Семена средно ранна чушка Мадона (Ленука, Madona) – много сладки

Разфасовка / брой семена: Тези оригинални сръбски семена на средно ранна чушка Мадона (Ленука) Madona се предлагат в разфасовки 2 гр. (240 – 300 бр. семки) и 5 гр. (600 – 750 бр. семена).

Норма за сеитба: Засейте на открити площи, или в оранжерии, 150-180 грама семена на пипер средно ранната Мадона (Ленука) на един декар земеделска земя. В 1 грам на семенцата на пипера се съдържат 120-150 зърна, а масата на хиляда семенца е 7 – 9,5г.

Реколта: Сръбският сорт пиперки Ленука дава добра реколта от качествени плодчета със страхотни вкусови качества.

Период на сеитба: Мадона е средно ранен пипер. Подходящият период за засяване на семенцата на сорта е през месец март – от 1 до 20 март. При сеене на семенцата на 12°С, времето, за което те покълнват е 56 дни, а при сеене на 22°С – 22 дни.

Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Може да отглеждате средно ранния сорт чушки Мадона на открити площи и в оранжерии.

Вегетация: Вегетацията на сорта Мадона продължава 110-140 дена, това е периодът от покълването на семето до тяхната беритба. Препоръчително е по време на вегетацията на плода да осигурите около 20-25 см разстояние между растенията и 50-60 см между отделните редове.

Характеристика на плода: Сръбският качествен сорт чушка средно ранна Мадона (Ленука) дава добра реколта от много сладки плодове, готови за свежа консумация и перфектни за преработка. Цвета на чушлетата в началото на развитието им са жълто-зелени, а когато достигнат ботаническа зрялост стават червени. Средната маса на плода е 100-140 грама, а вътрешността им е месеста.

Представяме Ви семена на средно ранния сорт чушки Мадона, отново производство на частната и семепроизводна фирма Супериор. Може да откриете качествените семена в градински магазин онлайн, добавени до останалите страхотни сортове на сръбската фирма.

Мадона, позната още и като Ленука е сорт пипери, подходящи за външно и вътрешно отглеждане. Това означава, че може да сеете семената на средно ранния сорт както на открито поле, така и на закрити площи, в оранжерии. Необходимо е, за да получите високи и качествени добиви, да засявате растението при оптимални температури между 18°С и 32°С .

Сръбският сорт чушка средно ранна Мадона дава реколта от големи и месести плодчета. Средната им маса е около 100-140 грама. В началото на растежа си, чушлетата имат жълто зелен цвят, а когато достигнат ботаническа зрялост, боята им се оцветява в червено. Освен със страхотен вид, чушлетата впечатляват и със страхотен сладък вкус.

Този сорт пипер е силно подходящ, както за свежа консумация, така и за преработка. Това означава, че може да се насладите на сладките чушлета почти мигновенно или да ги консервирате. Имате опциите да консервирате чушката самостоятелно или с други зелнчуци и да си направите една страхотна и много вкусна зимна трушия, която да добави незабравим вкус към вашата трапеза през студените месеци около огнището и паркинг елементи производител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *