Кои са най хубавите тревни смески за сухи места

Кои са най-хубавите тревни смески за сухи места и какви са техните особености е темата на нашата публикация. Тревните смески за сухи места притежават уникалната способност да осигурят оптимални резултати при липса на оптимални условия за растеж.

Поддържането на красив, свеж и гъст зелен тревен килим изисква постоянство в грижите. Тревните сортове се развиват с пълна сила върху богати на хранителни вещества почви, достатъчно слънчева светлина и влага.

Възможно ли е да затревите площи успешно площи, които не разполагат със система за автоматично напояване?

Отговорът е, категорично да, благодарение на специалните селекции тревни смески за сухи места, представени от компании производители в страната и Чужбина.

Тревни смески качествени за сухи терени се предлагат във формата на еднородни семена – съдържат само един сорт треви или във формата на комбинация от специално селектирани сортове.

Какви са особеностите на сортовете треви, които издържат на засушаване?

Комбинациите от семена на различни сортове са подбрани така, че да оформят гъст и здрав тревен килим, който издържа на многобройни часове пряка слънчева светлина, утъпкване и суша. Растенията се съчетават перфектно за образуване на еднородна настилка със страхотни качества и привлекателен вид.

Различните сортове включени в смеските притежават сходни характеристики на листата и надземната структура и имат еднаква издръжливост на неблагоприятни условия на средата и механична повреда. Възстановяват се бързо, което допълнително увеличава предимствата от използването на този тип смеси за затревяване на слънчеви терени.

Растенията оформят обширна и здрава коренова система, която спомага за завидната им устойчивост на натиск и трафик. Тревният килим е по-груб на допир в сравнение с декоративните тревни смеси и сортовете, които се засяват на сенчести места. Красотата на тревната настилка не отстъпва по нищо на популярните сортове райграс. Тревните смески за суша са страхотен избор за различни обекти, които осигуряват изобилие от светлина и подходяща почва, но не могат да се обгрижват с редовно поливане.

Този тип смески са изключително подходящи за отдалечени дворове и градини, засяване под дървета в лозя и овощни градини, както и за озеленяване на паркове, пространства между бизнес сгради, жилищни блокове и т. н.

Ако търсите тревни смеси, които оформят лесен за поддръжка тревен килим, отговорът е в тревните смески за сухи места в различни комбинации и разфасовки.

Въпреки, че най-открояващото предимство на смеските за сухи места е тяхната устойчивост на засушаване, трябва да се има предвид, че в началните периоди на покълване на семената и растеж на младите растения, редовното поливане е задължително. Оптималните условия за най-добри резултати от сеитбата съветват извършване на тази стъпка през пролетта или есента.

Задължително трябва да се изчака премиване на периода на слани, защото семената не могат да покълнат при температури на почвата под 5 градуса по Целзий. Най-ефективно засяване се провежда в края на пролетта. Ако предпочитате есенна сеитба, изчакайте отминаване на лятото и горещините и тогава извършете сеитбата.

Процесът по засяване на семената започва с подготовка на терена. Нужно е да се изчисти почвата от камъни, корени, остатъчна растителност и плевели и боклуци. Желателно е да се извърши поне едно окопаване на терена и валиране. Специалистите в тази област често извършват и подхранване на почвата с качествени торове специално предназначени за тази цел. По този начин се създава най-добрата основа за сеитба и покълване на семената и бързото им израстване.

Количеството семена нужно за засяване на избрания терен зависи от вида смески. Най-сигурният начин да подсигурите, че разполагате с достатъчно количество семена е да следвате препоръките на производителите и да си набавите указаното количество плюс резерв от около 20%. С тази хитрост ще си спестите много нерви и време в случай, че се наложи повторно подсяване на участъци на тревния килим когато растенията по някаква причина загиват или не изглеждат гъсти и здрави.

След обработката на почвата преминете към разпръскване на семената върху желаното място. За да се образува гъст тревен килим трябва да се покрие целия терен със семена. За целта се извършва сеитба напречно и надлъжно върху мястото. Разпръсквайте семената на ръка ако не разполагате със сеялка.

Скоро след разпръскването на семената на тревните смески трябва да покриете терена с тънък слой почва. Валирайте и полейте обилно цялата площ. Важно е да се поддържа непрекъсната влага в почвата, за да се стимулира покълването и израстването на растенията. С правилните грижи ще забележите първите растения да се показват над почвата след около 7 дни.

Плевене и подхранване са други важни стъпки за успешното затревяване на терените. Важна е да поддържате площите чисти от плевели, за да се избегне риска от подтискане на младите тревни растения от инвазивната растителност.

За подхранване най-ефективно се прилагат специализирани торове, които съдържат най-добрата формула от подхранващи елементи за стимулиране на кореновата система и листната маса. Тревните смески за суша се характеризират с бърз растеж и бърза регенеративна способност.

Добре развитата коренова система допринася за още едно предимство на смесите за сухи места – те спомагат за справяне с проблема с ерозия на почвения слой и свлачища. Често се засяват върху терени, които са изложени на подобни проблеми.

След пълното израстване на растенията, тревните килими със смеси за суша спомагат и за контролиране на плевелите и поддържане на мястото в по-спретнат и чист вид.

Коситбата играе важна роля в обгрижването на красив и практичен зелен тревен килим. Първото косене се извършва при височина на растенията около 7 см. Последващите поддържащи коситби се извършват веднъж седмично или при достигане на височина на тревния килим около 4 см.
Тревната настилка със смеси за сухи терени е подходяща както за декоративни градини, които имат ограничена възможност за поливане, така и за площадки и обекти за игра, спорт и т. н. Растенията са здрави и добре развити. Притежават завидна устойчивост на механично увреждане от трафик. В случай, че се получи нарушаване на целостта на настилката, тревните растения имат много добра регенеративна способност.

Тревни смески са подходящи за затревяване на обекти от всякакъв вид, стига да осигуряват достатъчно часове слънчева светлина, за да се постигне гъст килим, а не рехави издължени растения. Този тип смески е много подходящ за начинаещи градинари, които за първи път се заемат със задачата по затревяване на терени. Тревните смески за суша се ценят високо от професионалисти озеленители и ландшафт архитекти, които поддържат площи в различни краища на страната. Тревните килими запазват зеленината си през цялата година, дори след студените зимни месеци.

Много сме благодарни на лидерът в тревните смески онлайн Севън Сийдс, че ни доставиха качествена декоративна ограда за цветя, която пасна перфектно на нашия дизайн и за това, че ни доставиха качествени пластмасови паркинг елементи за офиса в съчетание с гумени плочи за детски площадки и ограничител за райграс.

Wee believe in Semenata org tomato seeds

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *