Специален течен тор за папрати 0.5л (за 50 литра разтвор)

Градински онлайн център Гарденшоп Про добави към своя огромен каталог още една специфична минерална тор течна за любителите на папрати и папратовидни декоративни растения.

Въпросният тор представлява минерален многокомпонентен тор с течна консистенция, който има мощно подхранващо действие върху всички видове папрати и папратовидни декоративни растения. Високото съдържание на азот в състава му поддържа листата на растенията в изключително свеж вид и стимулира техния интензивен растеж.

Течния тор за папрати съдържа още фосфор и калий, които спомагат за правилното развитие на кореновата система, а добавените други микроелементи обогатяват почвата и задоволяват оптимално нуждите на растението особено ако е красивото домати ръгби семена български.

Период на действие Действието на тора за папрат продължава около 7 дни след поливане или листно третиране с него.
Разходна норма Разтворете една капачка от торчето в 1 литър вода (500 мл от течната тор е достатъчна за приготвяне на 50 литра разтвор за поливане и пръскане).
Съдържание на Азот в различни форми (N) 8 %
Съдържание на Фосфорен оксид (P2О5) 3 %
Съдържание на Калиев оксид (K2О)
4 %
Други микроелементи – бор (В) – 0.01%
– мед (Сu) -0.002%
– желязо (Fe) – 0.02%
– манган (Мn) – 0.01%
– молибден (Мо) – 0.001%
– цинк (Zn) – 0.002% важен за всички домати семена качествени

Всички съставки спомагат за благоприятното развитие на растението, като за най-правилна употреба е добре да разтворите една капачка тор тчена в 1 литър вода. С разтвора може да поливате около корена вашата папрат или да пръскате директно с пулверизатор растението в/у листата и стеблата. Наторяването трябва да се извършва на всеки 7 дни, за да имате интензивен ефект от препарата. През зимните месечни е достатъчно да сведете честотата на наторяването до веднъж месечно.

Разклатете преди употреба и пазете далече от деца. В случай, че част от разтвора бива погълнат 0 незабавно потърсете спешна медицинска помощ.
Не е препоръчително да превишавате препоръчаните за приложение дози, тъй като това може да доведе до разболяване или загиване на растението.

Папратите, от своя страна, са много популярни, но това не винаги е било така. Тяхното по-голямо търсене започва да нараства през Викторианската епоха. В наши дни те красят зимни градини, отглеждат се в предверия и винаги биват радост за окото. Този тип растение е безполово. Вместо да се развива от семена, както е характерно за повечето растения, то се развива от една единствена спора. Едно от задължителните условия, освен наторяването на растенията с минерален течен тор за папрати, е поддържането на висока влажност на въздуха в помещението. Можете да направите това с изкуствен овлажнител, или поставяйки саксията с цветето в съд с вода и чакъл.

Течната тор за папрати е подходяща за всички видове такива растения. Изключителен ефект има в/у орлова папрат, растения като аспарагус (мъката на художника), различни видове страшниче, мъжка и женска папрат, всякакви видове дриоптерис, волски език, златиста папрат, сладка папрат, многоредник, папрат щраусово перо и др.

Разфасовка – 500 мл (0,5 литра)

Тегло на продукта – 550 гр.

Благодарим на нашия спонсор – производител на пластмасови паркинг елементи бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *