Евтин ограничител за трева и качествен

Красотата на добре поддържаните тревни площи зависи от два фактора. Най-важното условие за успех в поддържането на гъсти и свежи тревни килими, е постоянството в грижите за растенията, включително поливане, торене, косене и плевене, употреба на качествени тревни смески. Вторият важен фактор, който играе съществена роля за привлекателния вид на тревните площи е оформянето на границите и поддържане на изчистени линии между отделните терени.

Евтин ограничител за трева е продукт, който ще ви улесни в създаването и поддържането на ясни граници около важните места в градината, двора, парка и т. н. Макар, че името на продукта подсказва употребата му за кантиране на трева, приложенията му са много повече. Кантиращата лента е популярно средство за оформяне на дизайни, създаване на интересни композиции, разграничаване на пространства, като алеи, паркоместа и т. н.

Ограничителят евтин за трева представлява пластмасова лента с голяма гъвкавост. Качествата на този практичен помощник в градината го превръщат в подходящо решение за кантиране на площи с много различни форми. С лентата се оформят ясни прави линии, кръгове, дъги, всякакви извивки и абстрактни дизайни. Най-важното условие за успех при монтирането на ограничител за трева е да се постави върху повърхност, която позволява забиване на анкери, защото закрепянето на всяка лента се случва с подходящи пирони.

Кантиращата лента е изработена от устойчива рециклирана пластмаса – PP и PE гранули. Продуктът е пречистен от наличие на тежки метали, за да се осигури напълно безопасна дълготрайна употреба на лентата навсякъде и през всички сезони. Гъвкавостта на ограничителят за трева не е за сметка на издръжливостта на продукта. Подгответе се да се изненадате колко издръжливи са ограничителите за трева, способни да издържат на променящите се условия в средата – температура, влажност, сняг и луга.

Снабдени са с UV защита, която допринася за здравината и устойчивостта им дори при многократно излагане на пряка слънчева светлина.
Ограничителите евтини за трева се предагат във формата на фабрично оформени ленти с дължина 1 м. Продуктът изглежда със семпъл дизайн, но всъщност ще се изненадате колко много допълнения са добавени в лентите, за да улеснят максимално всеки, който ги монтира и да изпълняват задачата си пълноценно. Всяка лента е снабдена с фабрично оформени дупки, които са предназначени за промушване и забиване на анкерите. В зависимост от формата и условията на средата се препоръчва използването на различен брой анкери.

Най-често се забиват 2 – 3 пирона за прави линии, но при нужда могат да се монтират по 11 анкера на линеен метър особено за оформяне на кръгове, абстрактни форми и извивки.

Всеки модул на евтиния ограничител за трева е снабден със захващаща система тип „длъб и зъб“. Благодарение на тази особеност, лентите се захващат стабилно не само във вертикална посока в земята, но и хоризонтално, закрепяйки се сигурно една за друга. Демонтирането е лесно и бързо. Не уврежда природата и не изисква специални умения или уреди.
Друго важно предимство на ограничител за трева е улеят за капково поливане. Фабрично оформеният улей е изключително практично допълнение към елементите за кантиране на тревни площи, с който се улеснява задачата по монтиране на системата за напояване и функционирането й за отглеждане на тревата.
Лентите се предлагат в права форма, но могат да се използват за оформяне на криви от дъги до затворени кръгове. За кантиране на криви трябва да се отрежат елементите следвайки фабрично оформените участъци. Тъй като ограничителите за трева са изработени от пластмаса, отрязването е лесно и може да се извърши дори с лозарски ножици.
Важно предимство на кантиращата лента е неутралният цвят, в който се предлага – черен. Монтирането на ограничителите създава дискретна, но много ефективна рамка на работните терени, която не разсейва погледа, а само подчертава красотата на тревните площи.
Декоративният ефект е само част от ползите, които ще получите при монтиране на ограничител за трева. Основното предназначение на този продукт е да ограничи хоризонталното разпространяване на тревните растения извън границите на определения терен. Кантиращата лента успява да ограничи в известна степен и разпространяването на плевели в тревните площи. Монтирането на ограничителите за трева не е самостоятелно решение на проблема с плевелите, но доста ще ви улесни в поддържане на ред и красота дори при наличието на инвазивни растения.
Ограничителите за трева са готови за употреба веднага щом ги получите. Монтират се през всички сезони, които позволяват ефективното забиване на анкерите в земята. Препоръчва се да не предприемате поставяне на лентата, когато земята е замръзнала.
Елементите оформящи ограничителите за трева са еднотипни и създават еднородна стилна граница. С тях се оформя своеобразен бордюр, който може да варира по височина в зависимост от модела на канта и нуждите на терена. Миниатюрната преграда е достатъчно средство за ефективно ограничаване на разрастването на тревите. Има полза и в забавянето на разпространението на плевели.
Кантиращите ленти за трева са изключително леки и лесни за монтиране и демонтиране. Използват се с успех както от професионалисти в дизайн на ландшафт и озеленяване, така и от начинаещи в тази дейност, които работят с елементите върху собствени проекти в двора и градината. Лекият материал, от който са изработени улеснява транспортирането им и работата с тях.

Съхраняват се лесно, а благодарение на компактните размери не заемат обширно място. Монтирането на ограничители за трева е подходящо за терени с почва, пясък, чакъл и други основи, които позволяват забиване на анкери в нужната дълбочина. Не се налага предварително обработване на терена. Най-често се границите се почистват от камъни, коренища, отпадъци и т. н. и се планират границите, които ще се оформят. Специалистите съветват да се положат всички елементи със захванати анкери на половина и след окончателното одобрение на разположението да се премине към забиване на пироните. Те се поставят в предварително оформените отвори.

Ограничителите за трева не изискват грижи по поддръжка. Сливат се идеално със средата благодарение на черния цвят. Понасят излагане на различни химикали и вещества, включително луга, амоняк, сол, спирт и т. н. Подходящи са за външна употреба. С тях се оформят граници на тревни площи, паркоместа, разграничават се цветни лехи, площадки за игра и други. Не се налага боядисване, лакиране или предварително третиране на елементите за издръжливост. Кантиращите ленти са способни за издържат на екстремни температури в диапазона от – 50 С до + 90 С градуса.

Те се изработват от рециклирана пластмаса, което спестява усилия, разходи и потенциално допълнително замърсяване на природата за добив на нов ресурс.
Благодарим на собственика на Севън Сийдс, че ни предостави качествени четворки тухли Мирково, тухли за външни стени и пластмасови качествени паркинг елементи, а да не говорим за декоративни пластмасови огради за цветя.

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети Иван Рилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *