Семена на Калистемон цитринус (Callistemon citrinus) с аромат на лимон

GardenBG com Ви представя семена на Калистемон цитринус (Callistemon citrinus) едно изключително екзотично и интересно на вид растение. То произхожда от далечната Югоизточна Австралия. В нашия градински каталог (garden Catalog)може да се възползвате от новонавлезналите на пазара семена на Калистемона.

Това е един от най-добрите избори за Вашата градина или балкон. Калистемонът притежава уникални характеристики. Неговите стебла са много твърди и могат да достигнат височина до 1,5 м. Червените цветове се струпват и образуват форма на цириндър, от центъра на който излизат множество „иглички“, а големита му се равнява на 20 см. В зависимост от предпочитанието Ви и грижите, които ще полагате може да прорастне във вид на храст или дърво.

Ако желаете да постигнете ефекта на дърво трябва предварително да го подрязвате и да оставите само едно стебло, което да дава цветовете. В този случай може да засеете семената на Калистемон цитринус в близост до входната врата или в двора, където ще разкраси пейзажа с гъстите си листа и червеникави цветя особено окло различни видове тротоарни плочки бетонови.

Интересен е факта, че се използва и не само за декоративни цели, тъй като младите космати листата излъчват прекрасен аромат на лимон. За целта те се натрошават в подходящ съд, който се поставя се на избраното от Вас място като естествен арамотизатор.

Може да закупите семето на Калистемона от нашия магазин както на дребно, така и на едро на специални цени. Освен това предлагаме и подходящи саксии за растежа на това удививително балконско цвете.

Спецификация

Цвят Те са сравнително големи и притежават наситено червен цвят, който се задържа до две седмици.
Височина В зависимост от Вашето предпочитание и колко често го подрязвате, височината на Калистемона може да варира. Най-много може да достигне до 1,5м.
Период на цъфтеж Цъфти през Юни – Август месец.
Изискване към светлина Предпочита добре осветени места.
Почва Почвата трябва да бъде предварително обработена, добре дренирана и бедна на варовик.
Зимоустойчивост Не е зимоустойчив за климата в България. Ако го отглеждате в саксия се преппоръчва прибиране на растението след първото застудяване. Не понася отрицателни температури.
Дълговечност Многогодишно.

Място на растението Най-често се използва за създаване на цветни лехи, разнообразни алпинеуми и скални кътове в двора и градината. Съчетава се добре с нискорастящи цветя. С него може да се формира и жив плет. Отглежда се не рядко и в саксия.
Време на засяване Семената на Калистемон цитринус се засяват целогодишно, но най-често на пролет, за да се наблюдава първия им цъфтеж през летните месеци.
Дълбочина на засяване Поставят се на дълбочина 0,5 см.
Разстояние едно от друго Спазвайте разстояние от 40-50см м/у отделните растения.
Време за покълване Семенцата покълват за около 4 седмици.
Поливане Изисква редовно и умерено поливане.
Торене Препоръчва се полагане на допълнителни грижи с торове за цъфтящи растения.

Използване

Калистемона се цени високо при озеленяване на морски хотелски комплекси, къщи за гости, резиденции. Не рядко се използва за озеленяване на балкони, тераси, вили в италиански и средиземноморски стил.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 11,5/16 см

Нето тегло – 30 милиграма

Тегло на продукта – 0,010 кг (10,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от Калистемон – Callistemon citrinus има срок на годност и страна произход.

Благодарим на лидерът в градински подови външни настилки Севън Сийдс, че избра нас за да ни предостави качествени пластмасови паркинг елементи на добра цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *