Онлайн инфо за Керамични блокове Porotherm 12

Австрийската компания Wienerberger (Винербергер) непрекъснато усъвършенства качествата на продуктите си, за да достави на пазара възможно най-ефективните елементи от строителна керамика, които ще надминат и най-високите ви очаквания.

Изграждането на качествени вътрешни преградни стени трябва да отговаря на редица критерии, за да се осигури възможно най-голям комфорт на обитателите на стаите и помещенията. Например, стените трябва да са напълно безопасни за средата дори при много дълъг експлоатационен период и променящи се условия откъм температура, влага и т. н. Тухлите трябва да са здрави и издръжливи. Преппоръчва се да осигуряват оптимална топлоизолация и шумоизолация. (за изграждане на други външни масивни структори може да използвате и бетонни тухли за ограда). Освен това при изграждане на оранжерии за засяване на семена от домати нови от полиетилен за оранжерии качествен използвайте за тежести тухли, които не гният като бетонните или бетонови бордюри.

В идеалният вариант, интериорните неносещи стени трябва да са тънки, за да се постигне оптимално разпределение на помещенията и оптимизиране на площта. Един от най-успешните продукти на Винербергер, който е специално проектиран за интериорни стени е керамичният блок Porotherm 12. Ако трябва да опишем продукта само с няколко думи, то ще споделим Тънки стени със страхотни шумоизолиращи свойства и здравина (това се отразява на кухните, които често трябва да почистване от конденз и котлен камък).

Тайната на успеха на Porotherm 12 се крие в усъвършенстваните практики по производство и дизайнът на самия продукт. Тухлите се произвеждат от природна глина и вода. За да се постигне по-голяма порьозност на материала се добавят и горими примеси, като дървени трици. Тухлите се изпичат на много висока температура от над 850С градуса.

Природната глина се превръща в един от най-здравите и устойчиви във времето материали за строене, които не поддават на неблагоприятни условия на средата и запазват качествата си в продължение на много години напред. Изгорелите дървени трици оставят микро кухини в тухлите, благодарение на което увеличават тяхната порьозна структура и качествата им да регулират температурата и да позволяват на стената да „диша“.

Porotherm 12 са леки, тесни и с голяма ширина. На практика, те са перфектният елемент за изграждане на тънки вътрешни преградни стени с дебелина 12 см. Притежават завидна здравина и издръжливост с 10 (N/mm²) якост. Всяка тухла е снабдена с Нут и Федер. Това е система за механично захващане N+F, която работи на същия принцип както длъб и зъб. В едната страна на блока е оформена изпъкнала част, докато в другата се намира хлътнал елемент. При подреждане на тухлите се прави редуване на хлътнала и изпъкнала част, за да се постигне плътно захващане една към друга дори без използване на слепваща смес по вертикалните страни.

Ако сте скептични към ефективността на толкова тънки стени да ограничават въздушния шум, ще споделим, че Porotherm 12 осигурява по-добра защита от изискваната в наредбите. Минимално изискуема звукоизолация е 40dB, а стените с Porotherm осигуряват 45dB шумоизолация. Компанията непрекъснато работи по подобряване на продуктите и на пазара днес ще откриете последната версия на тухлите с възможно най-добри шумоизолационни качества. Porotherm са толкова ефективни, че могат да се използват самостоятелно за изграждане на вътрешни преградни стени или в комбинация с други блокове, като Porotherm 8.

Керамичните тухли са напълно безопасни за експлоатация. Те не изискват допълнителна поддръжка или обработка. Притежават свойствата да регулират по естествен начин температурата и влагата в помещенията. Дизайнът на тухлите включва вертикални фуги. Въздухът в тях допринася за изолационните качества на стените.

Технически показатели на керамични блокове за интериорни преградни стени

Porotherm 12:
Размери – дължина 500 мм, ширина 120 мм, височина 238 мм
Кухини – вертикални
Допълнителни особености – система Нут и Федер (N+F)
Коефициент на топлоизолация – 0,340 W/m.K
Устойчивост на натиск – 10 N/кв.мм
Пожаробезопасност – клас А1
Звукоизолационни показатели Rw – 45 dB
Брой тухли нужни за 1 кв. м – 8 броя
Тегло – 9,7 кг
Сертификат: БДС EN 771-1

Благодарим на Севън Сийдс и на mediagon.bg за страхотния уред за пречистване на вода от варовик. Както и за страхотните райграс смески тревни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *