Семена на пипер GardenBG – светлозелен и много родовит (узрява до червено)

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на пипер GardenBG – коничен светлозелен пипер има в една опаковка.

Норма за сеитба: Сеитбената норма при пиперът на GardenBG е около 3800 бр. растения ведин декар при отглеждане в парник или оранжерия (на закрито), а ако отглеждате на открито около 4500 бр. в дка.
Реколта: –

Период на сеитба: За ранно производство, подходящият период на сеитба е от началото до краят на февруари месец (в оранжерии), за средноранно производство – от 1 до 20 март. А при късно производство най-подходящо е от 1 до 15 април.

Период на разсаждане: Разсада е готово за около 6 – 8 седмици на закрито и до 10 – 12 седмици на открито.

Схема на отглеждане: Пиперът е топлолюбива култура, поради тази причина изисква и благоприятна температура при отглеждането си, около 18 – 20 градуса. При много високи температури – над 35 градуса, плодовете и цветовете на растението окапват, а ако температурите са под 12 градуса – зеленчукът забавя растежа си. След като сте осигурили благоприятна среда на чушлетата, засейте семенцата на 2-3 см дълбочина в почвата. След това ги покрийте с 1-2 см пласт тропочвена смес. Ако температурата е около 22-24 градуса, семенцата поникват за 5-14 дена.
Вегетация: –

Характеристики на плода: GardenBG е раннозрял холандски сорт чушка. Високодобивен сорт с изравнени и качествени плодове. Цветът на пиперките е светлозелен, като при узряване придобива яркочервен цвят. Притежава интензивен растеж и високи устойчивости. Плода е сочен, крехък с размери средно 5/18 см. При неблагоприятни пазарни условия се цени, защото може да отставите да узрее до червено и да се предлага като капия на тържища и пазари.

Пиперът е зеленчуково растение, от семейство картофени. Познато ни и като чушка – неофициално наименование на растението, но по което бива разпознато от повечето хора.

То е многогодишно растение, но по-често се среща като едногодишно. Богато на витамини – Витамин C и Витамин B, на каротин, минерални соли и на важни хранителни вещества. От всички зеленчуци, пиперът всъщност е на първо място по съдържание на Витамин C.

Силно подходящ при готвене, при различни салатки, както и често използван за подправки. Някои видове от това богато на витамини растение биват използвани за лечебни цели.

Много важна роля, когато сте решили да отглеждате пиперки е изборът на семената. Те трябва да са истински качествени със силни устойчивости и висока кълняемост.

И тъй като ние сме много добре запознати с важността на това правило, за нас е изключително важно подбора на качествени семена. Поради тази причина Ви предлагаме професионалните семена на пипер GardenBG. Един от най-новите хибридни пипери, който Ви гарантира висок добив от изравнени и страхотни плодове.

GardenBG е раннозрял тип коничен сорт пипер, който се отличава и впечатлява със своят интензивен растеж, качество, което спомага добивите на този сорт да са изключително високи.

Чушлето има светлозелен цвят (резеда), като интересно при него, е че при неблагоприятни пазарни условия, може да бъде оставане да узрее до пиперка с ярко червен и блестящ цвят, като капия. Дължината на GardenBG е 15-18 см и 5-7 см диаметър.

Пипер GardenBG е много благоприятен и високодобивен сорт. Освен това проявява и непретенциозност, като може да бъде отглеждан и на закрито, и на открито.

Проявява висока устойчивост на Тютюнева мозайка (Tm:0-2/Xcv:1-3) и бактериални петна (познато още като струпясване).

Изключително сме благодарни на лидерът в тревни смески за озеленяване и дизайн Севън сийдс ООД, които са сред най-големите вносители на качествен ограничител за трева ландшафтен, че ни предостаавиха тази интересна информация и полезни съвети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *