Евтина настилка за детска площадка – каучукови плочи

Търсите ли евтина настилка за детска площадка? Ако да то са ви нужни каучукови плочи за детски площадки. Безопасността на децата има различни изражения. Как да предпазим малчуганите от нараняване по време на игра? Поставянето на каска например и създаването на навик да се използват защитни средства при дейности свързани с високи скорости е много важна част от безопасността на децата. Съоръженията и средата на детската площадка също заемат челни места в осигуряване на безопасни условия за пълноценна игра и детство пълно с неспирни приключения за най-малките.

Каучуковите плочи са евтина настилка за детска площадка и ще ви улеснят значително в предизвикателството по изграждане на перфектното кътче за игра за най-малките. Имате ли идеи за монтиране на страхотна площадка за игра в двора и градината? Търсите ли най-подходящия материал за подова настилка за детски кът на закрито? Каучуковите плочи са отговорът, който търсите и напълно ще задоволят очакванията ви.

Плочите са изработени от рециклирани материали – 100% гумени гранули (това не означава, че купувате каучукови плочи втора ръка). Продуктите са напълно пречистени от токсични вещества и тежки метали, за да гарантират абсолютна безопасност за средата, в която се монтират. Именно тази особеност на плочите ги прави подходящи за залепяне дори в затворени помещения.

Истинската полза от каучуковите плочи е при монтирането им на открито, защото здравината им устоява както на неблагоприятните условия на средата, така и на времето. Издържа и на неспирни игри и трафик от тичане, скачане и лудуване на най-малките.

Каучуковите плочи са създадени с идеята да осигурят максимална безопасност в случай на падане или сблъсък. Характеристиките на гумата да бъде пластична и здрава играят най-важна роля в ударопоглъщащите им способности. Дебелината на плочите определя тяхната ударо поглъщаемост. За детските площадки винаги се преценя най-голямата височина, от която могат да се случат инциденти, за да се определи предварително каква дебелина настилка трябва да се монтира.
Каучуковите настилки се вкарват в експлоатация сравнително бързо след монтиране. Залепянето им включва няколко стъпки, които трябва да се спазват стриктно, за да се постигне оптимално плътно залепяне на всяка плоча и завършване на гладка настилка без неравности, процепи и несъвършенства.
Почистването и подготовката на избраното място за изграждане на детска площадка е задължителна част от процеса. Използва цимент или бетон за полагане на основите на детската площадка. Здравата и гладка основа създава перфектните условия за максимално плътно прилепяне на настилката. Отличният контакт на повърхностите и гладкост на основата позволяват най-стабилно залепяне на каучуковите плочи. Използва се полиуретаново лепило, което ще получите в двукомпонентна форма.
Подреждането на плочите трябва да бъде плътно без оставяне на процепи, за да се предотврати попадане на влага, вода, прах и замърсявания в настилката.
След приключване на стъпките по залепяне трябва да се изчака до пълното изсъхване на лепилото и настилката може да се вкара в експлоатация.
Ударопоглъщащите способности са само част от предимствата на гумените настилки. Те са гладки и приятни за стъпване, защото осигуряват стабилна, но мека основа, която намалява риска от спъване и падане. Допълнително качество на каучуковите плочи е техния антиплъзгащ ефект. Тичането и играта на детските площадки ще е по-забавно от всякога, защото всяко движение върху гумените настилки е по-свободно и приятно в сравнение с други материали, като бетон, камък и т. н.
Мекотата на каучуковите плочи не бива да ви заблуждава, че те слаби и неустойчиви. Тъкмо обратното. Гумените гранули, от които са изработени притежават гъвкавост и здравина, които ефективно намаляват удар при сблъсък и възвръщат формата си. Плочите понасят дори интензивен трафик, например от автомобили в гаражи и паркинги, арена за коне, площадки за спорт, помещение за складове с работа с тежки машини и много други. Устойчиви са на изтъркване и запазват целостта си. Оцветяването на плочите е равномерно в цялата структура на всяка плоча, което позволява да запазят атрактивния си вид и цвят дори в случай на изтъркване.
Демонтирането е възможно, но със сигурност отнема повече време от залепянето. Монтирането на плочите е подходяща задача дори за напълно начинаещи в този занаят. Полагането на основата е най-трудната и времеемка стъпка в целия проект. Плочите се нареждат върху излятата основа и след окончателното им наместване се преминава към залепяне. Полиуретановото лепило се смесва до получаване на гъста еднородна смес, която се нанася върху грапавата страна на плочите. Залепя се на избраното място и се притиска плътно към основата и към заобикалящите плочи. Гладките каучукови плочи прилепят много плътно една към друга. Именно плътното залепяне е ключово за предпазване на настилката от влага и прах. Влагата може да бъде силно увреждащ елемент за други типове настилки, като дървени и бетонови, но не и за правилно монтираните гумени настилки. Материалът не е порест и влагата не се процежда към вътрешността на почвата. По този начин се намалява значително риска от образуване на мухъл и други гъбични замърсявания.
Настилките от каучукови плочи са подходящи за редовно и дълбоко почистване и дезинфекциране. Детските площадки лесно се превръщат в най-забавното и свободно място за игра за децата в чиста и безопасна среда.
С гумените плочи се подобрява и естетическия вид на площадките. Гладката равна настилка радва погледа, а благодарение на разнообразието от цветове могат да се оформят фигури, шарки и дизайни, които превръщат детския кът в още по-приказно място.
Каучуковите плочи са истински пример, че е напълно възможно най-доброто решение да не бъде задължително скъпо или трудно за осъществяване. Настилките от този тип са полезни за природата, защото дават втори шанс на вече произведени материали, като се произвеждат от 100% рециклирани гранули. Достъпни са дори и да разполагате с малък бюджет.
Каучуковите плочи са и доказателство, че практичното и атрактивното вървят ръка за ръка. Страхотните им качества, които осигуряват перфектните условия за спорт и игра на децата се допълват от естетически издържания вид на настилките. В зависимост от търсения ефект площадките се монтират с цветни и ярки плочи или в неутрални нюанси, които подчертават заобикалящите съоръжения и атракции в детския кът.

Настилките евтини за детска площадка се използват през цялата година. Всички сезони имат какво да предложат за игра на открито и благодарение на страхотните детски площадки с гумени настилки, малките приключенци могат да се забавляват до насита. Плочите понасят отлично дори минусови температури. Не се увреждат от пряката слънчева светлина. Най-лесния начин да се поддържат в отлична форма е да се почистват редовно от механични замърсявания и да се използват по предназначение.

Много сме глагодарни на Севън Сийдс, че ни предостави своя опит и съвети за създаване на информацията. Благодарим им и за това, че ни доставиха качествени керамични тухли за зидането на оградата, както и за красивите декоративни огради за цветя.

Ние подкрепяме построяването на Храм св. Иван Рилски в гр. Хасково с

Дарителска сметка:
Църква „Свети ИванРилски”
УникредитБулбанк BG90UNCR70001522636841

Който желае може да се включи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *