Семена на безколови розови домати за тунели и на открито – Торбай F1

Нашият огромен зеленчуков каталог вече може да ви предложи едни изключително качествени сортови семена на розови безколови домати – Торбай F1 или още се среща като Торбей F1.

Торбай F1 са като семена на холандски домати Амати , който е детерминантен (нискорастящ). Това му качество го прави много подходящ за отглеждане безколово в полиетиленови тунели, стъклени и полиетиленови оранжерии. При отглеждане на този розов домат в тунел е добре това да се извършва на две стъбла. Освен на закрито ранните сортове Торбай може да отглеждате и на открито за ранно полско производство.

Едно от основните предимства на този изключителен сорт безколов домат е безспорно неговия приятен вкус. Доматите са силно ароматни и много вкусни. Имат сравнително твърда обвивка и дълго време запазват търговски вид и вкусови качества. Поради тази причина Торбай F1 е един от най-предпочитаните холандски сортове домати от производители на домати за износ в държави, които са на по-големи разстояния – Норвегия, Дания, Белгия, северните части на Русия и др.

Плодовете на безколовите домати Торбай F1 са средно едри със средно тегло от 150 – 200 гр., с приятен розов цвят и кръгла форма (подобно на много модерни семена на домати Semenata).

Друго предимство на този ранен домат за тунели и открито отглеждане е, че той е устойчив на едни от най-често появяващите се болести (особено при отглеждане в оранжерии и тунели) – фузариум (първо и второ поколение – F 1,2) и вертицилум (V). Това ви спестява третиране на доматите с фунгициди и различни химикали. Като по този начин вашето производство ще бъде чисто и няма да рискувате да нарушите вкусовите качества на домата.

За по-високи добиви се препоръчва редовно подхранване с био торове за домати, които може да откриете в нашата категория за торове и препарати.

Сеитбена норма За един декар ще са ви нужни около 1000 бр. сортови семена на безколовия домат Торбай F1.
Време на засяване за разсад Семената на ранните розови домати Тобай F1 засейте 15 януари – 25 февруари.
Време за засаждане на разсада
От 25 март – 20 април може да засадите разсада в тунели или на открито.
Разстояние едно от друго Разположете растенията 80 – 120 см м/у редовете и 40 – 50 см едно от друго в ред.
Период на плодоносене Вегетация около 75 дни.
Вид отглеждане Ранния розов домат Торбай F1 може да отглеждате в тунели на две стъбла и на открито.
Добив –

Плодове Плодовете на Торбай F1 са кръгли, средно едри (150 – 200 гр. е средното тегло на един домат). На цвят са розови с изключително високи вкусови качества и силен доматен аромат.
Брой семена в 1 грам –

Размер на опаковката – 15/10 см

Семена в една опаковка – 1000 бр.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от безколови домати розови Торбей F1 има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост.

Семена на домати Ръгби F1 gardenshop

сортови семена на розова магия домати

наслада семена на домати

One Reply to “Семена на безколови розови домати за тунели и на открито – Торбай F1”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *