Семена на корнишони – холандски хибрид от GardenBG

Разфасовка / брой семена: Холандски семена на корнишони се предлагат в две оригинални опаковки на фирма от 10 гр. и от 50 гр. В един грам се съдържат между 38 и 50 бр. семена.

Норма за сеитба: Препоръчва се в един декар да се отглеждат между 2 600 и 3 000 бр. растения. Броя на растенията и съответно сеитбената норма може да варират в зависимост от избраната схема на производство.

Реколта: При производството на корнишони обикновено по-високи добиви се получават при отглеждане на опорни конструкции. Холандският сорт корнишони семена са много високопродуктивни и цъфтят предимно с женски цветове.

Период на сеитба: Около 12 градуса по Целзий по принцип е минималната температура за покълване на семената от корнишони. При сеитба на професионалните холандски семена на е най-добре да се осигури температура на почвата от 15 градуса по Целзий. Семена на холандски корнишони се засяват в оранжерия – при ранна сеитба – 15.02 – 15.03., при късна – 15.06-25.06. На открито ранна сеитба на корнишони може да направите след преминаване на опасността от падане на слани около 15.04-15.05.

Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: Този сорт корнишони е подходящ за открито и оранжерийно отглеждане. Можете да засаждате по схема 110-80/35см или 120/40 см.
Вегетация: 71 дни.

Характеристики на плода: Холандски корнишони образуват много изравнени плодове с тъмнозелен цвят. Типа на корнишончетата е брадавичест (по повърхността на плодовете се срещат брадавички).
Онлайн магазин Semenata.Shop добави още един професионален сорт холандски семена на корнишони към каталога си. Този високодобивен хибрид образува предимно женски цветове.

Плодовете, които формира са от брадавичест тип и са изравнени. Цветът на корнишончета е тъмнозелен, а високопродуктивното растение има много бърз растеж.

Професионалните корнишони са холандски и имат висока устойчивост на кладоспориум, брашнеста мана, краставичен мозаечен вирус, и сорта е средноустойчив на кубинска мана.
Вкусните корнишони са подходящи за свежа консумация и за консервиране.

Изключително сме доволни и благодарни на специалистите от Севън сийдс ООД – лидер в тревни смески за слънце и суша и официален вносител на паркинг решетки пластмасови на разумни цени, за това че ни предоставиха тази информация и за това, че ни съдействаха с монтажа на пластмасов ограничител за райграс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *