Семена на Калистемон цитринус (Callistemon citrinus) с аромат на лимон

GardenBG com Ви представя семена на Калистемон цитринус (Callistemon citrinus) едно изключително екзотично и интересно на вид растение. То произхожда от далечната Югоизточна Австралия. В нашия градински каталог (garden Catalog)може да се възползвате от новонавлезналите на пазара семена на Калистемона.

Това е един от най-добрите избори за Вашата градина или балкон. Калистемонът притежава уникални характеристики. Неговите стебла са много твърди и могат да достигнат височина до 1,5 м. Червените цветове се струпват и образуват форма на цириндър, от центъра на който излизат множество „иглички“, а големита му се равнява на 20 см. В зависимост от предпочитанието Ви и грижите, които ще полагате може да прорастне във вид на храст или дърво.

Ако желаете да постигнете ефекта на дърво трябва предварително да го подрязвате и да оставите само едно стебло, което да дава цветовете. В този случай може да засеете семената на Калистемон цитринус в близост до входната врата или в двора, където ще разкраси пейзажа с гъстите си листа и червеникави цветя особено окло различни видове тротоарни плочки бетонови.

Интересен е факта, че се използва и не само за декоративни цели, тъй като младите космати листата излъчват прекрасен аромат на лимон. За целта те се натрошават в подходящ съд, който се поставя се на избраното от Вас място като естествен арамотизатор.

Може да закупите семето на Калистемона от нашия магазин както на дребно, така и на едро на специални цени. Освен това предлагаме и подходящи саксии за растежа на това удививително балконско цвете.

Спецификация

Цвят Те са сравнително големи и притежават наситено червен цвят, който се задържа до две седмици.
Височина В зависимост от Вашето предпочитание и колко често го подрязвате, височината на Калистемона може да варира. Най-много може да достигне до 1,5м.
Период на цъфтеж Цъфти през Юни – Август месец.
Изискване към светлина Предпочита добре осветени места.
Почва Почвата трябва да бъде предварително обработена, добре дренирана и бедна на варовик.
Зимоустойчивост Не е зимоустойчив за климата в България. Ако го отглеждате в саксия се преппоръчва прибиране на растението след първото застудяване. Не понася отрицателни температури.
Дълговечност Многогодишно.

Място на растението Най-често се използва за създаване на цветни лехи, разнообразни алпинеуми и скални кътове в двора и градината. Съчетава се добре с нискорастящи цветя. С него може да се формира и жив плет. Отглежда се не рядко и в саксия.
Време на засяване Семената на Калистемон цитринус се засяват целогодишно, но най-често на пролет, за да се наблюдава първия им цъфтеж през летните месеци.
Дълбочина на засяване Поставят се на дълбочина 0,5 см.
Разстояние едно от друго Спазвайте разстояние от 40-50см м/у отделните растения.
Време за покълване Семенцата покълват за около 4 седмици.
Поливане Изисква редовно и умерено поливане.
Торене Препоръчва се полагане на допълнителни грижи с торове за цъфтящи растения.

Използване

Калистемона се цени високо при озеленяване на морски хотелски комплекси, къщи за гости, резиденции. Не рядко се използва за озеленяване на балкони, тераси, вили в италиански и средиземноморски стил.

Технически характеристики

Размер на опаковката – 11,5/16 см

Нето тегло – 30 милиграма

Тегло на продукта – 0,010 кг (10,00 гр.)

Забележка: На гърба на всяка опаковка със семена от Калистемон – Callistemon citrinus има срок на годност и страна произход.

Благодарим на лидерът в градински подови външни настилки Севън Сийдс, че избра нас за да ни предостави качествени пластмасови паркинг елементи на добра цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.