Семена на билки за красива кожа с приятен аромат

Едва ли има човек, който да не иска да има красива кожа на лицето и тялото. Природата, за щастие, се е погрижила за това и няма нужда да купувате скъпи козметични продукти, за да изглеждате добре. Засявайки семена на билки за красива кожа, в саксия или в задния си двор – можете по всяко време да се възползвате от целебните им свойства. А ето и какви са те.

Възползвайки се от предлаганите в онлайн магазин семена на билки за красива кожа, вие си подарявате букет от градински чай, мащерка и розмарин, които можете да използвате под формата на тоник за външно или под формата на чай за вътрешно приложение. Градинският чай, например, използван външно, действа лечебно върху кожата, тъй като има антисептично действие и спомага нейното укрепване. Мащерката влиза в ролята на бактерицид. Действа ускоряващо на зарастването на рани. Розмаринът, от своя страна, стимулира кръвообръщението има противовъзпалително действие и тонизира кожата. Използвайте отварата от билки като тоник, след като я приготвите.

Въпросните билки съдържат минерали (подобно на известните български семена на домати Ръгби), антиоксиданти и биофлавоноиди, които ги правят чудесен избор за подхранване на кожата. Можете да ги добавите като подправка в храната си или да ги консумирате под формата на чай и те ще заработят във ваша полза. Редовната им употреба повлиява кожата Ви и тя изглежда по-сияйна и по-здрава.

Цвят Thymus vulgaris – Мащерка цъфти със сини до лилави цветчета, подобни по нюанс на тези на градинския чай (Salvia Officinalis). В този микс от билки за красива кожа ще намерите и розовите цветчета на розмарина (Rosmarinus Officinalis) или пък симпатичните и онлайн семена на домати.
Височина Розмаринът и Градинският чай израстват на около 50 – 60 см, мащерката е значително по-нискорастяща – 30 см.

Период на цъфтеж Билките за красива кожа цъфтят от Юни до Септември.
Изискване към светлина Семената на билките – розмарин, мащерка и градински чай (салвия) се засяват на слънчеви места.

Почва Семената се засяват в леки и по-песъчливи почви. Тези билки могат да виреят върху всякакви почви, но задължителното условие е добрият дренаж, който предпазва корените от изгниване вследствие на задържане на повече влага.

Зимоустойчивост Микса от билки за красива кожа са зимоустойчиви, освен градинския чай, който за да издържи зимните условия е добре да се загърли.
Дълговечност Розмаринът, Мащерката и Градинския чай (Салвия) са многогодишни билки.

Място на растението Можете да отглеждате в контейнери на балкона, в градината, или в саксия у дома.
Време на засяване
След преминаване на опасността от падане на слани, можете да засеете семената на билките за красива кожа на открито.

Дълбочина на засяване Необходимо е розмаринът, салвията и мащерката да се засипят с много фин слой почва, която да се притисне.
Разстояние едно от друго 30 – 40 см.
Време за покълване Семенцата покълват за около 2 – 3 седмици.
Поливане До покълването, семената се оросяват редовно, след това поливките се намалят, но не се допуска засушаване.
Торене Торенето на билките за красива кожа се извършва с подходящи торове за билки като се спазват указанията за употреба на опаковката на избрания продукт за подхранване.

В следващите няколко изречения ще ви запознаем малко по-подробно с действията на тези билки за красива кожа, които можете да отгледате от семена. Градинският чай, например, е билка използвана още през Средновековието. Подходящ е за профилактика на кожата, използва се против стареене, като забавя процеса – а едно от най-ценните му свойства е противораковото му действие. Помага при екземи на кожата и други заболявания.

Мащерката, от своя страна, отваря порите и регулира мастните жлези. Нейният „божествен аромат“ и целебни свойства за първи път са открити още от древните елини, тъй като освен в кухнята и за козметични цели тя е била използвана и при ритуалите в храмовете. Розмаринът пък е бил поставян на почетно място още от древногръцките лечители, които са го предписвали за редица болежки. Преди повече от 100 години, българските знахари са приготвяли целебен лек за лечение на тежки рани и костни заболявания като използвали ароматния розмарин.

Засейте букета от семена на билки за красива кожа в дома си и си подарете здраве, идващо директно от природата.

Подходящото време на сеитба е периода март – юни. Билките се събират между месеците май – септември.

{tab=Технически характеристики}

Размер на опаковката – 11,5/16 см

Нето тегло – 3 гр.

Тегло на продукта – 0,005 кг (5,00 гр.)

Забележка: На гърба на опаковката на семената на билки за красива кожа са посочени датата на опаковане, датата на валидност, нето тегло, партиден номер, вид на семената (ST – стандартни семена) и страна на произход и малко информация за нашия спонсор  – производител на паркинг елементи пластмасови

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *