Пластмасови паркинг елементи Бургас

Тревните площи създават усещане за подреденост, красота, свежест и живот.

В повечето случаи представата за пищна зелена поляна не включва трафик от автомобили спокойно минаващи върху живата трева. Тази идея вече се променя драстично благодарение на модерните пластмасови паркинг елементи тип решетка, които придобиват все по-голяма популярност. Те преобръщат идеята за озеленяването като средство за декорация и създават перфектните условия за съчетаване на красивото и практичното във формата на зелени паркинги.

Кои са основните предимства на пластмасови елементи за паркинг в Бургас, които ще ви накарат да се влюбите в идеята за истинско кътче с природа сред гигантите от бетон в града?

Издръжливост и лесна поддръжка
Пластмсови паркинг елементи в Бургас и Бургаско притежават страхотната комбинация от издръжливост и лесна поддръжка. Тайната за успех за издръжливостта на скарите е в използването на качествени материали в съчетание с практичният дизайн наподобяващ пчелна пита. При правилно монтиране, елементите осигуряват товароносимост от до 400 т / кв. м. и понасят трафик от автомобили.

Поддръжката на скарите се свежда до почистване от замърсявания и редовна проверка на целостта на настилката. Пластмасовите елементи се използват за създаване на зелени площи с естествен зелен килим чрез засяване на подходящи сортове семена на истинска трева.

Обгрижването на тревните площи изисква постоянство и отдаденост, но в сравнние с грижите по обичайните тревни площи в дворове и градини, този тип настилка изисква по-малко поддръжка.

Пластмасови скари спомагат за по-ефективен контрол над плевелите. Засяването и грижите за тревни смески не изисква специализиран подход, а следва обичайните стъпки за поливане, подхранване и косене. Важна особеност при плаиране не зелен паркинг с жив тревен килим е изборът на смески. Препоръчва се да се засяват сортове издържащи на интензивен трафик и натоварване и с бързо възстановяване. По този начин се запазва красивия вид на площите през цялата година. Благодарение на попиването на влагата и дъждовната вода в земята, паркингите с пластмасови елементи не образуват кални участъци и локви.

Природосъобразно решение за зелен паркинг

Възможно ли е продукти изработени от пластмаса да предлагат природосъобразно решение? Важно предимство на пластмасовите паркинг елементи е, че се произвеждат от рециклирани материали. Използват се PE (полиетиленови) и PP (полипропиленови) гранули, пречистени от тежки метали и снабдени с допълнителна UV защита. Не се налага добив на нови ресурси за производството на елементите, което е в крак със съвременните тенденции за намаляване на добив на материали, особено на редки ресурси. Паркинг скарите не изпускат никакви вредни вещества в природата дори при дългогодишна употреба. Не случайно този тип елементи се използват и в природни паркове и стопанства, в които се отглеждат плодове и зеленчуци за консумация. Издръжливостта на паркинг елементите също спомага за предпазване на природата от непрекъснати ремонти и подмяна на настилката, които биха повлияли на качеството на почвата и устойчивостта на терена. Дизайнът на пластмасовите решетки позволява да се постигне отличен дренаж дори при обилни валежи, което допринася за намаляване на риска от наводнения и други бедствия.

Пластмасовите паркинг елементи имат уникален дизайн и система за захващане, които позволяват много устойчиво захващане на всеки елемент за съседния. Подобрява се устойчивостта на земята. Елементите не само, че не предизвикват увреждане на природата, но и често се използват върху терени с опасност от свлачища, за да стабилизират рисковите места.
Монтирането на паркинг елементите осигурява възможност за озеленяване и обогатяване на природата особено в бетонната градска среда.

Гъвкавост и разнообразие в изграждането на зелени паркинги
Пластмасовите елементи за паркинг дават възможност за оптимално покриване на площите за паркинг и усвояване на терена. Скарите са леки и изключително издръжливи с вграден механизъм за хоризонтално захващане. Могат да се изрязват и нагаждат спрямо размерите и извивките в предназначените пространства. Пластмасовите елементи се предлагат в цветове, които се сливат със средата, като зелено и кафяво. С този тип скари се постига персонализиране на пространството с изграждане на уникални дизайни и ландшафт. Съчетават се с различни архитектурни стилове, тъй като създават неутрален фон с жива зеленина.

Дренаж
Решетъчните пластмасови елементи имат много по-различна структура от солидните настилки от бетон, камък и т. н. За разлика от класическите настилки използвани за паркинги, пластмасовите паркинг елементи се състоят от клетки, които пропускат водата към дренажната система. Дъждовната вода прониква в почвата и се източва надолу, което предпазва земята от ерозия. Изграждането на повече паркинги с тревен килим позволява по-ефективен контрол над дренажа на водата и ефективно допринася за превенция на наводнения.

Икономическа изгода в дълготраен план
Качествата и особеностите на пластмасовите паркинг елементи създават дълготрайна полза от инсталирането им. Първоначалните разходи свързани с монтиране на решетките се превръщат в истинска инвестиция в терена с потенциал за икономическа изгода в последващите години. Лесната поддръжка на решетъчните елементи и тяхната издръжливост на износване и на елементите на природата допринасят за ценността и ползите от изборът на този тип паркинг. Зелените паркинги с жив тревен килим създават усещане за комфорт и свежест, спомагат за регулиране на температурата в градската среда и за превенция на наводнения. Здравината на елементите осигурява дълъг експлоатационен живот с минимални разходи за ремонт и подмяна в продължение на много години напред.

Атрактивна визия
Зелените паркинги притежават значително по-атрактивна визия в сравнение с класическите паркинги от асфалт и бетон. След израстването на тревата, пластмасовите елементи почти не се забелязват, за разлика от свежият тревен килим, който радва погледа. Дренажът на клетъчните елементи е отличен за разлика от популярните настилки от асфалт и бетон. Дори при обилни дъждове и снеговалежи влагата прониква почвата и достига до растенията вместо да се задържи на повърхността и да създаде условия за образуване на кални участъци. Зелените паркинги създават докосване от природата в бетонния градски пейзаж. Тревният килим запазва зеленината си през цялата година, дори през зимните месеци.

Свежест и зеленина
За разлика от класическите настилки, като асфалт и бетон, добре поддържаните пластмасови паркинг елементи с жива трева не се нагряват. Този тип настилки са страхотно решение за справяне с покачващите се температури и прегряване през лятото. Зелените оазиси с истинска растителност допринасят за създаване на комфорт в температурите и влажността в градската среда.
Идеята за зелени паркинги вече не е само част от фантазии и абстрактни концепции. Пластмасовите паркинг елементи създават перфектните условия за съчетаване на красивото с практичното дори в най-гъсто населените градове и метрополиси.

Много благодарим на собственика на Севън сийдс, че ни достави трези страхотни декоративни градински пластмасови огради, уникално якия вид настилка – пластмасови паркинг елементи и качествени керамични тухли от Мирково, да не забравим и качествени тротоарни плочки бетонни.

Благодарности и за свежия и доста ефективен израелски найлон за оранжерии.

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети Иван Рилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *