Семена на домати Робин F1 – известните високодобивни холандски сортове за оранжерия

Разфасовка / брой семена: 20 бр. семена.
Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар (обикновено в декар се събират около 2500 – 2800 бр. растения).
Реколта: –
Период на сеитба: От 15.01 до – 25.02.
Период на разсаждане: От 25.03 до – 20.04.
Схема на отглеждане: С помощта на опорни конструкции на разстояние 75/50 см или 80-120/4-50 см. Сорта се отглежда на 6-8 китки, като всяка от тях образува по – 6 – 8 плода.
Вегетация: Около 120 дена.
Характеристики на плода: Доматите са с кръгла форма и средна едрина около 175 – 200 гр., твърди и много вкусни с приятен наситено червен цвят.
Семена на холандски сортове домати Робин F1 от онлайн магазин Semenata.Shop! Oбогатихме каталога си с още едно предложение за семена на домати хибриди, които имат приятни кръгли плодове с ярък червен цвят. Семената са холандски, предназначени предимно за оранжерийно производство.

Освен, че се развиват под покритие, този холандски сорт е познат с израстване на стеблата на неограничена височина (индетерминантен). Както повечето такива домати с високо растящо стебло, имат нужда от поставяне на опора до мощните стебла.

Оранжериите, където ще отглеждате зеленчуците, могат да са както от стъкло, така и от специално найлоново покритие.

Като селектиран сорт с цел получаване на качествен продукт, холандските сортове домати семена Робин F1 успяват да създадат растения, които имат силна устойчивост към болести, ходещи по доматите като F(1,2) и V. Това го поставя в една от челните позиции при избор на домат.

Устойчивостта на някои болести е положителна черта, когато любителите на отглеждане на домати без често пръскане, трябва да избират кой сорт да отглеждат. Предпочитани са семената на устойчиви едри домати Робин F1 и от професионалните производители като едни наистина качествени холандски сортове домати.

Доматите, родени в холандската страна, са много привлекателни с атрактивния си външен вид и отличен вкус. По този начин предпочитани остават и за търговците, занимаващи се с износ на зеленчуци за чужбина. Издръжливи са, от което следва възможно съхранението им за по-дълъг период. Така при транспорт не се нарушават целостта и качеството им.

Съвсем информативно може да имате предвид, че за да се засее декар със семена на холандските домати Робин F1, няма да ви е нужно голямо количество от семената, а само от 15 до 20 грама.

За да се сдобиете с разсад за по-нататъшно отглеждане на доматките, трябва да засявате семенцата още през януари и по-точно от средата на месеца, до края на февруари месец – 25-ти за много ранно произовдство.

След като се кръстосат листата на разсада (3-4 същински лист), или след като разсадът вече е готов за разсаждане го разсадете на постоянното му място. Трябва да имате предвид, че обикновено това е периодът от края на месец март – 25 – то число до около 20 – ти април при ранно отглеждане. Тогава може да бъдете сигурни, че растенията са готови за последващо израстване и развитие.

Понеже при сеенето на всяка една култура си има допустими норми и изисквания, следващото, което ще ви помогне да бъдете спокойни за разсада си, това са разстоянията, които трябва да оставите при разсаждане. Когато младите растения се разсаждат в почвата, сложете ги на 40 до 50 сантиметра едно от друго, а между самите редове оставете от 80 до 120 сантиметра.

Консумирайте предимно пресни холандските доматки, подправени с магданоз и малко зехтин, добавянето на други зеленчуци, били те български или не само, ще направи салата пък по-богата.

Благодарим на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на качествени райграс смески тревни в България, че са специалисти и ни предоставиха тази информация особено важна за хора, които се занимават с монтаж на пластмасов ограничител за райграси.

One Reply to “Семена на домати Робин F1 – известните високодобивни холандски сортове за оранжерия”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *