Качествени таблетки Osmocote Exact Tablet 14-8-11+2MgO+TE с действие 5-6 месеца (1000 бр.)

Разфасовка: В един бокс се съдържат 1000 бр. таблетки, всяка таблетка е с тгло 7,5 гр.
Продължителност на действие: 5 – 6 месеца.

Приложение и дозировка на тор с контролирано освобождаване: Препоръчителни дози на употреба в грамове продукт за литър субстрат са: За растения в саксия и насаждения – 3 – 4 гр./л или 1 таблетка за за 2 – 3 литра почвен субстрат. Ако обема на съда е 10 литра, то при норма от 4 гр./л се влага 10Х4=40 гр. от продукта в саксията (около 5 бр. таблетки).

Съдържание: Азот Общо (N) 14%; Нитратен азот (N-NO3) 6,2%; Амонячен азот (N-NH4) 7,8%; Фосфорен пентоксид (P205) 8%; Водоразтворим (Р205) 6%; Калиев оксид (К20) 11%; Водоразтворим (К20) 11.0%; Желязо (Fe) 0.41%; Хелатирано с EDTA 0.08%; Манган (Mn) 0.05%; Бор (В) 0.01%; Водоразтворим 0.01%; Мед (Cu) 0,046%; Водоразтворим 0.028%; Молибден (Mo) 0.018%; Водоразтворим 0.012%; Цинк (Zn) 0.013%; Магнезиев оксид (MgO) 2,0%; Водоразтворим 1,3%.

Представяме на вниманието на всички клиенти на нашия онлайн каталог GardenBg един изключително лесен за приложение и със страхотна дългoтрайност тор Osmocote Exact Tablet 14-8-11+2MgO+TE под формата на таблетка! Дозирането с него става много лесно, а поставянето на таблетката в хранителната среда също е улеснено. Тя има форма на конус, което я прави идеална за поставяне по-лесно в почвата, само чрез натиск.

Торовите гранули са свързани в тази форма благодарение на екологично лепило, което е водоразтворимо.След като поставите таблетката в почвата и полеете растението, гранулите се разделят и слепват за хранителния субстрат.

Изключително безопасен за употреба, професионален тор Осмокот таблетки Osmocote Exact Tablet 14-8-11+2MgO+TE с действие 5-6 месеца се препоръчва за употреба при саксийни растения. Той доставя необходимите хранителни вещества във всяка саксия равномерно в рамките на 5-6 месеца.

Тъй като цялата таблетка се разпада напълно в почвения субстрат, няма опасност да загубите от количеството на тора и много лесно се дозира от начинаещи градинари. Ако използвате капково напояване, отново по много прост и лесен начин можете да я използвате – поставете я с натиск точно под капкообразувателя. Теглото на таблетката е 7,5 гр. и една таблетка е достатъчна за саксия с обем 2 литра.

Ако Ви е необходим тор за цъфтеж на цветя в саксии, който се смесва с културния субстрат опитайте специализирания дългодействащ тор за цветя Osmocote Bloom.

Този тор се влияе от температурата. Продължителността на действие на този тор отново се определя при температура от 21 градуса по Целзий. При 16 градуса по Целзий продължителността на действие е 6 – 7 месеца. При 21 градуса по Целзий – 5 – 6 месеца. При 26 градуса по Целзий 4 – 5 месеца.

Когато отворите кутията с таблетките, моля съхранявайте остатъка от продукта, който не е използван добре запечатан в оригиналната опаковка на сухо място.
Най-честа употреба Осмокот таблетки – Osmocote Exact Tablet 14-8-11+2MgO+TE намират, когато трябва да се достави дадено растение при потребителя, понеже чрез тях се гарантира правилно хранене при потребителя поне за 5 месеца

Самите таблетки след поставянето им в субстрата и поливане се разпадат, благодарение на водоразтворимото лепило. Гранулите, които съставляват таблетката се закрепват към субстрата и не се разпиляват.
Тази система не позволява на корените на растението да изтласкват таблетката от саксията.

Професионалните дългодействащи торове Osmocote Exact Tablet 14-8-11+2MgO+TE са изключително удобни за употреба и в домашната градина от любители. Можете да ги поставяте в саксиите си, които отглеждате на балкона, в двора и в интериора.

Благодарности изказваме на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на паркинг елементи за настилки и официален вносител на качествени пластмасови ленти за трева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *