Пластмасови паркинг елементи за градини и дворове

Паркинг елемент Севън Сийдс
Паркинг елемент Севън Сийдс

Красота, свежест и уют – вярвате ли, че е възможно тези думи да описват паркинг места?

Представете си обширен равен терен покрит с жива растителност и тревен килим от луксозни тревни смески, върху който автомобилите се придвижват и паркират през всички сезони, а трафикът не уврежда красивия облик естествената настилка.

Идеята за зелени паркинги не е абстрактна мечта, а може да се превърне в реалност. Всъщност, изграждането на паркинг с естествен тревен килим е по-лесно и достъпно отвсякога благодарение на уникален продукт, който ще ви изненада с многобройните си качества.

Пластмасовите паркинг елементи са лесно решение за модерен паркинг облян в зеленина. Елементите представляват семпла, но много здрава структура от еднотипни свързани кухи клетки изработени от полиетилен.

Материалите за производството – PE и PP (полиетилен и полипропилен) се добиват от рециклирани продукти. Паркинг елементите са пречистени от съдържание на тежки метали. Използват се за изграждане на външни настилки върху всякакви терени – от екопътеки, тротоари, градини, площадки и паркове до места с по-натоварен трафик, като открити паркинги и гаражи.

Пластмасови паркинг елементи за градини и дворове често се подценяват от хората скептични към тяхната здравина и устойчивост. Защо си заслужава да изберете пластмасови скари за паркинг пред класическите материали, като бетон?

Въпреки, че полиетиленовите елементи са изработени от рециклирани материали, здравината им е впечатляваща. Тяхната издръжливост се дължи в голяма степен на перфектния дизайн, който позволява да се разпределя натоварването и по този начин се запазва целостта на настилката.

Фабричните кухини допринасят за страхотната лекота на всекик елемент. Те са лесни за пренасяне, поставяне и при нужда – за демонтиране. Всеки елемент е снабден със система за захващане, за да се позиционира стабилно към всички обграждащи модули и към земята. Издръжливостта на този тип настилка е невероятна. Всъщност, монтирането на елементите е най-добрия начин за създаване на естествен тревен килим предназначен за трафик, защото те осигуряват много стабилна основа, която не се вдлъбва или деформира както би се случило от директен трафик по обичайни тревни площи без укрепване. Характеристиките на елементите разкриват, че те издържат до 90 тона на кв. м. натоварване. Не случайно най-широкото използване на този тип елементи е при изграждане на открити гаражи и паркинги в автокъщи и сервизи, около бизнес сгради и жилищни сгради, публични сгради и т. н.

Здравината и издръжливостта са приоритет при производството на пластмасовите елементи за паркинг. Всички характеристики, от дизайна до материалите и допълнителната UV защита участват в постигане на оптимална здравина, издръжливост и устойчивост във времето.
Този тип елементи са страхотно решение за справяне с проблеми, като образуване на локви и кални участъци, задържане на прекомерна влага, свлачища и т. н.

Ефективността на пластмасовите паркинг елементи в голяма степен зависи от правилното монтиране (вижте инфо за монтаж на паркинг елементи). Важно е да се спазват всички стъпки по подготовка на терена, за да се постигне изграждане на равна и стабилна настилка. Подготовката на терена включва заравняване, добавяне на слой за дренаж и уплътняване. Елементите се нареждат чрез захващане един към друг и към земята. Тъй като материалът, от който са изработени е подходящ за изрязване при нужда, на практика може да се постигне максимално покриване на терена и използване на цялата площ по предназначение.

Елементите са ефективни за настилка за паркинг само след завършване на всички стъпки по монтиране. Най-важният завършващ етап е запълването на отворите с пръст, пясък, мозайка, спица и други. Материалите, с които се запълват кухините зависят от търсения ефект за настилката. Например, ако идеята за зелен паркинг ви допада искате да засеете красив зелен тревен килим, кухините на елементите трябва да се запълнят с подходяща смес от пръст, хумус и пясък, които ще осигурят най-добрите условия за растеж на тревните смески.

Възможно ли е да се отглежда цяла поляна върху този тип елементи, въпреки структурата на скара?

Модулите за създаване на настилка за паркинг осигуряват страхотна среда за отглеждане на тревни растения. Кухините са подходящи за образуване на дълбока коренова система, която ще направи растенията устойчиви на климатичните условия и на натоварващия трафик. Клетъчната структура е подходяща основа за растеж на растенията обширно хоризонтално. В процеса на растеж на вегетацията, растенията се разстилат по повърхността на елементите и образуват свързан гъст тревен килим.

Пластмасовите паркинг елементи се използват без допълнителна обработка. Не се налага да се притеснявате за поддръжката им, защото на практика не се налага. Не е нужно да се пребоядисват или лакират. Осигурената UV защита предпазва достатъчно настилката от увреждащите ефекти на слънчевата радиация. Елементите са предназначени да понасят отлично силно натоварване и променящи се елементи на природата. Устойчиви са при температури от – 50 до +90C градуса, което означава, че условията по нашите ширини не биха били предизвикателство за запазване на целостта им.
В случай, че се наложи демонтиране или подмяна, пластмасовите елементи се откачат и почистват и могат да се използват отново ако експлоатационният им период не е преминал.

Как се обгрижва тревния килим върху пластмасови елементи за паркинг?

Най-важното условие за постигане на успех е осигуряване на подходяща среда за растеж. Зелен паркинг с естествен тревен килим е възможен само на открито с осигуряване на достатъчно пряка слънчева светлина, влага и условия за торене, поливане и косене. Пластмасовите елементи нямат нужда от допълнителна поддръжка, но живите растения се нуждаят от постоянни грижи.

Сеитбата на площите се случва чрез равномерно разпръскване на семената върху избраната площ в кухините, запълнени почти до горе с подходяща почва. Извършва се уплътняване и поливане. Важно е да се поддържа постоянна влага в почвата. Пластмасовите елементи издържат без проблем на продължително излагане на влага. Паркинг местата ще бъдат готови след първа коситба на тревния килим. Поддържането на тревните площи включва редовно поливане, наторяване и плевене.

Механично увреждане е сред най-честите притеснения на хората обмислящи идеята за тревна настилка за паркинг. За щастие, този тип пластмасови елементи осигуряват максимална защита на растенията от механично увреждане. Използват се устойчиви тревни смески предназначени за интензивен трафик с отлични регенериращи способности.

Тревните килими са вечнозелени. Този тип паркинги се превръщат в зелено свежо кътче, което запазва атрактивния си вид през цялата година.
Уникалният дизайн на елементите за паркинг позволяват до 96% озеленяване на терена. Придвижването, шофирането и паркирането върху настилките е лесно и приятно, а зелената среда превръща паркинга в малък оазис сред бетонната джунгла.

Благодарни сме на Севън Сийдс, че ни доставиха тези красиви декоративни огради градински и, че доставиха керамични тухли качествени за офиса, както и за тяхната неуморна работа по подобряване на българския дух и качество на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *