Семена на крехко и вкусно зеле Сармалин за кисело зеле и сарми

Това е един специален сорт семена на зеле за сарми и за приготвяне на така популярното в България кисело зеле – Сармалин F1 от Синджента (Syngenta).

Характерно за този уникален сорт е, че от неговите семена покълват растения, които образуват прави сравнително едри глави (средно тегло на една зелка е около 2 – 3 кг), популярни със своя отличен вкус. Листата на зелето за сарми са изключително крехки и фини, а главите са добре оформени с перфектен търговски вид.

Тези му качества го правят много подходящ за приготвяне на обичаното от всички кисело зеле. Сармалин се цени високо от всички майстори на родната кухня особено на почитателите на салата със зеле и плодове, получени от семена на червени домати колови. С него може да приготвите различни видове салати, туршии, обичаните от всички постни и местни сармички, зелеви сарми с кайма както и разнообразни рецепти от българската кухня.

Зелето се препоръчва в много страни и като лечебно средство при подагра, захарен диабет, язвени заболявания и др. поради високото съдържание на различни видове полезни за организма химични и биологични съединения.

От семената на зелето за сарми Сармалин ще изникнат здрави растения, които са устойчиви на една доста често срещана болест – фузариум, както са и домати Ръгби F1 семена български.

Любопитен факт е, че зелевият сок спомага при махморлук и пиянство, поради изчистващите си свойства.

Друга интересна особеност при зелето е, че само в него се съдържа редкия витамин У, който подпомага растежа на косата, зарастването на костите, както и има много добро действие при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Сеитбена норма В един декар може да отглеждате от 3100 до 3500 бр. растения ако развивате средно ранно производство, ако сте решили да засеете семена на зелето за сарми за късно производство, то тогава може да отглеждате около 2850 – 3350 бр. растения на един дка.
Време на засяване за разсад За средно ранно производство на зеле засейте семената в периода 25 март – 25 април, а за късно производство засейте в интервала 10 – 20 май.
Време за засаждане на разсада

Разстояние едно от друго При средно ранно отглеждане на зелето Сармалин F1 използвайте схемата 55/45 см, а ако го отглеждате за късно производство – 60/50 см или 70/60 см.
Период на плодоносене Вегетационния период на зелето за сарми и кисело зеле Сармалин F1 е около 70 дни.
Вид отглеждане Засейте семената на дълбочина около 1,5 см. Имайте в предвид, че минималната температура на почвата за покълване на семето е 9 градуса. Сармалин F1 може да отглеждате на открито или в полиетиленови и стъклени оранжерии.
Добив –

Плодове Зелките са едри със средно тегло около 2 до 3 кг. Характерни са с високи вкусови качества, наситен зелев аромат, нежни и крехки листа, тънки и изключително подходящи за консумация в свежо състояние и за консервиране.
Брой семена в 1 грам –

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в една опаковка – 2500 бр. семена.

Тегло на продукта – 0,010 кг (10,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от зеле за сарми Сармалин F1 има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост, както е и при семена на домати розова магия

домати наслада семена

Благодарим на нашия благодетел – производител на паркинг пластмасови елементи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *