Семена на синя Петуния – нисък сорт компактна форма и наситено сини цветове

Ëóêñîçíà ñàêñèÿ çà äèçàéí íà äîìîâå, îôèñè è õîòåëè.

Специално за всички любители на едроцветните бордюрни петунии, онлайн магазин Градина и лидерът Севън Сийдс представя на Вашето внимание микс от специални хибридни сортови семена на Петуния синя Petunia nana compacta BLU. Характерно за тази селектирана хибридна серия са високата къняемост и невероятно обилния цъфтеж с наситено сини цветове. Това растение достига височина до 25 см и би изглеждало чудесно, ако го отглеждате в големи сандъчета за цветя, подредени на терасата Ви.

Синята петуния е едногодишно растение, но за сметка на това има изключително продължителен цъфтеж, който ще Ви радва през целия активен сезон. Ако искате да удължите периода на цъфтеж на това растение, не забравяйте винаги да отстранявате изсъхналите цветове (така се стимулират новите), а също така внасяйте листни торове за петунии веднъж седмично.

Най-добре тези торове да съдържат в по-голямо количество от елемента Калий.

Засяването на семена от сини петунии може да се извърши още през зимния период – Януари до Март. По този начин още през Май ще се радвате на обилни едри цветове.

Спецификация

Цвят Петунията ще ви изненада с наситено син цвят.
Височина Може да достигне до 25 см.
Период на цъфтеж Май – Септември.
Изискване към светлина Слънчеви места.
Почва Плодородна почва.
Зимоустойчивост Не е зимоустойчива.
Дълговечност Синята бордюрна петуния е едногодишно растение.

Място на растението Подходяща за създаване на цветни лехи, за отглеждане в сандъчета за цветя на балкона.
Време на засяване Януари – Март.
Дълбочина на засяване Семената на петунията се притискат леко с пръсти към почвата без да се засипват отгоре.
Разстояние едно от друго 15 – 15 см.
Време за покълване Семената на синята петуния покълват за около месец и се препоръчва през целия период температурата в помещението да бъде в интервала 21-24 градуса по Целзий.
Поливане Поливайте редовно, но умерено.
Торене Ако отглеждате синя петуния в саксия е най-добре да я торите веднъж месечно с торове за саксийни цветя, а по време на цъфтежа се препоръчва торене 3-4 пъти месечно в зависимост от видовете торове за растения.
{tab=Използване}

Сортовите серии на Синя петуния (Petunia nana compactta BLU) са невероятни цъфтят от късна пролет до късна есен и ни радват със своите фуниевидни цветове, оцветени в синьо.

Този вид най-често се използва за озеленяване на хотели, представителни зелени площи, луксозни градини, паркове, детски градини, училища, ситуиран в съответна цветна композиция. Вече все по-често, този сорт петуния се използва за аранжиране на огради, стълбища и бордюри на кафенета и заведения на открито.

Технически характеристики

Разфасовка – 0,5 гр.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена сортови на Синя петуния има срок на годност на семената и процент на тяхната кълняемост.

Благодарим на Севън Сийдс – лидер в доставка на подови настилки за двор, че предоставиха тези страхотни пластмасови ограничители за трева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *