Семена на зеле ранно, холандски сорт GardenBG

Разфасовка / брой семена: 1000 бр. семена на ранно зеле GardenBG.

Норма за сеитба: В един грам има около 200 – 300 броя професионални семена. 50 – 60 гр. е сеитбената норма за един декар със зелеви насаждания.
Реколта: –

Период на сеитба: Ранно зеле GardenBG се засява от началото на месец януари до края на месец април и също така от средата на ноември до края на декември. Отглежда се в полиетиленови тунели и може да се култивира и за ранно изнасяне на полето.

Период на разсаждане: При оптимална температура от 20 – 25 градуса по Целзий, сортовите семена на зеле GardenBG покълват за около 5 – 8 дни.

Препоръчва се да приготвите разсад, който при кръстосване на 3 – 4 същински листа се разсажда по схема: 40Х40 см.

Схема на отглеждане: За ранно производство на зеле под полиетилен и ранно изнасяне на полето. 40 Х 40 см са разстоянията за засаждане на разсада от зеленцето. Сорта има много добра устойчивост на стрелкуване.

Вегетация: Вегетационния период на зелето около 61 дни , а периода на реколтиране е от 1 Март – до 15 Юли.

Характеристики на плода: Изключително популярен семена на сорт бяло зеле за свежа консумация. Зеле GardenBG образува много компактни глави. Формата на зелката е кръгла и достига едрина около 1 – 1,5 кг. Расте на къси стъбла и има прави външни листа. Вкусовите качества на зеле GardenBG са отлични.

Представяме на всички производители на ранно зеле, професионални семена на зеле GardenBG.

GardenBG допълни каталога си с тази популярна ранна бяла зелка за прясна консумация.
Холандския сорт бяло главесто зеле формира 1 – 1,5 кг глави, които са много компактни и с кръгла форма.

Сорта е с много добри вкусови качества и зеле GardenBG е сред предпочитаните хибриди за прясна консумация за салати и свеж пазар.
Ранното зеленце се отглежда чрез разсад. Можете да разсадите също в полиетиленови тунели или да подготвите за ранно изнасяне на полето. Зеле GardenBG има много добра устойчивост на стрелкуване.

Насажденията от ранно зеле можете да уплътните с ранен сорт марули. Други култури, с които може да се отглежда са ментата, мащерката и градинския чай.

Грижите за зелето през периода на вегетацията включват редовно поливане, окопаване, плевене, торене и контрол върху болестите и неприятелите.

Огромни адмирации на лидерите в градинските стоки Севън сийдс ООД, че предоставиха тази интересна информация и за това, че са една от водещите фирми за доставка на бетонни качествени паркинг елементи и ограничител за трева и алеи в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *