Семена на безколов домат сръбски Gardenbg – ранни домати с приятен вкус

Разфасовка / брой семена: Тези сръбски семена на безколов домат Gardenbg се предлагат в разфасовка 5 гр. (около 1250 – 2000 бр. семена)

Норма за сеитба: Gardenbg са ранен сорт сръбски домати. Желаната норма за сеитба при този вид е 20-30 грама сортови семена на домати на един декар земеделска земя.

Реколта: Този сорт доматки дава своята реколта, при сеитба месец април, началото на месец август.

Период на сеитба: Може да засявате детерминантният (нисък, безколов) и ранен вид домати Gardenbg директно и чрез разсад. При директна сеитба, благоприятният период за засяване е от средата на месец април до средата на месец май. При разсад, подходящото време за сеитба на семенцата е от средата на месец март до краят на месец май.

Период на разсаждане: Благоприятният период на разсаждане на ранният сръбски сорт Gardenbg е приблизително 60 дни от сеитбата на семето му.

Схема на отглеждане: Този домат се гледа на открити площи, без конструкция (безколово отглеждане).

Вегетация: Вегетацията на домата безколов Gardenbg продължава от 109 до 117 дена.

Характеристика на плода: Плодовете на този сръбски вид доматки безколови са големи – със средна маса от 180 до 250 грама, месеста вътрешност и красив червен цвят. Формата им е кръгла, притежават изключителна твърдост и са уеднаквени.

В нашия онлайн градински сайт добавихме висококачествените семена на ранният сорт домат без колове Gardenbg. Голям и месест домат, поредното доказателство за качество.

Gardenbg е сорт с впечатляващо твърди плодчета, коитo имат средна маса от 180 до 250 грама. Цветът им е червен, формата – кръгла, вътрешността е месеста, а вкусът – вкусен.

Този сръбски сорт е ранен, уеднаквен и детерминантен (нисък, безколов) вид домат. Подходящ е за безколово отглеждане, на открити площи.

Може да съхранявате плодчетата продължително време, заради дългата трайност на сорта. Поради тази причина и страхотната твърдост на доматките, Gardenbg е много подходящ домат за търговия.

Може да засявате този вид доматки чрез директна сеитба, и чрез разсад.

При сеитба от разсад, подходящият период е от средата на месец март до краят на месец май.

При директна сеитба, този период е от средата на месец април до средата на месец май.

Както всички останали страхотни сортове, Gardenbg също проявява висока резистентност към (VF) – Вертилационно и Фузарийно увяхване – почвени гъби, които често водят до загиване на растенията.

Семенцата на Gardenbg имат отлична кълняемост. Важно е да ги засявате при подходящи атмосферни условия. Температурата на въздуха трябва да е над 16°С, за да могат семенцата да се захванат и поникнат.

С големите си, месести и вкусни плодчета, Gardenbg е перфектният домат за директна и свежа консумация. Освен това, този ранен сорт е един от най-популярните сортове домати за преработка.

Изключително сме благодарни на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на ограничител за тревни площи в България и изключителен вносител на пластмасови паркинг тела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *