Правилните цветни каучукови плочи за детски площадки

Възползвайте се от качествата на добри гумени настилки още сега, за да си спестите нерви, време и средства свързани с всички процеси по планиране, монтиране и използване на площадките за игра. 

Кои са основните предимства на този тип настилка за изграждане на детски площадки?

Каучуковите плочи оформят настилка с нисък риск за травми в случай на падане. Благодарение на уникалните ударопоглъщащи качества на гумените плочи, площадките за игра са възможно най-безопасни, а децата могат да играят, тичат и да се катерят на воля. 

Каучуковите плочи се изработват от 100% рециклирани каучукови гранули. В процесът на изработка се слепват с полиуретаново лепило и се добавя цветен пигмент. Качествата на гумените гранули за издръжливост и гъвкавост и здравината на специализираното лепило превръщат плочите в един от най-здравите и издръжливи елементи за външни настилки, които се използват по цял свят.

Рециклираните гранули се пречистват от съдържание на токсични вещества и тежки метали, за да бъдат напълно безопасни за околната среда. Плочите са създадени да издържат на неблагоприятни и променящи се условия и на интензивен трафик. Независимо дали се монтират на закрито или на открито, качествата им се запазват в продължение на много години напред. Каучуковите настилки не са опасни за околната среда, а тъкмо обратното. Влагането на рециклирани материали в производствения процес допринася за намаляване на разходите за добив на нов ресурс. Настилките не задържат влага, което предпазва повърхността от образуване на мухъл. Гумени плочи за детски площадки запазват здравината и вида си при дълготрайно излагане на пряка слънчева светлина. Замръзванетона земята също не е предизвикателство за плочите и настилките остават на мястото си през цялата година.

Ударопоглъщащите свойства на гумените настилки зависят от дебелината на плочите. Най-тънките плочи с дебелина 2 см притежават по-ограничени възможности да омекотяват удар. Използват се за проекти, в които максималната височина за възможен инцидент на падане е около 136 см. Това е височината, удар, от  която може да се омекоти от настилката. За по-силна защита се предвижда монтиране на плочи с дебелина 6 см. Настилка с дебелина 6 см може да омекоти удар от падане от 210 см. 

Как да прецените каква дебелина плочи да изберете?

Основните фактори за решението зависят от предназначението на площадката и от бюджета, с който разполагате. Планирате ли монтиране на високи катерушки и пързалки на площадката? Ако отговорът е да, е препоръчително да се ориентирате към плочи с по-голяма дебелина. 

Процесът по монтиране на практика е същият. Полагането на каучуковите плочи не изисква специализирани знания или умения, но трябва да се следват стриктно стъпките в указанията. Например, най-важната част от инсталирането на настилката е подготовката на площта. Уверете се, че мястото е почистено и пристъпете към изграждане на твърда стабилна настилка от материали, като бетон, цимент и т. н. По този начин ще осигурите перфектната основа за плътното залепяне на плочите, която в голяма степен предопределя ефективността и дълготрайния живот на настилката. 

Кога е най-подходящият период или сезон за монтиране на каучукови плочи за детски площадки?

Гумените плочи не се влияят от климатичните условия, но за да се постигне плътно залепяне, температурите трябва да са положителни. Винаги предприемайте залепянето на плочите само след надлежното завършване на подготовката на основата. Бетонът трябва да е напълно изсъхнал, а теренът трябва да се почисти старателно непосредствено преди работа. Използва се полиуретаново лепило. Двете съставки на лепилото се смесват до получаване на хумугенна смес. Така приготвеното лепило се намазва върху основата и грапавата страна на плочите. Всяка каучукова плоча се нарежда възможно най-плътно до предишните. Цветните варианти на плочите дават възможност за оформяне на дизайни и форми за по-интересна визия. Тази идея е особено полезна при изграждане на детски площадки с ярки цветове и весело настроение за игра. 

Монтирането на различни модели плочи не се различава по стъпки, които трябва да се следват. Основните разлики са в усилията, които се полагат, тъй като теглото на моделите с по-голяма дебелина е по-голямо. Дори за най-тежките плочи не се налага използване на специализирана техника. 

Гумените плочи са с гладка повърхност, която притежава страхотни антислип качества. Настилката не се пързаля и остава безопасна дори в мокро време. Този тип настилка се предпочита при ремонти на помещения в болници, домове за възрастни хора, училища и т. н., където трафикът е интензивен и от много различни хора с различни мобилни възможности. 

Устойчивостта на плочите на хлъзгане и задържане на влага ги превръща в страхотно решение и за монтиране около плувни басейни. 

Каучуковите плочи са подходящи за настилки на закрито. Често се използват за изграждане на подовете в спортни зали и салони, танцови помещения, детски кътове и други. Почистват се изключително лесно. На практика чистенето включва отстраняване на замърсяванията и при нужда, дезинфекциране. Помещенията с каучукови настилки се поддържат много лесно и спомагат за осигуряване на стерилна среда, където има нужда. 

Каучуковите плочи са сред най-изгодните елементи за настилки, които са достъпни на пазара. Предлагат се от различни производители. Препоръчва се да избирате производители с добра репутация и плочи със средна дебелина. 

Качествени гумени плочи притежават сертификат за качество, което гарантира тяхната устойчивост и издръжливост във времето. 

В повечето случаи плочите са гладки и създават равна неспирна настилка. Често ще откриете плочи с квадратна форма с размери 40 Х 40 см. С тях се работи много бързо, защото с минимално количество се покрива 1 кв. м. В случай, че трябва да се оформят уникални дизайни с абстрактна форма, плочите могат да се изрежат, за да се постигне търсеният ефект. Тази особеност позволява да се използва възможно най-пълноценно всяка плоча. 

Детските площадки са само малка част от проектите, за които са подходящи каучуковите плочи. Не се колебайте да изберете именно тази настилка за покриване на площадки и алеи в двора и градината, за оформяне на тротоари, настилки в стаите или покриване на пода на балкона. Все повече обществени места  също се ремонтират и се сменят настилките с каучукови. Невероятната издръжливост на тези плочи им отрежда челни места и при избор на елементи за настилки върху паркинг и гаражи. Винаги проверявайте стриктно характеристиките на продуктите, за да изберете най-подходящите модели за набелязания проект. Гумените настилки издържат много години напред и ще ви служат ефективно през всички сезони. 

Много благодарим на собственика на Севън сийдс, че ни достави трези страхотни декоративни пластмасови градински огради, уникално якия вид настилка – пластмасови паркинг елементи и здрави керамични тухли от Мирково, да не забравим и качествени тротоарни плочки бетонни.

Благодарности и за свежия и доста ефективен израелски полиетилен за оранжерии.

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети Иван Рилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *