Професионален твърд капков маркуч ф16 за подземно и надземоно капково с уникални капкообразуватели 100 м (30 см, 1.6 л/ч)

GardenBG com представя за своите клиенти един изключително качествен професионален твърд капков маркуч Ф16 за напояване на различни видове култури. Особено подходящ за поливане на насаждения от зеленчуци в оранжерии и на открито – семена на домати розови сортови, семена на ръгби домат, доматките за консерва Рио гранде и др.

Този модел се цени от всички производители на зеленчуци, декоративни растения, овощни разсадници, лозя, овощни градини и мн. др. Твърдият маркуч капков Ф16 може да се прилага както надземно, така и като подземно капково. Това е благодарение на специалната защита на капкообразувателите от запушване и проникване на корени.

Този модел твърди капкови маркучи предлага изключително равномерно напояване с вода или с разтворени в него торове за капково напояване, когато системата е под налягане.

Изключително предимство на модела са специалните капкообразуватели. Всеки от тях е снабден със клапан, който работи при мин. 0,14 бара. Това означава, че когато системата е спряна (не е под налягане), маркуча дори да е пълен с вода няма да продължи да се оттича (това е изключително важно при напояване на наклонени терени, когато обикновено водата се стича концентрирано само в най-ниската точка на терена, предизвиквайки прполиване). Това предимство позволява по-прецизно напояване или наторяване на дадена площ, което е от особено значение при по-капризни за поливане култури.

Друго предимство на твърдия капков маркуч ф16 е уникалния дизайн на капкообразувателя, който предлага по-добра защита от проникване на корени в него, съответно от запушване. Поради тази причина маркуча е изключително ефективен при подземен монтаж.
Не на последно място е и предимството, че всеки капкообразувател е снабден със специален филтър Turbo net.

Маркучът ф16 за капково напояване е изработен от високоустойчив материал, който издържа безпроблемно високи и ниски температури. Освен това е изключително гъвкав, лесен за монтаж и разпъване, трудно се пречупва.

Капковият маркуч твърд ф 16 се използва за напояване на оранжерии от полиетиленово фолио или стъклени, както и на открито в земеделски и декоративни градини.

Изключително добра ефективност има при напояване на силно скосени терени, големи наклони, ветровити местности и терени с нестандартни релефи.
Капковият маркуч ф 16 има основно предимство, че може да се инсталира подземно. Това качество се цени високо от всички ландшафтни архитекти и озеленители при проектиране и изпълнение на покривни градини, градини на ветровити места, зелени стени (вертикално озеленяване) или места, които са подложени на системен вандализъм.

Не рядко се използва при декоративните разсадници в София, Пловдив, Слънчев бряг, Варна, Несебър, Пловдив и др. части на България.
Изключително подходящ за напояване на голф игрища, цветни лехи, цветни фигури, различни видове живи стени, жив плет, всякакви видове иглолистни и широколистни дървета и храсти.

Този твърд капков маркуч ф16 е подходящ за поливане на лозови масиви, овощни градини, градини изработени по европейски програми, частни дворове в хотели, ресторанти, зелени площи в хотелски комплекси, театри, болници, бензиностанции, резиденции, особено ако се използва с ландшафтен ограничител за трева и др.

Спецификация на маркуча

Дължина на ролката: 100 м
Разстояние м/у капкообразувателите: 30 см
Количество вода от капкообразувател на час: 1,6 литра за час
Налягане в диапазон: 0.5 – 4.0 бар.
Цвят: кафяв.
Други качества: Анти – дренажен механизъм, Анти – сифон механизъм,
Препоръки: препоръчва се максимално налягане в системата 2.5 бара, препоръчителна филтрация: 130 микрона.
Dripperline OD (външен диаметър) мм: 16.6
Dripperline ID (вътрешен диаметър) мм: 16.

Внимание! Не използвайте маркуча в/у различни видове настилки от бетон – бетонови тротоарни плочки или павета.

One Reply to “Професионален твърд капков маркуч ф16 за подземно и надземоно капково с уникални капкообразуватели 100 м (30 см, 1.6 л/ч)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *