеитба: Засейте семената на ранния сорт капия в началото на месец март за ранно зреене до средата на месец юни. Благоприятно е отглеждането на сорта Кадет F1 в полиетиленови оранжерии и на открито поле.

Характеристика на плода: Кадет F1 (Kadet F1) е ранен сорт нов хибриден пипер, тип капия. Сортът е впечатляващ с едрината на плодовете си, които достигат големина до 130-170 грама. Формата им е плоска, като сред тях преобладават двукамерните плодове. Вкусът на капията е сладък, а цветът на плода – зелен, когато е в техническа зрялост и става червен, при достигане на ботаническа зрялост. Почервеняването на плодовете се случва развномерно и пиперките се оцветяват перфектно. Кадет F1 е снабден с високи устойчивости на Тютюнева мозайка (TMV), Доматена мозайка (ToMV), TMGMV, PMMoV, PaMMV. Проявява умерена устойчивост на Бронзовост (TSWV).

Едно от последните попълнение в нашия онлайн магазин за семена на новия хибриден пипер от производителя Duna – R (Дуна – Р) – Кадет F1 (Kadet F1). Този хибрид, тип капия се характеризира с ранно зреене и едри плодове.

Кадет F1 е ранен пипер, тип капия, който притежава плоски по форма плодове, от които мнозинството са двукамерни. Интересното при този хибриден сорт, е че плодовете на капията са зелени за цвят, когато се намират в техническата зрялост и придобиват червен цвят, когато достигнат ботаническо узряване. Почервеняването на чушлетата се случва постепенно и равномерно, което не води до образуване на никакви неприятни микропукнатини. Пиперките са едри, като големината им средно достига 130-170 грама, а вкусът им е неустоимо сладък.

Благоприятният период на сеитба при този ранен вид пипер започва от началото на месец март и продължава до средата на месец юни. Може да отглеждате едрият сорт, както на открити площи, така и в закрити съоражения – в полиетиленови оранжерии.

Хибриденият пипер, тип капия, е снабден с множество устойчивости. Сортът проявява висока устойчивост на Доматена мозайка (ToMV), Тютюнева мозайка (TMV), TMGMV, PMMoV, PaMMV. Пиперът проявява умерена резистентност към Бронзовост (TSWV).

Пиперът е смятан за един от най-любимите зеленчуци. В различните си разновидности, вкусове и форми, чушките са известни с кулинарните си приложения. С чушките се прави така любимата и така българска лютеница, туршия за зимата, пълнени чушки, печени чушки и много други. Поради сладкият си вкус и текстура, именно капията се смята за най-подходящата чушка за печене. А както на всички ни е известно – печените чушки са любими.

През лятото, чушлетата са перфектни за директна консумация, като се комбинцията им със сирене е повече от предпочитана. Перфектна добавка и към всяка салата, пиперките прибавят така необходимата свежест през големите жеги.

Много сме благодарни на професионалистите от Севън сийдс ООД за финансирането и за това, че са лидер в бетонови тротоарни плочки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *