Семена на лимонов Евкалипт Eucalyptus citriodora – екзотичен аромат за вашия дом

Магазин за екзотични семена GardenShop.Pro добави към своя каталог един нов представител на стайните растения – семена на лимонов Евкалипт (Eucalyptus citriodora). Това е многогодишно растение, характерно с вечнозелени листа (през цялата година) и бели ароматни цветове. Достига височина около 1 м. Поради особеностите на климата у нас, лимоновият Евкалипт се отглежда в затворени помещения при положителни температури (препоръчва се над 10 градуса).

Интересна особеност на Евкалипта е, че той излъчва приятен лимонено-евкалиптен аромат, който същевременно е естествен био репелент. Растението ще намали появата на различни видове насекоми – комари, мухи, домашни паяци, листни въшки и др. в помещението, в което се отглежда. Поради тази си особеност се цени особено при отглеждане в зимни градини и оранжерии, като съчетание с други растения, които не рядко се нападат от въшка. Може да го отгледате като саксийно растение, а през летните месеци се изнася на слънчеви тераси или балкони. Можете да използвате клонки от растението за украса във вази или като сухи цветя, за икебана и др. Много добре се съчетава при отглеждане на домати ръгби семена онлайн.

Важна подробност, която трябва да извършите преди сеитбата на семената от Евкалипта лимонов е да ги накиснете за 24 часа в хладка вода. Добре е след като ги изсушите да ги поставите в пластмасов контейнер и да ги съхранявате в продължение на 14 дни на температура 2-5 градуса (в хладилника). Този метод се нарича стратификация и имитира зимен период на покой, след който семената покълват по-лесно.

Следва засяване на семето и покриването му с влажна пръст около 1 см. Можете да посеете семената по всяко време на годината чрез метода на стратификация. Започва да пониква при температура 4-6 °С. Можете да го разсаждате по всяко време на годината. Цветовете на растението се появяват от октомври до декември. Лимоновият Евкалипт по природа е влаголюбив сорт и издържа на по-ниски температури, за разлика от повечето качествени семена на домати онлайн.

Най-често от отглеждането на лимоновия Евкалипт Eucalyptus citriodora се произвежда етерично масло. За него доказано се знае, че подобрява кръвоснабдяването, притежава сгряващ ефект и действа много благоприятно при невралгични и ревматични болки. В случай, че страдате от изгаряне – също помага. Извличането на масло от Евкалипта с лимонов аромат може да стане по естествен път или по синтетичен. Маслото също има свойството на репелент.

По естествен начин можете да извлечете маслото от клонките или листата на евкалипта. Продължителността на действие на екалиптовото масло се определя от неговата концентрация.

Цвят Цветовете са интересни и екзотични бели до бледо жълти с приятен аромат.
Височина Лимоновото евкалиптче достига 1 м височина.
Период на цъфтеж От октомври до декември.
Изискване към светлина Предпочита слънчеви места.
Почва Използвайте почва за цитрусови растения – богата и умерено оцедлива.
Зимоустойчивост Не понася отрицателни температури – не е зимоустойчиво за климата в България.
Дълговечност Многогодишен представител.

Място на растението В нашата страна се отглежда в саксии и сандъчета на закрито.
Време на засяване Ако спазвате метода на стратификация (виж по-горе в текста) може да засеете семената през цялата година.
Дълбочина на засяване До 1 см дълбочина.
Разстояние едно от друго Отглеждайте в отделни съдове отделните лимонови Евкалипти.
Време за покълване Семенцата започват да покълват за около 2 – 3 седмици.
Поливане Предпочита редовно, но умерено поливане. Поддържайте почвата влажна, но не мокра.
Торене Препоръчва се торене в периода на цъфтеж.
{tab=Технически характеристики}

Размер на опаковката – 15/8 см

Нето тегло – 200 милиграма

Тегло на продукта – 0,010 кг (10,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от лимонов свеж Евкалипт има срок на годност на семената и инструкции как да го отглеждате ако сте производител на пластмасови паркинг елементи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *