Оригинални семена на тиквички за тунели и открито

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на тиквички за тунели и открито има в една оригинална опаковка.

Норма за сеитба: При директна сеитба, засейте около 1000 броя професионални семена на един декар обработваема земеделска земя, независимо дали сеете в тунел от полиетиленово фолио или на открито.
Реколта: –

Период на сеитба (не важи за семена на декоративни тиквички): Важно правило при засяването на тиквичките е температурите на почвата и въздуха да са достигнали благоприятни стойности, тоест климатичните условия на средата да са подходящи. Затова най-добрият период на сеитба при тиквичките е около 24 април до 10 май.

При тиквичките за тунел обаче плододаване започва по-рано. В този случай, можете да ги засадите в тунели някъде в средата на март месец.
Период на разсаждане: –

Схема на отглеждане на семена сортови от тиквички: Може да отглеждате тиквички в тунели (за ранно отглеждане) и на открито. При отглеждането в тунели трябва да прекопаете почвата на 12-15 см дълбочина. Засявате семенцата в редици и изграждате полиетиленов тунел с ширина в основата около 70 см. През май тунелът се премахва.

При външното отглеждане на тиквичките, препоръчителното е да засяването в гнезда. Отново обработвате почвата, за да бъде обогатена и водопропусклива. След това засявате около 3-5 семенца в едно гнезденце. След като растенията поникнат, се оставят най-много по 1-2 коренче в гнездо. Хубаво е да окопавате, подхранвате и поливате почвата по времето на вегетацията на тиквичките.
Вегетация: –

Характеристики на плода: Тиквички за тунели и открито са ранен холандски сорт. Притежават компактни растения със мощен растеж и бързо плододаване. Плодовете на този сорт са цилиндрични, изравнение и светлозелени. Тиквичката има много добри устойчивости и гарантирани високи добиви.

Тиквичките са едни от най-хранителните и вкусни зеленчуци. Интересен факт, е че са нискокалорични, както и много полезни. В тиквичката се съдържа много малко захар, което я прави много добър избор за хората, които страдат от захарен диабет. Освен това този зеленчук има лечебни свойства, като действа много добре при хора, страдащи от чернодробно-жлъчни заболявания.

Тъй като накратко се опитахме да Ви запознаем с чудесния зеленчук, който е тиквичката, сега с най-голямо удоволствие ще Ви представим и професионални семена на един нов и ранноплоден сорт на този така вкусен зеленчук – тиквички. Един истински отличник, производство на холандската фирма Тодораки.

Тиквички притежават компактни растения, което позволява гъстата сеитба на тиквичките. Изпъкват с изключително интензивен растеж и бързо плододаване.

Тиквичките на са изравнени, притежават идеална цилиндрична форма и красив светлозелен цвят. Плодовете на този сорт, идентични с тези на друга тиквичка Ардендо 174 F1, са много качествени и издръжливи – не избледняват и не прерастват.

Има много добри устойчивости – към три вирусни заболявания и към Брашнеста мана.

Компактно растение със силен растеж, което плододава до късна есен. Много е подходящо за отлеждане под тунели, за ранно производство и на открито.

В нашия онлайн магазин може да откриете тиквички. Един безспорен отличник, при който високите добиви са Ви гарантирани.

Сорта е устойчив на заболявания – ZYMV (жълт мозаечен вирус по тиквите), WMV (мозаечен вирус по дините), PRSV (Papaya ringspot virus), Брашнеста мана.

Признателност изказваме към специалистите на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на тревни смески за пасища и основен лидер в доставка на паркинг настилки за заводи в България, за това че предоставиха полезни съвети и за това че помогнаха в дизайна на нашата градина с пластмасови ограничители за тревни площи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *