Отглеждане на нидерландски сортове розови домати професионални

Отглеждането на нидерландски сортове розови домати изисква внимание и грижи, за да се осигури добър растеж и вкусни плодове. Ето някои стъпки и съвети за правилното отглеждане на розовите домати:

Избор на сорт семена на розови домати?

Изберете нидерландски сорт розови домати, който е подходящ за вашия регион и климатични условия. Някои от популярните сортове включват „Roma“, „San Marzano“, „Pink Brandywine“ и други.

За успешното отглеждане на домати, подгответе добре дренирана почва, богата на органична материя. Можете да добавите компост или хумус, за да подобрите качествата на почвата.

Засейте розовите домати след последните замръзнали условия. Разстоянието между растенията зависи от сорта, но обикновено е около 45-60 см помежду им.

Поставете стъпки или опори, на които доматите да растат и се опират. Нидерландските сортове могат да бъдат високи растения, и подкрепата е важна, за да не се прекъсват стъблата им.

Поддържайте почвата равномерно влажна, но не пренасищайте с вода. Доматите обичат постоянна влажност, но не търпят мокра почва, която може да предизвика гниене на корените. Подхранвайте доматите с тор за домати, който съдържа по-голямо количество фосфор и калий, отколкото азот. Това ще помогне за развитието на кореновата система и формирането на плодовете.

Можете да използвате органични торове или специални торове за домати.
Подрязване и отстраняване на странични издутия: Регулярно проверявайте растенията и премахвайте страничните издутия (копчета), които растат във външните части на растението. Това ще насочи енергията към растежа на плодовете.

Бъдете внимателни за болести като бактериални и гъбични инфекции и за вредители като афиди и плодови мухи. Използвайте биологични или химически средства за контрол и следете за проблеми редовно.

Розовите домати се берат, когато са зрели и имат интензивен цвят. Оставете ги да узреят на растението, преди да ги берете, за да получите най-добрия вкус.

Със спазване на тези съвети и грижи, нидерландските сортове розови домати би трябвало да ви предоставят изобилни и вкусни плодове.

Засяването на семена от нидерландски сортове розови домати е важна стъпка за успешното им отглеждане. Ето как да засеете семената:

Изберете висококачествени семена от нидерландски сорт розови домати, който ви интересува. Можете да ги намерите в градинарски магазини или онлайн.

Използвайте специална почва за семена или смес от пясък и почва с добра дренажна способност. Почвата трябва да бъде чиста и без замърсявания.

Използвайте малки семенни контейнери или тавички с отвори за дренаж. Тези контейнери трябва да бъдат чисти и дезинфекцирани, за да се предотвратят болести.

Напълнете контейнерите със семената почва, като оставите около 1-2 см свободно пространство отгоре.
Засейте семената равномерно по повърхността, следвайки инструкциите на опаковката от семената относно дълбочина и разстояние между тях.
Последващо, нежно натиснете семената в почвата и напръскайте ги с вода, за да ги замочите.

Покрийте контейнерите с прозрачна пластмасова фолия или стъкло, за да създадете парникови условия. Това помага да се задържи влагата и топлината, стимулирайки по-бързо никнене.
Поддържайте температурата на околна среда между 21 и 29°C (70-85°F). Използвайте нагреватели или светлинни системи, ако е необходимо.

Редовно проверявайте почвата и осигурявайте допълнителна влага, ако е необходимо, чрез леко напръскване на водата.

След никненето на семената, премахнете фолията или стъклото. Поставете контейнерите на място с ярка светлина или под изкуствена светлина, ако е необходимо.

Поддържайте почвата равномерно влажна и избягвайте надушването.
Пренасаждане: Когато растенията имат около 10-15 см височина и имат поне два истински листа, ги пренасаждайте в по-големи саксии или на открито, спазвайки горепосочените стъпки за отглеждане на розови домати.

Следвайте горепосочените стъпки и грижи, за да имате здрави растения от нидерландски сорт розови домати, готови да произведат изобилни и вкусни плодове.

Характеристики на интересен сорт розов домат.

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена холандски сортове розови домати професионални. Норма за сеитба: Обикновено за 100 кв. метра са необходими около 300 бр. семена на холандски розови домати.
Реколта: –
Период на сеитба: Тъй като новия розов хибрид има много силен и бърз растеж се предпочита и за ранно отглеждане.
Период на разсаждане: Според типа производство: в оранжерия, на открито или хидропонно.
Схема на отглеждане: Отглеждайте новия сорт розов домат на конструкция като може да се отглежда на 6 – 8 китки и до 14 за хидропоника. Цветовете на китките на този холандски сорт може да се наложи да регулирате.
Вегетация: –
Характеристики на плода: Професионалните семена за розови домати от холандския сорт са представени от холандската. Плодовете им имат плоско кръгла форма с едрина от 260 до 400 грама (при оптимално хранене). Тези домати притежават отлични вкусови качества, без кочан и с добра трайност. Не са пукливи, цветът им наподобява розовия селски домат от светло розов – до тъмно розов цвят в биологична зрялост и са леко оребрени. Изпъкват с интензивния си растеж и отлична транспортабилност в зряло състояние. Много добра резистентност на някои болести.

Един страхотен избор професионални семена на холандски сортове розови домати. Невероятен сорт, от който се надяваме и Вие да се впечатлите.

Доматите нидерландски розови притежават добър набор от устойчивости към някои често срещани болести, които сполетяват доматите. Проявяват устойчивост към Мозайка (ToMV:0-2), Листна плесен (Ff:А-Е), Фузарийно увяхване (Fol:0,1), Фузариум (For), TYLCV. Устойчивостите на хибридните розови домати са важен плюс и първо предимство пред директните, най-често предлагани като хоби семена за домати сортове. Заради това си качество са насочени и към професионалните потребители (производителите на домати), за които е важно сорта да устоява на повечето популярни болести.

Холандски сорт домати имат плоско кръгла форма и отлична едрина на плодовете. Хибрида има много силен и бърз растеж. Благодарение на добрата си облистеност и мощната си коренова система позволява професионалистите да го отглеждат на 6-8 китки при отглеждане върху почва. А за производителите на хидропоника, може и до 14 китки.

Големината на плодовете на този сорт е отлична и възможна при осигурено оптимално хранене на растенията. Професионалните розови домати  притежават отличен вкус, не се напукват, без зелен пръстен са и без кочан. Могат да се похвалят и с добра транспортабилност в зряло състояние.
Отглеждайте ги задължително колово!

Имайте в предвид, че професионалните сортове розови домати имат много силен растеж и често залагат повече от 5-6 броя цветове на китка. За да подпомогнете формирането на оптимална едрина на холандските розови плодове може да се наложи да пензирате. При пензирането се премахват излишните цветове над 5-6 цвята най-често чрез прищипване.

А за да може да им се наслаждавате и да достигнат по-голяма едрина е препоръчително да ги храните и балансирано. Избягването на самостоятелното азотно торене до прекършване на растежния връх е важно. Предпоставка е за регулирането на разстоянията между китките.

Този сорт се характеризира с интензивен растеж, благодарение на който Вие можете да отглеждате доматите на 6-8 китки дори и повече при хидропонно отглеждане.

Може да отглеждате розови домати на почва и хидропонно.

Насладете се на вкусни розови домати – розови отвън и отвътре, с месеста и сочна консистенция, отгледани от професионалните холандски семена на домати сорт.

Благодарности на Севън сийдс – лидер в настилките и качествените строителни материали онлайн в България, че доставиха декоративни градински огради, пластмасови паркинг тела и бетонови тротоарни плочки за наия проект.

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети Иван Рилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *