Перфектно балансиран течен тор за бонсаи – иглолистни и широколистни

Качествени продукти – един перфектно балансиран течен минерален тор за бонсаи. Той в под формата на течна субстанция на минерална основа, продуктивен, бързодействащ и с дълготраен ефект. Целта му е да подхранва с ценни хранителни вещества всички видове бонсай (независимо дали са иглолистни или широколистни видове) и такива растения, които се отглеждат като мини дръвчета, но не го използвайте ако трябва да торите семена на безколови домати или семена на розовия домат Ръгби.

Минералните вещества се усвояват бързо от нежните корени на миниатюрните растения. Формулата спомага за тяхното подхранване, без да натоварва излишно почвата и кореновата система.

Основните компоненти грижещи се за правилния растеж и жизнени процеси на бонсая са азота, фосфорния пентаокис и калиевия окис – все елементи, без които растежа и устойчивостта на мини дръвчетата няма да са нужното ниво.

Формулата съдържа и ценни минерали, които допълнително допринасят за устойчивостта и добрия хранителен баланс на дръвчето. Сред тях са манган, цинк, желязо, мед, бор и молибден. Манганът е важен за усвояване желязото от растенията, за азотния метаболизъм и ензимните системи. Цинкът се грижи за формирането на семената и доброто зреене. Желязото подпомага храненето на растенията. Медта се грижи за устойчивостта на растението към драстични промени в температурата. Борът дава устойчивост и се бори с различните болести, а молибдена влияе в най-голяма степен на усвояване на фосфора и формирането на плодовете.

Период на действие
Торът за бонсай е с продължителност на действие 7 дни.

През периода на покой растението не се тори (осбено важно е при широколистните и листопадни представители). Това също зависи от конкретния вид на бонсая.

Разходна норма
Половин капачка се разтваря в 1 литър вода.

Съдържание на Азот в различни форми (N) 6%
Съдържание на Фосфорен оксид (P2О5) 4%
Съдържание на Калиев оксид (K2О)
5%
Други микроелементи
0,01% бор (B), 0,002% мед (Cu)*, 0,02% желязо (Fe)*, 0,01% манган (Mn)*, 0,001% молибден (Mo), 0,002% цинк (Zn)*.

*хелатиран с EDTA

Плюс комплекс EDTA, т.е. технология отстраняване на тежките метали.

Течната тор за бонсай е лесно разтворим във вода, с който цветето се подхранва жеднъж седмично чрез поливане или листно. Капачката на бутилката се използва за дозиране.

1/2 капачка трябва да се разтвори в 1 литър вода.

Формулата на тези течни торове за бонсаи е създадена да задоволи потребностите на всякакви видове дръвчета бонсаи. Този препарат се цени високо при отглеждане на бонзаи от различни видове бор, кедър, тис, смърч, ела, различни видове широколистни – дъб, шестил, бук, клен, платан и др.

Разфасовка – 500 мл

Тегло на продукта – 670 гр.

Изключителна благодарност на човека с качествени ограничители за трева.

Винаги използвайте вибропресовани тротоарни плочки

и семена на домати розово сърце от Марица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *