Професионални семена на лук GardenBG – мощна коренова система и дълго съхранение

Разфасовка / брой семена: Този професионален сорт лук GardenBG се предлага в разфасовки 10 000 бр. семена и 250 000 бр. семена. (1 гр. семена съдържа около 200 – 250 бр. семена на лук).
Норма за сеитба: –
Реколта: Холандският сорт лук дава богата реколта от здрави и качествени тъмнокафеви луковици.
Период на сеитба: Февруари – март.
Период на разсаждане: –
Схема на отглеждане: –

Вегетация: Вегетационният период, познат още като периодът на растеж и развитие, на холандския лук GardenBG F1 има продължителност 114 дена.
Характеристика на плода: Висококачественият хибрид GardenBG F1 от семена е пролетен лук на „полу-дългия ден“, като се характеризира с тъкмнокафява на цвят луковица, която е обвита от здрава люспа и има много силна коренова система. Сортът е издръжлив и перфектен за по-дълго съхранение. Притежава характерен аромат и наситен вкус.

Представяме ви висококачествени професионални семена на лук GardenBG F1 – високодобивен хибрид на „полу-дългия ден“, производство на признатата холандска GardenBG.

Холандският сорт GardenBG се характеризира с много силна коренова система и здрави луковици. Тъмнокафява на цвят, луковицата е обвита от много здрава люспа.

С тази качествена обвивка, лукът на „полу-дългия ден“ GardenBG е много издръжлив и подходящ за много по-продължително съхранение.

Семената на този пролетен сорт започват своя растеж най-добре при оптимални положителни темеператури – 15-20 градуса по Целзий. При сеене на тези температури, професионалните семената покълнват за период от 6 до 12 дни.

С вегетационен период от 114 дена, холандския хибрид GardenBG е подходящ за пролетно сеене и високодобивно производство.

Лукът е един от най-широко разпространените зеленчуци. Той притежава изключително ценни хранителни и лечебни качества.

Лукът е страхотно средство при проблеми с дихателните пътища. Силно препоръчван и използван при хрема, бронхит и пневмония.

Има успокояващо действие, като действа отлично върху нервната система и при поява на сърдечни болки.

В този така разпространен зеленчук се съдържат фитонциди, които убиват микробите. Те са способни да убият причинителите на болести, като туберкулоза, холера, дифтерит.

А знаехте ли, че с компрес от смачкан лук може да излекувате рани ?

В народната медицина, със завит в марля, смачкан лук, са се лекували гнойни рани по кожата, изгаряния и много други.

Освен своите невероятни лечебни свойства, лукът може да се похвали с ценни вкусови качества. Той е неизменна част от българската кухня, като добавен в различни салати, ястия, този зеленчук прибавя един допълнителен леко лютив вкус, който е търсеният завършек.

Изключително сме благодарни на Севън сийдс ООД, които са лидери в доставка на райграс семена за България и са водещ вносител на качествени паркинг елементи на добри цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *