Семена на салата айсберг – много бърза и вкусна

Разфасовка: Тзои холандски сорт семена на салата се предлага в опаковка от 5 гр., която съдържа 3750-5000 бр. семена и от 10 гр. – 7500-10 000 бр. семена (покълват за около за 4 – 14 дни в зависимост от температурата). Може да поръчате сорта и в разфасовка 5000 бр. пелети (дражета), които покълват за 2 – 4 дни при темп. над 12 градуса.

Норма за сеитба: Препоръчителната норма за сеитба при салатата е 1 – 1,5 грама семена на  за 100 кв.м, като 1000 броя семена са 0,8-1,3 гр., а 1 гр. семена са 750-1000 броя семена. При пелетите (дражетата) се използват 800 – 900 бр. семена за 100 кв.м.

Период на сеитба: Сорта семена на салати е подходящ сорт за ранно и късно производство. Благоприятният период на сеитба на семената на айсбергът е през месец февруари за пролетна сеитба и в краят на лятото, следователно за есенно производство. Високите летни температури се отразяват неблагоприятно върху салатата, като е добре да се отглежда при температура 8 – 20 градуса.

Вегетация: Вегетационният период на салатата е 75-80 дни от деня на засаждането, в зависимост от климатичните условия. Тази вегетация се смята за сравнително кратка за салата айсберг.

Характеристика на плода:  е холандски хибриден сорт салата айсберг, който притежава тъмно зелени на цвят листа, с перфектна сочност и свежест. Главичката на салатата тежи средно около 900 грама, а салатата притежава превъзходни вкусови и диетични качества.  проявява висока търпимост към Мана, Зелена листна въшка и Върхово гниене.

Искаме да ви представим професионални семена на новия холандски сорт салата айсберг

Салатката се характеризира със страхотен вид и прекрасни вкусови качества. Листата на салатата са свежи и притежават тъмно зелен цвят. Снабдени са с перфектна сочност и са много месести. Главата има средна големина, около 900 грама.

Подходяща за пролетно и лятно производство, семената на салатата айсберг покълнват за период от 4 дни до 2 седмици, като оптималните температури за поникване са между 8 и 20 градуса. Айсбергът не обича високите летни температури и се нуждае от умерена влажност.

Необходимата норма за сеитба при тази салатка е 10 – 15 гр. професионални семена на на един декар земеделска земя или 1 – 1,5 грама на 100 кв. м, а при използване на пелети се използват 800 – 900 бр. семена на 100 кв.м.

Холандският сорт айсберг се характеризира с вегетационен период около 70-85 дни от засаждането. Вегетацията, или периодът на растеж и развитие на растението, зависи основно от климатичните условия през този етап.

Салатата айсберг е снабдена с множество устойчивости, като проявява висока резистентност към Върхово гниене, Мана и Зелена листна въшка.

Любопитно: Интересен факт за айсбергговата салата е произходът на името й. То е произлязло от търговците, които при транспортиране, за да издържи зеленчукът на дългите разстояние и да се съхрани, са го транспортирали на ледени блокчета, което неминуемо е довело и до наименованието му– айсберг.

Изключителна благодарност изказвам на фирма Севън сийдс ООД, които са лидер в доставка на професионални качествени смески тревни на разумна цена в цяла България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *