Семена на Ангелика

Тук ще Ви представим едно силно лечебно растение – семена на Ангелика (Angelica Archangelica). Това е една изключително полезна билка, която се цени високо заради своите мощни лечебни свойства. Освен като лечебно растение Лечебната пищялка се цени още в ландшафтния дизайн и озеленяване на различни видове градини и дворове, поради силно ефектния си цъфтеж и аромат. Тук ще намерите сортови семена на лечебното растение от водещи италиански и холандски производители на семена от домати сортови. Ще професионална информация за засяване на семето и отглеждане на растението.

Билката ангелика или известна още като Лечебна Пищялка е многогодишно растение, достигащо височина до 2 метра. Притежава редица свойства, които са полезни за здравето, включително успокояващо, антибактериално и противогъбично. Билката съдържа етерично масло, ангеликова киселина, флавоноиди, кумарин, танин, фолиева и валерианова киселина, витамин В12 и др. Изсушен корен от ангелика се използва като подправка за рибни ястия, салати и супи.

Засаждане и отглеждане на тази билка (засяване на семена от подправки)

Ангеликата се сади директно на отредената за целта почвена площ или чрез разсад, като семената могат да се сеят още през февруари, но в отредени за целта места – парници или покрити с найлон сандъчета. Дълбочината на сеитба на семената се препоръчва да не е повече от 0,5 см А схемата на засаждане е следната: 70-80/40. Семената покълват за 2-3 седмици, като е много важно да се осигури положителна температура, за да израснат растенията. Засаждането им на постоянното място става, когато има развити 2-3 листа на стъблото в периода април-май. Растението цъфти през юни – октомври (според това кога е засадено) с малки цветове, обагрени в зелено – жълто до бяло. В природата тази култура може да бъде объркана с отровната Cicuta maculata. За да предотвратите вероятността да отгледате отровна билка, се доверете на култивирани семена, каквито нашият градинарски сайт ви предлага.

Ангеликата е диуретик, затова много често се използва при запек и проблеми с храносмилането. Любопитен факт е, че северните народи добавят от лековитата билка в млякото на Северния елен, за да го подслади.

Грижи

Ангеликата обича пряка слънчева светлина и не понася засенчване. Затова много важен момент от отглеждането на това растение е да изберете подходящо място за засаждане. Няма значение на каква почва ще засеете билката, стига тя да е предварително добре обработена и дренирана. Лечебната пищялка е студоустойчиво растение, затова спокойно може да презимува и да даде реколта и през следващата година.

Що се отнася до влагата, ангеликата не е особено претенциозна. Важно е да се осигури редовно поливане, като водата не бива да се задържа около и в корените на растението, тъй като е предпоставка за загниване на стъблата. Търпи леко засушаване, но не за дълъг период от време. Може да се тори, но според указанията за конкретната почва.

Ангеликата може да се отглежда както самостоятелно, така и в комбинация с други билки. Използва се в сладкарството, медицината, парфюмерията. подходящ компонент за някои ястия. Билкари споделят, че ангеликата е най-лечебна ако се обере непосредствено преди съфтежа си.

Благодарим на всички качествени фирми и най-добрия производител на паркинг елементи пластмасови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *