Семена на салата GardenBG за сеитба през есен, пролет, лято и зима

Разфасовка / брой семена: 5000 бр. семена на салати дражета; Пакети по 5 и 10 гр. семена на салата GardenBG за есен, пролет, лято и зима в оранжерии и на открито.

Норма за сеитба: Препоръчителната норма за сеитба на семена на дражета на салата за пролет и есен сорт GardenBG е 8000 – 9000 бр. Около 10 – 15 грама семена на един декар е разходната норма при засяване от пакетите.
Реколта: –

Период на сеитба: За пролетно отглеждане на салатата, семена от марули и салати се засяват в края на януари, началото на февруари в полутопъл парник или в полиетиленови оранжерии. За есенно отглеждане, семената се засяват септември месец. Можете да засявате сортовите професионални семена на целогодишна холандска салата GardenBG и през зимата и лятото в оранжерии и на открито. Минималната температура за покълване на семената е над 12 градуса по Целзий.

Период на разсаждане: Периодът на разсаждане за салатите е около 30 дена, след периода на сеитба.

Схема на отглеждане: Салата GardenBG е сорт, който може да бъде отглеждан целогодишно. През всички сезони може да го отглеждане оранжерийно, както и на открито. Направете най-доброто производство при температури 8 – 20 градуса по Целзий.

Вегетация: –

Характеристики на плода: GardenBG е холандски сорт салата за есен, пролет, лято и зима – перфектна за целогодишно отглеждане. Впечатлява с красивия си търговски вид – светло до средно-зелена, много едра и с неповторим вкус. Предпочитана от търговци и производители. Притежава много добри устойчивости. Както и много добра толерантност към слънчев пригор, много важно предимство. Формира глави с накъдрени краища тип Батавия.
Представяме Ви професионални семена на един сорт салата, подходяща за отглеждане целогодишно. Това е салата GardenBG – сорт от селекцията на холандската фирма.

Салата GardenBG е сорт с крехки листа, нежно накъдрени по периферията. И те изпъкват със страхотна едрина, като GardenBG , други отлични сортове салата, които сме предоставили за Вас в нашия онлайн магазин.

Салатката има цвят, който варира от светло-зелен до средно-зелен. Има отличен търговски вид и разбира се, страхотен вкус. Може би заради това е и добре позната и предпочитана от търговците и производители.

Може да отглеждате салата GardenBG през цялата година. През летните месеци, растението образува по-сбита розетка, която се формира по-високо над почвата. Това намалява риска от загниване на салатата.

Притежава много добра толерантност на слънчев пригор. Физиологичен проблем, който се появява поради неблагоприятни условия и фактори, по-конкретно при продължително и силно слънчево греене. Тази толерантност е един голям плюс, защото заради нея, може спокойно да отглеждате салата GardenBG и през по-топлите месеци. Подходящи семена за лятно производство на салата от GardenBG , както и безспорно отличният холандски сорт GardenBG .

Този сорт притежава стандартните устойчивости. Проявява висока резистентност към Мана по салати (Bl:1-16,21,23) и средна към Салатен мозаечен вирус (LMV:1).

Изключително сме благодарни на компанията Севън сийдс ООД – лидер в качествени паркинг елементи в България и официален вносител на качествени ограничители за трева с УВ защита, за това че ни предоставиха информация за тази салата и за това, че ни подариха страхотната мостра от тревна смес сянка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *