Професионални семена на зеле ранен сорт GardenBg

Разфасовка / брой семена: 1000 бр. професионални холандски семена на зеле GardenBg в оригинална опаковка на GardenBg, Холандия.

Норма за сеитба: Обикновено един декар с насаждения на бяло главесто зеле семена се засява с помощта на 50 – 60 гр. професионални семена. Средно в един грам ще намерите между 200 – 300 бр. семена на ранния холандски сорт.

Реколта: –

Период на сеитба: От началото на месец Януари до края на месец Април можете да засявате новия ранен холандски сорт зеле и от средата на ноември до края на декември. Семената е добре да засеете първо за производство на разсад. Между 5 – 8 дни е необходимото време за покълването на семенцата при оптимална температура 20 – 25 градуса по Целзий.

Период на разсаждане: Разсаждането се прави при появата на 3-4 същински листа по схемата 40Х40 см.

Схема на отглеждане: Професионалните семена на зеле GardenBg засейте за ранно производство под полиетилен. Разсада се засажда на разстояния 40Х40 см.

Вегетация: 61 дни е периода на вегетация на бялото главесто зеле. Реколтата може да обирате в периода от началото на март до средата на юли, в зависимост от това кога сте засяли семенцата на ранния холандски хибриден сорт.

Характеристики на плода: Зеле GardenBg формира кръгли глави, устойчиви на напукване с къс кочан и тегло между килограм и половина – два килограма. Сорт за прясна консумация.

GardenBg представя на всички градинари, които търсят професионални семена за нов сорт ранен хибрид, който расте бързо и балансирано – бяло главесто зеле GardenBg. Холандското ранно зеле GardenBg е устойчиво на напукване и не яровизира при ранно отглеждане. Идеален сорт за всички, които се интересуват от зеле, което не е за открито отглеждане, а за отглеждане под полиетилен.

Зелките са с много къс кочан и са кръгли. Теглото до което достига зелето е около 1,5 – 2 кг. GardenBg има отлични вкусови качества и е перфектно за прясна консумация.

Засявайте професионалните семена на зеле GardenBg върху почви, които имат запас от хранителни вещества и pH 7 – 7,5. Тези качества на почвите, както и добрата аерация и влагоемност са оптималните за отглеждане на зелевите култури. За предпочитане са и да бъдат дълбоки.

Една от основните грижи през вегетацията на зелето е напояването. Не забравяйте да следите редовно и за неприятели и болести. Плевенето също е основна грижа, както и окопаването. Добри предшественици на зеле GardenBg са тиквовите, картофовите и бобовите култури. Не е добре да засявате зеле на места, където предшественик е било отново зеле, понеже има лоша самопоносимост.

Благодарим на лидерите в доставка на качествени стоки за градината и дома Севън сийдс ООД, за това че представиха тази информация и за това, че са уникално добри в доставка на качествени паркинг елементи от бетон и пластмаса, както и за това че предлагат качествени бетонови павета с добра цена и различни видове пластмасови бордюри за градина.

One Reply to “Професионални семена на зеле ранен сорт GardenBg”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *