Семена на пипер Посониум F1 (Posonium F1) – подходящ за хидропонно отглеждане

Разфасовка: Семена на пипер подходящ за хидропонно отглеждане Посониум F1 може да получите с доставка за цяла България в разфасовки 250 бр. семена, 500 бр. семена и голяма разфасовка 5000 бр. семена.
Норма за сеитба: –

Реколта: Новият хибриден пипер Посониум F1 (Posonium F1) се характеризира с високи добиви от страхотни плодове със сладък вкус.
Период на сеитба: Благоприятният период на сеитба на сорта Посониум F1 е от началото на месец февруари до месец юли. Пиперът се смята за раннозреещ, поради ранната си сеитба. Подходящ е за отглеждане в неотопляеми оранжерии и на открито. Отговаря на изискванията за хидропонно отглеждане и може да бъде отглеждан безпочвено в оранжерии.

Благоприятно при този пипер е, че може да се отглежда, двустъблено или едностъблено с по-малко колтучене.

Характеристика на плода: Посониум F1 е много ранен нов хибриден пипер. Характеризира се със светлозелени плодове, с конусовидна форма и много широка основа. Плодовете са средно големи – 130-150 грама, с нежен сладък вкус. Притежават силна коренова система и са снабдени с високи устойчивости към болести и зарази, които нападат зеленчуковите култури.

Искаме да Ви представим семена на още един нов хибрид, който добавихме в нашия онлайн магазин – пипер Посониум F1 (Posonium F1). Хибридният пипер Посониум F1 е много ранен сорт, който дава богата реколта от страхотни плодове, с високи устойчивости.

Посониум F1 се причислява към много ранни сортове чушки, защото сеитбата му започва още на началото на месец февруари. Самите пиперки са светлозелени на цвят и средно едри – около 130-150 грама. Плодовете са с конусовидна форма, с много широка основа и притежават приятен сладък вкус. Характеризира се с мощна коренова система.

Този хибриден пипер е подходящ за отглеждане, както в закрити неотопляеми съоражения, така и на открити площи. Поради силната си кореновата система, пиперът може да се отглежда без опорна конструкция, на открито. Интересното при този сорт, е че е подходящ пипер за хидропоника, което е безпочвено отглеждане във вода и хранителен разтвор. Хидропонни системи се изграждат в оранжериите, този тип безпочвено отглеждане е подходящо само за закритите съоражения. Друг сорт пипер, който отговаря на изискванията за безпочвено отглеждане е капията Капитани F1 от производителя Duna – R (Дуна – Р), може да се сдобиете със семената за този ранен сорт от нашия онлайн магазин.

Подходящият период за сеитба на пипер Посониум F1 е от началото на месец февруари до месец юли При този сорт колтученето действа много благоприятно и е препоръчително. Пиперът е подходящ за двустъблено отглеждане, като за второ стъбло се оставя един от колтуците или за отглеждане с по-ограничено колтучене.

Ранният високодобивен пипер Посониум F1 е снабден с многобройни сигурни устойчивости. Проявява висока устойчивост към Доматена мозайка (ToMV), Тютюнева мозайка (TMV), TMGMV, PMMoV, PaMMV. Сортът притежава умерена резистентност на бронзовост (TSWV).

Благодарим на фирма Севън сийдс ООД за помощта и за предоставената професионална информация, те са страхотен лидер в доставка на тротоарни плочки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *