Семена на сива тиква – супер вкусна и много устойчива с малко семена

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на сива вкусна тиква има в една оригинална опаковка.

Норма за сеитба: При сивата тиква се нуждаете от около 500 до 1000 броя професионални семена сортови на един декар обработваема земеделска земя. При препоръчителната гъстота за сорта е около 500 растения на един декар обработваема земеделска земя.
Реколта: –

Период на сеитба: Препоръчително е да започнете да засявате семенцата за тиквите сиви, когато температурата на почвата около 10 см дълбочина е към 14 градуса. Важно е, при засяването на вкусната тиква да избегнете късните пролетни слани, за да може тиквата да поникне след като е минала опастността от падането на тези слани. Следователно подходящият период за засяването е краят на април.

Период на разсаждане: –

Схема на отглеждане: При отглеждането на тиквите трябва да започнете със създаването на гнезда (както при засяване на семена на тиква пловдивска). Те се правят с помощта на мотика, като ги накопавате с размери около 40-50 см. Гнездото се издига от едната страна на повърхността на почвата, като е препоръчително лицето му да гледа в посока юг, за да бъде огрявано по-добре от слънцето. След това е важно, за да задържите влагата и да поддържате повърхността винаги рохкава, да хвърлите по 1-2 лопати оборски тор. Когато приключите и с това, засейте по 5-6 семена във форма на кръг във всяко гнездо на дълбочина от 3-4 см. За да си осигурите по-бързо поникване на тиквата е препоръчително рътенето на семената.
Вегетация: –

Характеристики на плода: холандски сорт сива (позната като бяла) тиква. Много силно растение, добре облистено с увивно стъбло. Има прекрасни плодове, с тегло между 5-7 кг, добре изравнени, леко оребрени с уникално сладък вкус и наситен тиквен аромат. Този сорт особено впечатлява с многото си и добри устойчивости, както и с перфектната си транспортабилност и съхраняемост.

Тиквата е едно от най-обичаните, вкусни и едновременно полезни плодове. Обичана е от малки и големи и се е превърнала в голяма част от нашата кухня.

Ние знаем колко апетитна е и колко Ви е любима, точно затова сме заредили нашия онлайн магазин с професионални семена за страхотни сортове тикви – вкусни, на първо място и с невероятен търговски вид.

С огромно удоволствие Ви представяме семена на супер вкусна тиква . Сиво/бяла тиква, дело не на друга, а на холандската, доказала се фирма Енза Заден.

Името на тази сива тиква не й е дадено случайно, наречена е по този начин, именно заради нейната сила. Сампсон F1 е изключително мощно растение. То е много добре облистено с пълзящо (увивно) стъбло.

Плодовете на този вкусен плод имат плоско-кръгла форма с тегло от 5 до 7 кг. Добре изравнени и леко оребрени. Цветът на тиква Sampson F1 е много интересен и красив – блестящо сив отвън и искрящо оранжев отвътре. Плодът притежава много малка семенна камера и разбира се, има уникален вкус.

Този сорт тиква притежава много висок набор устойчивости към значими болести, едно предимство, което я прави търсена и предпочитана. А именно към вирусите – ZYMV (жълт мозаечен вирус по тиквите), WMV (мозаечен вирус по дините), PRSV (Papaya ringspot virus).

С тази своя растителна защита, сивата сладка тиква Сампсон F1 може да залага много повече плодове. На едно растение, например, средно има около 2 до 3 плода.

Освен високия набор устойчивости към болести, тази тиква проявява страхотна издръжливост на транспортиране и много добра съхраняемост. Доказателство за това, е че спокойно можете да съхранявате тиква Сампсон F1 повече от пет месеца.

Изказваме благодарност на Севън сийдс ООД, които са лидери в доставка на качествена ограничителна лента за трева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *