Семена на медонос сула – Hedysarum coronarium (Хедизарум коронариум)

Норма за сеитба: Необходимото Ви количество при сеитба на бобовата култура медонос сула е 3 грама семена на медоносното растение на един кв.м, разфасовката от 500 гр. е достатъчна за засяване на около 150 кв. м.

Реколта: Сулата дава своята реколта от месец май до месец август.

Период на сеитба: Засейте семената на многогодишното растение през месеците от март до май.

Характеристика на плода и цвета: Сулата, позната и под латинското си наименование Hedysarum coronarium (Хедисарум коронариум) е медоносно растение от семейство Бобови, което се характеризира с височина до 150 см и мощна коренова система. Листенцата й са овални и зелени, а цветчетата варират от светло розови до ярко червени. Именно цветовете са силно медоносни. Тревистата култура е устойчива на засушаване и е резистентна към множество болести и зарази.
Разфасовка: 500 гр.

Добавихме в нашия онлайн магазин семена на многогодишното растение, познато като изключително мощен медонос – Сула (Hedysarum coronarium). Сулата е тревиста култура, от семейство Бобови, която се използва основно за фураж в полусухи и сухи райони (подобно на растението също медоносно еспарзета).

Сула е многогодишно изправено растение, което достига височина от 30 до 150 см. Медоносната култура се характеризира с мощна коренова система. Притежава дълбок корен, с дълбочина около 2 м, който е разклонен с множество вторични корени. Заради кореновата си система, сулата е силно предпочитана за укрепване на нарушени места или при засяване на сухи и каменисти почви. Стеблата на растението са дебели и сочни, като при цъфтеж стават леко дървесни.

Медоносът е снабден със зелени на цвят листа, с овална форма. Горната им част е гладка, а долната – обсипана с малки мъхчета.

Растението образува красиви цветчета, които са обагрени в светло розово, ярко червено и пурпурно. Тези цветчета са събрани в съцветия от 10 до 35 цветчета, като дължината на всяко едно от тях е от 3 до 6 мм. Цветовете на Сулата са силно медоносни.

Хедизарумът е подходящ за отглеждане върху добре дренирани и плодородни почви, предпочита леко кисели до алкални, както и пясъчно – глинени субстрати. Сулата не е толерантна към сол и към преовлажняване. Притежава добра поносимост към болести и зарази, като листни въшки и кърлежи, и висока резистентност на засушаване.

Подходящият период, в който може да засеете семената на сулата е през месеците от март до май. Имате нужда от 2-3 грама семена, които да посадите на един кв.метър. Мощният медонос дава своят реколта през лятото. От месец май до месец август, растението цъфти.

Сула е тревисто растение от семейство Бобови, което се цени високо както за производство на мед, така и за крайпътно разкрасяване и озеленяване.

Изключителна благодарност изказваме искрено за фирма Севън сийдс ООД, които са сред най-добрите в доставка и осигуряване на тревни смески за озелеянване на дворове и градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *