Доставка на керамични блокове Porotherm 8 в Добрич

Модерните керамични блокове се предлагат в много различни форми и размери според предназначението им в съчетание с качествени вибропресовани бетонни тухли. Най-солидните модели се използват за изграждане на основни стени и конструкции. Керамичните тухли са предпочитан вариант и за изграждане на неносещи интериорни стени в жилищни сгради, офиси или за запечатване на шахти и т. н. Особено в райони с варовита вода като Добрич и добричка област, където не рядко се налага да се инсталира система за екологично пречистване на вода или филтри за омекотяване на водата.

Какви са предимствата на съвременните керамични тухли и на какво се дължи огромната им популярност?

Строителната керамика се използва от човечеството от преди хилядолетия и няма съмнение, че този тип елементи за строеж и изграждане на стени и конструкции ще продължи да се развива и в бъдеще.

В gardenbg com ви представяме един от най-търсените продукти в тази сфера предназначен за изграждане на тънки вътрешни неносещи стени с отлична шумоизолация и редица допълнителни качества. Porotherm 8 на австрийският лидер на пазара Винербергер (Wienerberger) представлява впечатляващ модел керамичен блок с малка дебелина, но завидна здравина, издръжливост и шумоизолация.

Произвежда се по нова технология, която комбинира добре познатата и даказала качествата си естествена глина с вода и примес от частици, които изгарят в процеса на изпичане, като дървени трици. Тухлите се изпичат на температура надвишаваща 850С градуса.

Този процес почти магически превръща природната глина в един от най-здравите и устойчиви на време, натиск, триене и елементите на природата строителни материали. Частиците примесени с глината изгарят на високата температура и оставят след себе си микроотвори.

Структурата на блоковете става още по-порьозна, което увеличава обмена на въздух, способностите да регулира температура и влага и много други, а здравината се запазва все така силна.

Дизайнът е размерите на Porotherm 8 също допринасят за популярността им. Всеки керамичен блок е снабден със системата за механично захващане Нут и Федер, обозначавана като N+F в описанието, която осигурява подобно захващане на „длъб и зъб“. Физическата устойчивост на стените е много стабилна дори без да се нанася зидарска смес по вертикалните фуги. Системата от фабрично направени кухини в блоковете също спомага за осигуряване на по-комфортна среда в помещенията с естествено регулиране на температура и влага.

Porotherm 8 се използват за проекти, в които се търси решение за изграждане на вътрешни стени с отлична издръжливост, лесен монтаж и шумоизолация. Подходящи са за изграждане на неносещи стени с дебелина 8 см. В зависимост от проекта, Porotherm 8 може да се използват самостоятелно, но най-често се прилагат за двойни или тройни стени с шумоизолационна вата по средата.

Причината за това е в техните шумоизолационни характеристики от 39dB. Според наредбите засягащи строеж на жилищни сгради, преградните стени трябва да осигуряват минимални 40dB шумоизолация, за да се осигури спокойствие и комфорт на живущите. Решението е в т. нар. „сандвич“ стена.

Изгражда се двоен слой с керамични блокове Porotherm 8, между които се осигурява шумоизолационна вата.

Тънките керамични тухли притежават и високо ниво на огнеопорност – A1 пожаробезопасност.
Основно технически характеристики на Porotherm 8:
Размери – дължина 500мм, ширина 80мм, височина 238мм
Кухини – вертикални
Допълнителни особености – система за захващане Нут и Федер (N+F)
Устойчивост на натиск – 5 N/кв.мм
Пожаробезопасност – клас А1
Звукоизолационни показатели Rw – 39 dB
Брой тухли нужни за 1 кв. м – 8 броя
Тегло – 8 кг
Сертификат: БДС EN 771-1

Вижте още полезнаинформация за:

качествени семена на домати онлайн

тревни смески за ценители

полиетилен израелски за оранжерии

уникален ограничител за трева и райграс

страхотните декоративни огради за цветя

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети Иван Рилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *