Омекотител за вода за хотели

Омекотителите за вода са от съществено значение за всеки хотел, тъй като подобряват качеството на водата и предпазват оборудването от наслоявания на варовик. При избора на подходящ омекотител за вода за хотел, както и при избора на филтър за омекотяване на варовита вода в къща, е важно да се вземат предвид няколко ключови аспекта, за да може изборът да е рентабилен и да донесе дългосрочна полза за хотела в посока намаляване на разходите за поддръжка.

Първо, необходимо е да се определи капацитетът на омекотителя въз основа на броя на стаите и средното потребление на вода. За по-големи хотели и хотелски комплекси може да се засече средната консумация на вода в кубик на час или на месец. Ако хотелът е тип затворен голям комплекс може да се наложи да се монтират на подходящи места повече от един омекотител за вода.

Имайте в предвид, че ако имате басейн или водни площи към хотела ще се наложи да предвидите различни инсталации за премахване на проблема варовита вода, които да са специализирани за тях.

Оттук следва изборът на модел, който може да се справи с големи обеми вода и особено важно е да проучите какви са неговите консумативи, колко излизат на месец , както и какъв е приблизително периода на експлоатация на една такава инсталация за пречистване на вода от варовик.

Типът на омекотителя за хотел също е важен. Най-често използваните са йоннообменни омекотители, които заместват калция и магнезия с натрий. Обаче по този начин лишавате водата от ценни минерали като калций и магнезий, които са важни за кожата и косата. Това трябва да се предвиди задължително при петзвездни спа хотели, където съществена атракция е именно лечението чрез полезните свойства на минералната вода.

Солените омекотители са ефективни, но изискват периодично добавяне на сол. Това усложнява процеса на използване, задължава да имате човек, койото да се грижи за редовното зареждане на солните кристали и не на последно място товари бюджета за поддръжка на хотела. Безсолните омекотители за вода (към тях спадат магнитните варианти) за хотел са екологични и изискват по-малко поддръжка, но може да не са толкова ефективни в райони с високо съдържание на варовик.

Поддръжката и разходите са друг важен фактор в избора на подходящ за вас омекотител за вода за хотел. Лесната поддръжка и честотата на обслужване могат значително да повлияят на избора. Енергийната ефективност също е от значение, като някои модели са оборудвани със сензори за оптимизиране на процесите и намаляване на разходите. Качеството на водата след омекотяване трябва да отговаря на стандартите за питейна вода.

Изборът на реномиран производител с добра репутация и наличието на сервиз в близост е от голямо значение. Условията на гаранцията също трябва да се проверят. Екологичните модели могат да бъдат по-скъпи, но предлагат дългосрочни ползи като използване на по-малко химикали и генериране на по-малко отпадъци.

Един от уредите, който заслужава особено внимание, е Mediagon Швейцария. Този уред е компактен и ефикасен, проектиран специално за малки и средни хотели, но в каталога на производителя се предлагат вече и големи индустриални пречистватели за варовита вода.

Уредът за ефикасно пречистване на варовита вода в хотел Медиагон ефективно предпазва перални машини, бойлери и съдомиялни машини от наслоявания на варовик и образуване на досадния котлен камък. Mediagon не изисква химикали или електричество, което го прави изключително екологичен и лесен за поддръжка. Монтажът му е доста лесен, а гаранцията е 10 години. Той използва уникална технология за промяна на структурата на варовика, като по този начин предотвратява неговото отлагане по повърхностите.

С уреда против котлен камък Mediagon, хотелите могат да осигурят чиста и мека вода на своите гости, което води до повишен комфорт и дълготрайност на оборудването. Този уред е идеално решение за всеки хотел, който се стреми към високо качество и ефективност при управление на водните ресурси.

За хората, които се интересуват от уреда швейцарски Медиагон ще поредставим малко повече информация.

Медиагон е иновативен уред, предназначен за пречистване на варовита вода, който използва специализирана технология за намаляване на твърдостта на водата и премахване на варовиковите отлагания. Твърдата вода, която съдържа високи концентрации на калциеви и магнезиеви йони, може да причини различни проблеми в домакинствата и индустрията, като запушване на тръби, повреда на уреди и намаляване на ефективността на сапуни и перилни препарати. Медиагон уред за пречистване на варовити води е проектиран да решава тези проблеми, като предлага ефективно и икономично решение за омекотяване на водата в хотели, ресторанти, заведения, къщи, вили, апартаменти и др.

Принципът на работа на Медиагон Швейцария е базиран на използването на специални статични полета (уреда не е магнит и работи на физичен принцип), които променят структурата на минералните соли във водата. Този процес води спиране на натрупването на варовик и котлен камък по тръби и повърхности. По този начин Медиагон уред против котлен камък позволява водата да се използва без негативните ефекти на твърдата вода, като същевременно се запазват полезните минерали в нея – особено ценните калций и магнезий. Освен това уредът има специфично действие да витализира водата, като възстановява клетъчната и структура. По този начин я прави по-близка до изворните води.

Медиагон уред против варовик и котлен камък се инсталира лесно директно на водопроводната система на дома или съоръжението, където водата влиза. Не изисква използването на химикали или сол, няма нужда от захранване или батерии, което го прави екологично чист и подходящ за продължителна употреба. Уредът е проектиран да бъде лесен за инсталация и поддръжка, без необходимост от намеса или подмяна на компоненти. Монтира се в/у тръбата, която захранва с вода и след това започва да действа.

Едно от основните предимства на Медиагон е неговата способност да предотвратява образуването на котлен камък, което удължава живота на уредите и водопроводната система. Това също така намалява разходите за енергия, тъй като уредите работят по-ефективно без варовикови отлагания. Освен това, уредът за пречистване на варовита вода подобрява качеството на водата, правейки я по-подходяща за пиене и ежедневна употреба чрез витализирането (което е доказано с изследвания в немската агенция TUV).

Медиагон уредът представлява иновативно и ефективно решение за справяне с проблемите, свързани с варовитата вода. Той предлага множество предимства, като подобрена ефективност на уредите, удължен живот на водопроводната система и намалени разходи за поддръжка и енергия. Технологията, използвана в Медиагон е патентована в Швейцария и осигурява дълготрайни резултати, подобрява качеството на водата, без да изисква сложна инсталация или поддръжка.

Много благодарим на Собственика на един градински магазин за ефективните тревни смески, които ни достави (той си знае кой е). Много сме му благодарни и за качествения израелски полиетилен за оранжерии, за страхотните каучукови плочи за детски площадки на добри цени и за приятните и полезни консултации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *