Семена на лют пипер високодобивен ранен хибрид без ГМО

Разфасовка / брой семена: 500 бр. семена на лют ранен пипер са опаковани в специална оригинална опаковка.

Норма за сеитба: При отглеждане на семена от пипер на закрито засадете около 3800 бр. растения на дка, а при открито производство засадете до 4500 бр. на декар.

Реколта: Насладете се на реколта от прекрасни чушлета феферони тип чили с дължина около 15 см.

Период на сеитба: Може да отглеждате пипер, както при ранно, така и при по-късно производство. За ранното производство, подходящият период на сеитба е от началото до краят на февруари месец (в оранжерии), за средноранното производство, този период е от 1 до 20 март (отново в оранжерии). Ако Вашият избор е по-късно производство, то най-подходящото време е от 1 до 15 април на открито.

Период на разсаждане: –

Схема на отглеждане: Важно условие при отглеждането на пиперът лют е температурата да е благоприятна. Друго условие е да има светлина, при недостиг на такава се деформират плодовете и се забавя сериозно растежът. Най-добре се развива при температура 20-25 градуса. След като сте осигурили благоприятна среда на чушлетата, засейте семенцата на 2-3 см дълбочина в почвата. Ако температурата е около 22-24 градуса, семенцата поникват за 8-10 дена. При сортът се препоръчва отглеждане на конструкция, за получаването на максимално високи добиви.

Вегетация: –
Характеристики на плода: е холандски висококачествен сорт лют пипер тип чили. Плода е подобен на чорбаджийския, но е гладък и притежава дебели прави стени. Достига размери около 3/20 см при пълно узряване, но по-често се обира при размер 2/15 см. Цвета на чушката люта е от наситено зелен до тъмночервено. Има наличие на добро листно покритие, което спомага защитата от силното слънце и високите температури. Поради тази причина се цени високо при отглеждане в южните райони на България.

Лютият пипер е подходящ за всички видове производства (открито и закрито), поради добрите си устойчивости.
В нашия онлайн магазин може да откриете и да се сдобиете с професионални семена на пипер. Висококачествен сорт лют пипер от Севън сийдс ООД.

 е ранноплоден сорт люти пипери с гладки плодове, чиито стени са дебели и прави. Размерът на тези пиперки – тънки и дълги е при пълна зрялост 3×20 см, но често се берат като са с по-малък размер – 2×17 см. Цветът им като са неузрели е наситено зелен, а при пълно узряване става тъмночервен.

Пиперки притежават много добро листно покритие, което ги спасява от силните слънчеви лъчи и по-високите температури. Тази допълнителна защита е огромен бонус, за да успеят плодовете и цветовете да се задържат.

Чушлето люто е подходящо за всички видове производства, като може да бъде отглеждано и на открито, и на закрито. За да получите най-високи добиви се препоръчва отглеждането му на конструкция.

Изключителна благодарност изказваме към екипа на Севън сийдс ООД – лидер в доставка на качествени тревни смески и райграс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *