Семена на стилната катерлива бяла Кобея

Търсите ефектно увивно растение за беседката на двора? Ние от онлайн магазин семената бг имаме удоволствието да Ви представим – семена на катерлива Кобея бяла (Cobaea scandens alba)! Това атрактивно цвете достига височина около 2 метра.

Цветовете на бялата Кобея имат камбанковидна форма и цъфтят първоначално в светлозелен цвят, който после се изменя в нежно бял. Пълзящото растение има дълги мустачета, които улесняват прикрепването му към различни декоратични огради и опорни конструкции.

Семената на едногодишната бяла Кобея може да засеете директно навън, след като отмине опасността от застудяване (края на март месец или през април). Бялата Кобея ще Ви радва с интересните си цветове от месец юли до октомври но не я оставяйте в близост до семена на домати Афен Ф1.

Обърнете особено внимание на дренажните свойства на почвата, в която ще засявате семената, тъй като Кобеята понякога е капризна по отношение на това, както и към недостатъчното или прекомерното поливане. Добре е да прибавите малко пясък към почвата на местообитанието на цветето. Пазете Бялата Кобея далече от въздушни течения.

Цвят: От семената на Кобея ще поникне увивно растение, което цъфти с прекрасни цветове като камбанки в бял цвят.
Височина: До 200 см.
Период на цъфтеж: От месец Юли до Октомври.
Изискване към светлина: Предпочита слънчеви места.
Почва: Почвата трябва да е с много добри дренажни свойства и е задължително да бъде плодородна (или редовно подхранвана с минерални торове).
Зимоустойчивост: Не е зимоустойчивa за климата в България.
Дълговечност: Бялата Кобея е увивно растение, което е едногогодишно.

Място на растението: Перфектно цвете за оградата в двора, арката или беседката в градината, зимната градина или декоративната стена на терасата (верандата). Можете да отглеждате Бялата Кобея и в големи сандъчета и саксии за цветя, с добър дренаж. Засейте семената на Бялата Кобея директно в градината или в саксия, но я пазате от въздушни течения и осигурете слънчево местоположение.
Време на засяване: След отминаване на опасността от застудяване – месец март – април.
Дълбочина на засяване: 1,00 см до 2,00 см дълбочина.
Разстояние едно от друго: 60 см.
Време за покълване: Семената на Бялата Кобея покълват за около три седмици.
Поливане: Поливайте редовно и обилно, не допускайте подгизване.
Торене: Редовното наторяване е задължително. Торене два пъти седмично по време на цъфтежа.

Бялата Кобея е един прекрасен вид увивно растение, което е идеално за създаване на арки с цветя. Изключително много се цени от професионалните озеленители при декориране на беседки в двор и огради, тъй като създава прекрасен плътен цветен параван.

Много често, семена на бяла Кобея се засяват в големи клоцове на балкона, в близост до метални опори или парапети. В процеса на израстване, бялата Кобея се „захваща” с мустачките си към опорните съоръжения и започва да пълзи по тях, оформяйки прекрасен плътен цветен килим след себе си.

Имайте в предвид, че родината на растението е Мексико и ако през лятото температурите на се задържат достатъчно високи, периодът на цъфтеж може да закъснее. Професионалните градинари предпочитат бялата Кобея и при озеленяването на стени (вертикално озеленяване).

Можете да отглеждате това атрактивно пълзящо растение и в зимната си градина. Поръчайте онлайн семена на бяла Кобея и се насладете на този бързо израстващ увивен растителен вид с изключителен декоративен ефект.

Нето тегло – 1 гр.

Тегло на продукта – 0,007 кг (7,00 гр.)

Благодарност изказваме на нашите спонсори, които се занимават с производство и доставка на качествени български тротоарни плочки от бетон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *