Семена на зеле хибрид подходящ за осоляване

Разфасовка / брой семена: 1000 бр. професионални семена за зеле сортови GardenBG.

Норма за сеитба: Сеитбената норма за зелето стандартно е между 50 – 60 гр. Около 1 грам съдържа 200 – 300 броя семена. При оптимална температура от 20 – 25°С, семената покълват за около 5 – 8 дни.
Реколта: –

Период на сеитба: Подходящият период на засяване на холандските семена е началото на април до края на месец юни.

Период на разсаждане: Препоръчва се при отглеждането на зеле, да се направи предварително разсад. Той се подготвя като се засяват професионалните семена на зеленце GardenBG в разсадни табли (контейнери) и се разсажда, когато се кръстосат 3-4 същински листа.

Схема на отглеждане: Бялото зеле GardenBG е подходящ сорт за средно ранно производство. Периода, в който се реколтира зелето е средата на месец юни до края на октомври. Има висока устойчивост към Foc (Fusarium oxysporum), Xcc (Xanthomonas campestris). Отглежда се по схема 60Х50 см.

Вегетация: Този сорт има вегетационен период около 83 дни.
Характеристики на плода: Зелката, която формира GardenBG е сревдно голяма с тегло 2 – 3 кг. Вътрешната структура на главата е отлична. Перфектен сорт за осоляване.

Семена на зеле GardenBG. Бялото главесто зеле е устойчив хибрид и е подходящо за средно ранно производство. GardenBG е отличен избор за зеленце за осоляване.
Холандския сорт формира средно голяма зелка с отлична вътрешна структура. Размерите на главата са 2 – 3 кг.

Семенцата се засяват от началото на април до края на месец юни. Добре е да ги засявате върху площи, където не се отглеждало зеле преди това. Най-добри предшественици на зелето са бобовите, тиквите, доматите, краставиците и картофите.

Ако правите смесени посеви можете да засеете до зеле GardenBG целина, лук, мента, копър, градински чай, розмарин, мащерка.

Най-добре зелето се развива върху почви с pH 7-7,5.

Периода на култивиране на зелето GardenBG е: 15 юни – 31 октомври.

Ние от GardenBG сме благодарни на лидерът в качествените тревни смески за градинари Севън сийдс ООД, че предоставиха тази интересна информация и за това че са уникално добри доставчици на ограничител за трева лента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *