Семена на тиквички декоративни Малки Индийски Микс за уникални декорации

Гладките или наричани още декоративни тиквички са едногодишно двусемеделно растение от семейство тиквови. Те имат пълзящо стебло, достигащо до височина 250 см, което се увива и катери с помощта на видоизменени листа – мустачки.

Този зеленчук се отглежда заради красивите плодове, които се използват главно с декоративна цел. Гладките тиквички се развъждат много лесно и са сравнително непретенциозни за отглеждане.

Предлаганите сортови семена от тиквички декоративни предоставят голямо разнообразие на тиквички с различни форми и цветове, които запазват своите качества в продължение на месеци.

Спецификация

Цвят – Цвета на декоративната тиквичка е жълт, а плодчетата са микс с различни форми и цветове.

Височина – Декоративните тиквички израстват на височина 250 см.

Период на цъфтеж – Тиквичките цъфтят и плододават през лятото от август до октомври, когато се прибират напълно изсъхналите кратунки.

Изискване към светлина – Вирее на слънце и полусянка.

Почва – Без специални изисквания за почвата.

Зимоустойчивост – Декоратиивните тиквички не са зимоустойчива култура.

Дълговечност – Едногодишно двусемеделно растение.

Място на растението – Тъй като стеблата стават високи, затова се нуждаят от подпорки. Засадете тиквичките в близост до огради, асми, перголи.

Време на засяване – Сеитбата на семена на тиквички е през април – май в гнезда по 2-3 семена.

Дълбочина на засяване – Семената се засаждат плитко на 2-3 см, като се притъпкват леко.

Разстояние едно от друго – Разстоянията между коренчетата на тиквичките трябва бъде около 100 см.

Време за покълване – Семената покълват за време от две до три седмици.

Поливане – Този декоративен зеленчук обича водата, затова се старайте да поддържате редовна влажност на почвата. Спрете поливането, когато тиквичките узреят и наближи времето за беритба.

Торене – Торенето на ръбатите тиквички трябва да е съобразено със спецификата на почвата.

Използване

Този обикновен и лесен за отглеждане декоративен зеленчук е изключително полезен поради голямата му издръжливост и възможности, които предлага за декорация.

За да съхраните по-дълго вашите декоративни кратунки, трябва да се погрижите те да бъдат добре изсъхнали преди да ги откъснете. Когато плодът стане лек и стеблото на растението започне да изсъхва, това е сигурен признак, че тиквичките са готови за бране.

Сигурен тест за проверка дали тиквичката е напълно изсъхнала е щом разклатите плода да се чуе звук от дрънкащи семена като маракаси.

Готовата тиквичка може да изтриете добре с влажна кърпа, а след това да я подсушите. Плодовете могат да се оставят в тяхното естествено състояние, но бихте могли да ги оцветите, лакирате или изработите от тях различни предмети.

Благодарим на лидерът в градинските стоки Севън Сийдс, че предостави тази интересна информация и за това, че е един от водещите вносители на пластмасови паркинг елементи и качествени ограничители за трева пластмасови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *